Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

22 Δεκεμβρίου 2010

Άνθιμε θες λεφτά να πάρεις; Μπουτάρης!

Τα ‘λεγα ο κυνικός αλλά ποιός μ’ ακούει; Τουρουτουτού το βούκινο λοιπόν. Ο Μπουτάρης πλήρωσε τον Άνθιμο με λεφτά του δήμου κι εκχώρησε τον θεσμό της κοινωνικής πρόνοιας στην εκκλησία! ΠΡΟΒΛΕΠΩ πως σύντομα νοσοκομειακής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας θα δικαιούνται μόνο οι χριστιανοί στο Ελλαδιστάν. Έλιωσε ο πάγος και όλα πήγαν καλά λέει ο Άνθιμος αφού και χρήμα ζεστό εισέπραξε και καλός θα το παίζει στην κοινωνία ταχα μου πως ΑΥΤΟΣ ταϊζει τους άπορους αλλά με δικά μας λεφτά!!!! Α και μη ξεχάσω, η ηχορύπανση και τα μπαράκια θα κοπούν μαχαίρι!

Κατά τ’ άλλα εγώ είμαι ο κυνικός είπαμε……. χαχαχαχα!!!!!

Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί  με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι δυο τους δεσμεύθηκαν ότι τέτοιου είδους συναντήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα γίνονται πιο συχνά.

Ελιωσε ο πάγος μεταξύ μας, ανέφερε ο μητροπολίτης Ανθιμος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει και ο κ. Μπουτάρης πως «αυτά ανήκουν στο παρελθόν». «Όλα πήγαν καλά και αν είναι και κάποια θέματα προσωπικά, δεν ανακοινώνονται», τόνισε ο μητροπολίτης, ενώ ο δήμαρχος παρατήρησε πως «οτιδήποτε προσωπικό αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς τους δυο και μένει μεταξύ μας».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης γνωστοποίησε πως ο δήμος θα καταργήσει τις δωρεπιταγές που δίνει στους απόρους και το ποσό θα πάει στην Εκκλησία ως αρμόδια για τη στήριξη των ατόμων αυτών.

Κατά τ' άλλα, ο μητροπολίτης εξέφρασε τα παράπονά του στο νέο δήμαρχο γιαγ την ηχορύπανση από τα μπαράκια που λειτουργούν στην περιοχή της Μητρόπολης. Απαντώντας ο κ. Μπουτάρης είπε πως δεν να αφήσει έτσι το θέμα, καθώς κάποιοι μαγαζάτορες υπερβάλλουν και η υπερβολή αυτή «θα κοπεί μαχαίρι».

Πολιτικό όρκο για το νέο δήμαρχο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του κ. Μπουτάρη αφού ο όρκος που θα δώσει θα είναι πολιτικός. Θα υπάρχουν, όμως, εκπρόσωποί του για όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Ο μητροπολίτης Ανθιμος θα παραστεί ωστόσο στην κοπή της βασιλόπιτας του δήμου, την ημέρα παράδοσης-παραλαβής, θα την ευλογήσει και το πρώτο κομμάτι θα είναι του Χριστού, όπως επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης.

TA NEA

4 σχόλια:

  1. Νούλα του συστήματος τελικά και ο Μπουτάρης Ρασοπροσκυνημένος του κερατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μία πολιτική κίνηση πολύ έξυπνη του Μπουτάρη να διατηρεί τυπικές σχέσεις και από την άλλη να απομονώσει πολιτικά τον Άνθιμο. Και πρακτικά η κίνηση των δωροεπιταγών είναι πολύ έξυπνη. Η Εκκλησία έχει καλύτερο μηχανισμό (όχι το ρουσφετολογικό όργιο του Παπαγεωργόπουλου που είναι αδύνατο να λυθεί μέσα σε μήνες νέας διοίκησης με άλλες προτεραιότητες πόσο μάλλον μέσα λίγες μέρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβαζα ένα άρθρο που υποστήριζε αυτή την κίνηση του Μπουτάρη, με το επιχείρημα που αναφέρει πιο πάνω ο δείμος του πολίτη. Αλλά πραγματικά είναι τόσα τα σκάνδαλα που έχουν ακουστεί σχετικά με την εκκλησία (και ιδιαίτερα τις ΜΚΟ της εκκλησίας, όπως την αλληλεγύη), που δεν νομίζω να είναι αυτή η εξήγηση. Δε χρειαζόταν να εξασφαλίσει την συγκαταβατικότητα της εκκλησίας (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως), αφού πολύς κόσμος τον στήριξε ακριβώς γιατί εκφράστηκε ανοιχτά ενάντια στην παπαδοκρατία.

    Ρε γαμώτο, πως καταφέρνουν πάντα οι παπάδες να τσεπώνουν τα φράγκα στο τέλος, τι να πω... φαίνεται τους φωτίζει ο Θεός :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Δείμε, με αυτή την λογική ο στρατός έχει ακόμα καλύτερο μηχανισμό οπότε δεν μένει παρά να απευθυνθεί στον στρατό ο Μπουτάρης.

    @Robo, νόμος του καπιταλισμού: το χρήμα γεννάει χρήμα. Ο δε Μπουτάρης έχω πει πολλές φορές από την στιγμή που κάποιος δέχεται να παίξει το παιχνίδι τους θα το παίξει στο δικό τους γήπεδο και με τους δικούς τους κανόνες. Αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails