Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτική ορκωμοσία για το νέο Δ.Σ. ζητά η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών

Πολιτική θεωρεί πως πρέπει να είναι η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, χωρίς θρησκευτική τελετή, η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου και με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ζητά αυτό να διασφαλιστεί.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που υπογράφουν ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης, δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Βλαστός, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καλιαφεντάκης, Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής αναφέρεται:

«Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου θεωρεί ότι η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης πρέπει να είναι πολιτική, στη λογική του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους. Και αυτό όχι γιατί αδιαφορούμε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όσων έχουν, αλλά αντίθετα, επειδή τις σεβόμαστε. Θεωρούμε όμως ότι ο όρκος που προβλέπεται στο άρθρο 52 του νέου θεσμικού πλαισίου Ν. 3852/2010 για την αυτοδιοίκηση, είναι ισχυρός και χωρίς θρησκευτική τελετή.

Ο όρκος για πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, για τίμια και ευσυνείδητη εκπλήρωση των καθηκόντων του δημοτικού συμβούλου, δεν χρειάζεται άλλους εγγυητές, πλην της ίδιας της συνείδησής μας.

Γι’ αυτό ζητάμε να διασφαλίσετε ότι η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης θα είναι πολιτική».

ΡΕΘΥΜΝΟ GOODnet.gr

2 σχόλια:

  1. Ξέρεις κάτι; ήδη από το νόμο Παυλόπουλου, στον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, ο όρκος ήταν πολιτικός. Ο Δήμαρχος ορκίζεται με συγκεκριμένο κέιμενο. Απλά ο παπάς/Μητροπολίτης κτλ, έρχονται σαν κερασάκι δίπλα στον πολιτικό όρκο.

    Εξετάστε λίγο διαφορετικά το αίτημά σας στη διατύπωσή του. Π.χ. διεκδικήστε "ο όρκος να γίνει χωρίς ιερέα, η Εκκλησία δεν έχει θέση στην πολιτική, ο Δήμαρχος και οι Δημ. Σύμβουλοι δεν είναι ελέω θεού, αλλά πολιτικοί αιρέσει (ψήφιση) λαού".

    Τουλάχιστον αυτό είχα κάνει κι εγώ προ τεσσάρων ετών και κάποιοι συμφώνησαν, αλλά οι περισσότεροι με στραβοκοίταξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχεις δίκιο υπάρχει από τον νόμο Παυλόπουλου αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς δεν είχε ασχοληθεί και μάλλον ήρθε η ώρα. ¨οσο ευγενικά και να το πούμε θα μας στραβοκοιτάξουν οπότε προς τι οι ευγένειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails