Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

2 Μαρτίου 2008

Είμαι Κινέζος. Έχει πρόβλημα κανείς;

Αθήνα στις ΗΠΑ, Τρίπολη στην Λιβύη, Μακεδονία στα

Σκόπια, Περικλής στην Γαλλία Ειρήνη στην Αγγλία Αλέξανδρος στην αίγυπτο....

Μάς κλέβουν τα ονόματα. Τρεχάτε νοματαίοι, οι βόρειοι θέλουν να ονομάζονται μακεδόνες χωρίς να μας ρωτήσουν! Σοβαρό θέμα αυτό. Σοβαρότατο.

Μωρέ τι μας λέτε και τι μας τσαμπουνάτε πάλι; Τι μας κόφτει εμάς πως θέλουν να ονομάζονται οι δίπλα;

Ξεχάσαμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό; Ή το θυμόμαστε όποτε βολεύει εμάς μόνο;

Δεν με πείθετε για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων. Καθόλου δεν με πείθετε. Υπάρχουν κι εκεί εθνικιστές όπως υπάρχουν κι εδώ. Ας κοιτάξουμε καλύτερα τα δικά μας τα χάλια που έχουμε καταντήσει οι χρυσαυγίτες να δέρνουν μαζί με την αστυνομία και ας αφήσουμε τους Μακεδόνες ν' ασχοληθούν με τα δικά τους. Άλλωστε ο εθνικισμός δεν είναι παρά ένα εργαλείο στα χέρια της εξουσίας για να επιβάλλει και εμμέσως τους κανόνες της.

Από την άλλη αν είναι να γίνει πόλεμος θα γίνει άσχετα με την αφορμή. Αν δυο πληθυσμοί έχουν διαφορετικά συμφέροντα θα σκοτωθούν έστω και αν η αφορμή λέγεται... Ελένη.

Συνεπώς προς τι όλο αυτό το νταβαντούρι; Για τον χαλβά μήπως;

Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή τι ακριβώς κινδυνεύουμε να χάσουμε αν οι Σκοπιανοί ονομάζονται Μακεδόνες; Τι ακριβώς κινδυνεύει; Και γιατί δεν ισχύει ο ίδιος κίνδυνος από την Τρίπολη της Λιβύης ή την Αθήνα των ΗΠΑ; Στο κάτω κάτω της γραφής οι ΗΠΑ έχουν εμφανώς καταπατήσει πολλά δικά μας μέχρι και τις βάσεις τους έχουν εδώ, αλλά δεν είδα κανέναν εθνικιστή να κόπτεται.

Από την αρχή ήμουν της γνώμης πως από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι δήλωσαν πως θέλουν να ονομάζονται μακεδόνες εμείς έπρεπε να υποστηρίξουμε θερμά την απόφασή τους αυτή και όχι μόνο να δεχόμασταν το όνομα αλλά και να ιδρύαμε εκεί πανεπιστήμια και σχολές να τους δίναμε ελληνικά διαβατήρια και να εγγυόμαστε τα σύνορά τους. Έτσι όχι μόνο δεν θα είχαμε πρόβλημα αλλά σήμερα θα μιλούσαν και ελληνικά οι περισσότεροι.

Δυστυχώς αντ' αυτών επιλέξαμε να αντιπαρατεθούμε αμφισβητώντας ένα δικαίωμα που ο καθένας έχει. Αυτό του αυτοπροσδιορισμού.

Οκ καταλαβαίνω το παιχνίδι των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμείς παίζουμε άμυνα και όχι επίθεση. Αφού εδαφικές διεκδικήσεις δεν έχουμε (πλην ελαχίστων εθνικιστών) και αφού ο πληθυσμός της Μακεδονίας θα μπορούσε να συμμετέχει ουσιαστικά και στην δική μας ανάπτυξη, ποιος είναι ο λόγος που κλειστήκαμε στο καβούκι μας και σκούζουμε επ' αδίκω; Γιατί δεν ανοιγόμαστε αντί να αυτοφυλακιζόμαστε;

Αντί να βαυκαλιζόμαστε λοιπόν περί καταγωγής του Αλέξανδρου μήπως θα ήταν καλύτερα να ενωθούμε και να κοιτάξουμε το κοινό καλό όλων μας;

ΥΣ. Το 2012 έχουν δημοψήφισμα στην Κρήτη για το αν θα συνεχίσουν να ανήκουν στην Ελληνική επικράτεια ή θα αυτονομηθούν. Αν σε περίπτωση που η Κρήτη αποφασίσει την αυτονομία της τότε οι Κρητικοί θα πάψουν να ονομάζονται Έλληνες;

62 σχόλια:

  1. Παρόμοιες «αντεθνικές» απόψεις πρωτοδιατύπωσε ο Δαυλός από το 1992 (εδώ: http://www.davlos.gr/skopia.php )
    Μάλιστα από τότε έως σήμερα δεν έπαψαν να τον χαρακτηρίζουν «προδοτικό», όχι μόνο οι διάφοροι φασιστοεθνικιστάρες αλλά και οι … θρησκευόμενοι («στο ήθος και στο έθος» ®) νεοδωδεκαθεϊστές ελληναράδες. Π.χ. η κάτωθι θρησκευόμενη νεοδωδεκαθεϊστική ιστοσελίδα: http://ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_1076.html . Πρόκειται για ένα επαίσχυντο κείμενο με τίτλο «Ο Δαυλός στον βόθρο» και επειδή oι μάγκες, μήν έχοντας το θάρρος της γνώμης τους, τό έχουν πρόσφατα αποσύρει, προσπαθείστε να τό δείτε από την αποθηκευμένη σελίδα του google. Μάλιστα είχαν επιχειρήσει και διαδικτυακό δημοψήφισμα (το οποίο και αυτό το απέσυραν) το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται δεν τους προέκυψε όπως θα περίμεναν…
    Χριστιανοδωδεκαθεϊσμός και «πολυθεϊστικός» αλυτρωτισμός σε όλο τους το μεγαλείο.
    Άντε και καλό Τριέσπερο!

    Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΙΕΣΠΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε για τις ξεκάθαρες απόψεις σου, Κλείτωρα!

    Φωνάζουν για την ονομασία οι βυζαντινιστές, οι χριστιανορωμιοί, και τραβούν κι από τη μύτη τους "επανελληνισμένους" δωδεκαθεϊστές, τα τελευταία αυτά απολιθώματα της Ρωμιοσύνης.

    Όλοι τους βρίσκονται σε τρισάθλια πνευματική κατάσταση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ψηφίζουν ΛΑΟΣ.

    Τα συνθήματά τους πρέπει να τα αλλάξουν, ως εξής:

    Η Μακεδονία είναι βυζαντινή!
    η
    Η Μακεδονία είναι ρωμιοχριστιανική!

    ΕΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΙΕΣΠΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ παραπονιέται που η διακίνηση έριξε 100 τεύχη του στον βόθρο.
    Με νέα επίθεσή του με τίτλο "Τζιχάντ με ράσα και χλαμύδες" συστρατεύεται με την Αναρχο-Μαρξιστο-Τροκιστική αριστερά και μιλά για "πολιτικό παραλήρημα" "πατριδοκαπηλία",(κλπ) και ιδρύει τον όρο "Χριστιανοδωδεκαθεϊσμός".
    Ο ΔΑΥΛΟΣ βρέθηκε στον βόθρο γιατί είναι καιρός τώρα που κείτεται σβηστός στην συνείδησή μας.Στον βόθρο λοιπόν."

    Τα παραπάνω είχαν αναρτηθεί σε αποσυρθείσα θρησκευόμενη –νεοδωδεκαθεϊστική- ιστοσελίδα (http://64.233.183.104/search?q=cache:BkHZenOCoLgJ:ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_1076.html+%CE%BF+%CE%94%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B2%CF%8C%CE%B8%CF%81%CE%BF&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr ).
    Δεν μπορεί να μήν υποκλιθεί κανείς μπροστά στην δεινή ικανότητα διατύπωσης συλλογισμών του συντάκτη τους. Αφού λοιπόν παλληκάρια μου, ο Δαυλός «βρέθηκε στο βόθρο γιατί, εδώ και καιρό κείται σβηστός στη συνείδησή σας», έπεται από τα ίδια σας τα λόγια ότι, τα χριστιανορθόδοξα καντήλια παραμένουν αναμμένα γιατί, εδώ και καιρό είναι αναμμένα, πρώτα απ’ όλα, στη συνείδησή σας. Από εκεί και ο όρος «χριστιανοδωδεκαθεϊσμός», την χρήση τού οποίου φροντίσατε επάξια να δικαιώσετε άλλη μια φορά.
    Επίσης, ως προς το διαδικτυακό «δημοψήφισμα» (επίσης αποσυρθέν...), που διεξήγε η ίδια ιστοσελίδα, σχετικά με τις «αναρχομαρξιστοτροτσκιστικές»(!) θέσεις του «Δ» για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, μάλλον δεν εξελίχθηκε τόσο ευνοϊκά όσο ίσως θα περίμεναν. Ίσως γιατί οι «αναρχομαρξιστοτροτσκιστές» αυτής της χώρας έχουν αλώσει τη θρησκευόμενη νεοδωδεκαθεϊστική αυτή ιστοσελίδα, στα πλαίσια της «συστράτευσής» τους με τον Δαυλό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα εγώ είμαι γνωστός
    Αναρχο-Μαρξιστο-Τροκιστο- Κομμουνιστο-ληστο-συμορριτης. Aυτός κι αν είναι μακροσκελής τίτλος τιμής. :))

    Είναι δύσκολο πράγματι να χωνεψουν κάποιοι πως ο κόσμος αλλάζει είτε τους αρέσει είτε όχι. Είναι δύσκολο να τινάξουν απο πάνω τους την μιζέρια με την οποία μεγάλωσαν. Γι αυτό απλώς αρέσκονται να αλλάζουν μαντρί, έτσι για να νομίζουν πως κάτι έκαναν. Ταυτόχρονα γύρω τους ο κόσμος αλλάζει και αυτοί μένουν να βελάζουν χωρίς να ξέρουν γιατί.

    Διάβασα και την βλακώδη εθνικιστική άποψη του ΕΑΡ για την μακεδονία στην ιστοσελίδα τους http://www.ear-hellas.gr/index.php?type=dt&f=deltio048
    αλλά τι να σχολιάσεις εξ' αυτής; Την βλακεία που την δέρνει; Ίδια βλακεία με του Καρατζαφέρη και του Άνθιμου, του Καραμανλή και του Παπανδρέου την βλακεία είναι. Σύσσωμο το ποίμνιο βελάζει. Ελληναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο απομονωτισμός, η δαιμονοποίηση του άλλου είναι αποτελεσματικός τρόπος να καλύψουμε τις δικές μας σαθρές θέσεις. Δημιουργώντας μια ψευδοκατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία χρίζει άμεση συστράτευση, ξεχνάμε το ποιόν αυτού που κρατά το λάβαρο. Και το ποιόν αυτών που κρατάν τα λάβαρα της μακεδονοσύνης, του Καρατζαφέρη, του Ανθιμου και άλλων είναι σκοτεινό, θεοσκότεινο.
    Και τι θέση θα είχαν άλλωστε οι παραπάνω σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία, μορφωμένων και ελεύθερων πολιτών την οποία πολεμάν. Θα ήταν τα γραφικά απομεινάρια του βυζαντινού μεσαίωνα, που δυστυχώς στοιχειώνει ακόμα αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η χώρα κακώς αυτοαποκαλείται «Ελλάδα». Θα έπρεπε να ονομάζεται «Ορθοδοξία», «Ρωμανία», «Νέο Βυζάντιο», «Ρωμιοσυνιστάν» κλπ.
    Τα ελληνικά ονόματα ανήκουν σε αυτούς, που κατ’ αρχήν τα θέλουν και τα τιμούν.
    Όπως και τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν πολιτισμικά στη Δύση και ορθώς βρίσκονται εκεί και όχι εδώ.
    Αντί οι Ρωμηοί να κοιτάξουν την παντοειδή καθημερινή μιζέρια τους ασχολούνται με το όνομα μιας άλλης χώρας, μην τυχόν τους κλέψει κανείς τα πνευματικά δικαιώματα που δεν έχουν. Το όνομα τους μάρανε…
    Ναι στους πολίτες! Σκατά στους πατριώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλείτορα, πού το θυμήθηκες το ΕΑΡ; Υπάρχει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλείτορα σου υπενθυμίζω ότι οι κινέζοι έχουν μικρό πουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 8:49,
    Τα 'χεις δοκιμάσει όλα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανώνυμε 6:32
    όχι δεν υπάρχει αλλά το θυμήθηκα όταν συνάντησα εναν ηλίθιο που φώναζε κάτι για τους μακεδόνες. Του Άνθιμου πιστός και του εαρ οπαδός ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Νίμιτς.

    Θα ήθελα αρχίζοντας, να αποφύγω την ερώτηση περί της Σλαβικής καταλήξεως σε «-ιτς» του επιθέτου σας, το οποίο μάλλον μαρτυρεί και το ΓΙΑΤΙ διάλεξαν εσάς για μεσολαβητή του Μακεδονικού ζητήματος. Δεν την απέφυγα όμως, επειδή δεν καταφέρατε ακόμη να μου κάνετε λοβοτομή στην σκέψη. Ως συνήθως, όποιον σκέπτεται, εσείς οι Αμερικάνοι τον εξαφανίζετε κι ασχολείστε μονάχα με τους ανεγκέφαλους, τους οποίους και μπορείτε να χειρίζεστε σαν τα κουρδιστά ρομποτάκια. Δυστυχώς για όλους εσάς, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια μη λοβοτομημένα από εσάς μυαλά τα οποία θα σας εμποδίσουν στο κατάπτυστο έργο που έχετε διατεταγμένη υπηρεσία να διαπράξετε.
    Συνήθως, για τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να υπάρχει ένας μεσολαβητής έξυπνος, αντικειμενικός και μορφωμένος, μάλιστα με ειδικές γνώσεις επί του περιεχομένου του θέματος. Εσείς κύριε Νίμιτς όχι μόνον δεν είστε αντικειμενικός, αλλά είστε και ο πλέον ανενημέρωτος και άσχετος για το θέμα της Μακεδονίας αλλά και γενικά της Ελληνικής αρχαίας ιστορίας. Όσο για την αντικειμενικότητά σας, αυτή ανήκει σε άλλες σφαίρες άλλου πλανήτη διότι μάλλον το μυαλό σας βρίσκεται εδώ και πάρα πολύ καιρό έξω από την γήινη ατμόσφαιρα.
    Όχι κύριε Νίμιτς, δεν είστε ο πλέον ειδικός για να μας λύσετε το πρόβλημα, όχι επειδή είχαμε ποτέ πρόβλημα αλλά επειδή ΕΣΕΙΣ με το «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» σας το δημιουργήσατε, με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήσατε και την κατεδάφιση των διδύμων πύργων σαν αιτία για άλλον έναν πόλεμο. Κανείς αεροπειρατής δεν επέβαινε των αεροσκαφών, αλλά είχατε φροντίσει να τοποθετηθούν τσιπάκια στον αυτόματο πιλότο που να οδηγούν τα αεροπλάνα πάνω στους πύργους κι ακριβώς στο ίδιο σημείο και τα 2. Σύμπτωση; Το γνωστό άσπρο ιπτάμενο αντικείμενο που όλος ο πλανήτης είδε πίσω από τους πύργους, κατεύθυνε τα αεροπλάνα που είχαν το μικροτσίπ, στο ακριβές σημείο. Όπως και στο πεντάγωνο, που όχι μόνο δεν υπήρχε ούτε συντρίμμι από αεροσκάφος, αλλά ούτε και..... πτώματα.
    ΔΕΝ είστε μεσολαβητής, είστε καλοπληρωμένος κατασκευαστής συκοφαντιών, κατασκευαστής πολέμων ενάντια σε όποιον αντιτίθεται στα Εβραιο-Αμερικανικά σας συμφέροντα, είστε ένας ΗΛΙΘΙΟΣ χωρίς πατρίδα που απλά πατάει πάνω σε κάτι χωρίς να του έχει δώσει μία ονομασία.
    Σας παρακαλώ να με μηνύσετε, σας θεωρώ ΗΛΙΘΙΟ και ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. Πρέπει το κάνετε, επειδή έχω διασπείρει στον πλανήτη μέσω διαδικτύου την άποψή μου αυτή (σε μετάφραση) για το ΗΛΙΘΙΟ πρόσωπό σας. Στο δικαστήριο να έλθετε προσωπικά και να μην φέρετε μονάχα τον απεσταλμένο σας, γιατί θα πρέπει ΕΣΕΙΣ και μόνο ΕΣΕΙΣ να υπερασπίσετε τον εαυτό σας απέναντί μου και να αποδείξετε στον πλανήτη ότι δεν είστε όπως σας περιγράφω αλλά ένας πανέξυπνος, δημιουργικός, με όλο ανθρώπινα αισθήματα αγάπης για τον πλησίον σας άνθρωπος.
    Και μην ξεχάσετε να αποδείξετε και το ΠΟΙΟΝ εσείς θεωρείτε σαν «Πλησίον» σας.
    Μία απόδειξη της ασχετοσύνης σας και της διατεταγμένης υπηρεσίας σας, είναι και τα παρακάτω που θα διαβάσετε. Είστε «ΆΠΑΤΡΙΣ» κύριε Νίμιτς.

    Πρώτα θα πρέπει να βρείτε ένα όνομα για την χώρα σας κι έπειτα να ασχολείστε με άλλους, που ΚΑΙ ιστορία έχουν, ΚΑΙ όνομα είχαν κι έχουν. Πράγμα που από μόνο του δηλώνει ότι μάλλον ΔΕΝ θα πρέπει να ασχολείστε, εφόσον τα πράγματα είναι ήδη στην θέση τους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εκτός κι αν αποφασίσατε να αλλάξετε διακόσμηση στον πλανήτη. Αν βαρεθήκατε δηλαδή κι αποφασίσατε να βαφτίσετε το λιοντάρι σε πίθηκο.
    «Ήταν κάποτε ένα ποντίκι που ήθελε να γίνει γάτα. Και ντυνόταν σαν γάτα, μέχρι και ειδικό σαμπουάν για να μακρύνει η γούνα του έφτιαξε. Και η γούνα μάκρυνε και η ουρά κόπηκε, αλλά όσο και να προσπάθησε να μοιάσει με την γάτα, ήταν απλά πάντα ένα ποντίκι, με κομμένη ουρά και μεταλλαγμένη τρίχα. Μετά, άρχισε να διαδίδει ότι ήταν μία γάτα «νάνος». Έτσι, για να το πιστέψουνε. Όταν όμως έβλεπε ή μύριζε την αληθινή γάτα, το έβαζε ΠΑΝΤΑ στα πόδια.»

    ΑΜΕΡΙΚΗ κύριε Νίμιτς, ονομάζεται η ήπειρος κι όχι η χώρα σου, που είναι «χήρα» από όνομα. Η δήθεν χώρα σου ονομάστηκε εν συντομία Η.Π.Α., δηλαδή Ηνωμένες Πολιτείες (της ηπείρου) Αμερικής. Κι ότι είναι ενωμένο, ξεκολλάει, δεν είναι ΟΜΟΟΥΣΙΟ. Η κάθε πολιτεία σας, έχει τους δικούς της νόμους. ΠΟΥ είναι η ομοιομορφία του κράτους σας κύριε ειδικέ στο να λύνετε τα προβλήματα των άλλων που εσείς δημιουργείτε; Ας «σας» δίνατε ένα όνομα. Επί 500 χρόνια δεν το καταφέρατε και έχετε την απαίτηση να λύνετε τα προβλήματα των άλλων; Ονομαστείτε «Νέα Λατινία» και μετά το ξανασυζητάμε !!!

    Όπως και να το κάνουμε, ακόμα κι Ελληνικά κι Ελληνική παιδεία να αποκτήσουνε οι Σκοπιανοί, η Μακεδονία είναι εκεί που ήταν ανέκαθεν και δεν πρόκειται ποτέ να πάει αλλού, όσο κι αν το προσπαθήσουν. Το συγκεκριμένο γεωγραφικό μας κομμάτι λέγεται Μακεδονία. Δεν ξεχειλώθηκε λίγο προς τα δεξιά ή αριστερά. Αυτή ήταν κι αυτή είναι. Την Ελληνική γλώσσα μιλούσαν και μιλάνε εδώ, την αλλοδαπή ανέκαθεν «εκεί». Με την ευκαιρία, μιάς και έχετε πολλές πόλεις με Ελληνικά ονόματα στην δήθεν χώρα σας, παρακαλείστε αν έχετε την ευγενή ευχαρίστηση, να αλλάξετε ένα από τα αστέρια της σημαίας σας με το Ελληνικότατο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ αστέρι της ΒΕΡΓΙΝΑΣ.
    Κι επειδή πιστεύω ότι είστε αρκετά αργόστροφος τεμπέλης και ΗΛΙΘΙΟΣ για να σκεφτείτε τί ακριβώς εννοώ, απλά σας λέω για την πολιτεία της ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. Δηλαδή την «ΒΕΡΓΙΝΑ» μας, που δώσατε ονομασία σε πολιτεία σας και τώρα κάνετε ότι δεν ξέρετε, συν το ότι αποκαλέσατε τον Αλέξανδρο σφαγέα των εθνών. Το ονοματάκι όμως της περιοχής μας, το χρησιμοποιήσατε !!!
    Και το χρησιμοποιήσατε όταν ακόμη δεν ήταν ο Τίτο σπέρμα στα αρχίδια του πατέρα του μα ούτε κι αυτός στα του δικού του πατέρα και πάει λέγοντας. Και κανείς από τους Σκοπιανούς δεν είχε ιδέα για το αν υπάρχει Μακεδονία. Επειδή απλούστατα δεν υπήρχαν και τα Σκόπια.
    Δεν τους είχε ανακαλύψει η μάνα τους ακόμη.
    Μας χρωστάτε τον πολιτισμό σας, τις τέχνες σας, τα πάντα. Αντί να μας προστατεύετε εσείς προσπαθείτε να μας αφανίσετε. Σας πληροφορούμε, ότι εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΝΔΙΑΝΟΙ που τους διώξατε από το σπίτι τους, κατακρεουργήσατε και αφανίσατε από την ίδια τους την γη για να μείνετε και να εξαπλωθείτε σαν το μικρόβιο εσείς επάνω της.
    Ποτέ στις χιλιετίες που πέρασαν δεν μίσησε κανείς τον Έλληνα παρά μόνον οι βάρβαροι μέσα στους οποίους συγκαταλέγεσαι κι εσύ.
    Η διαφορά είναι στο ότι εμείς εκπολιτίσαμε τους βαρβάρους, αλλά εσείς είστε ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ – ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ νέων βαρβάρων made in U.S.A. (Ηνωμένοι Βάρβαροι δηλαδή).
    Δεν σας προκαλεί ερώτημα το ΓΙΑΤΙ σας μισεί ολόκληρος ο πλανήτης; Τί άλλο εκτός από πολέμους, συμφορές και Χολιγουντιανές ταινίες με το πώς να σκοτώνεις πιο επώδυνα τον γονέα σου και να βιάζεις την αδερφή σου με την απειλή τσεκουριού προσφέρατε στον κόσμο;
    Σας επισυνάπτω την σημαία σας, από την οποία και σας καλώ να αλλάξετε το αστέρι σας με το δικό μας το Ελληνικότατο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, που δικαιωματικά μας ανήκει κι αν δεν σας κάνει και κόπο, αλλάξτε και τις κόκκινες γραμμές σας που θυμίζουν αίμα, με τις μπλε τις δικές μας που θυμίζουν γαλήνη, θάλασσα και ουρανό.


    Θα σας συνιστούσα να πάτε να παίξετε καμία παρτίδα γκολφ, να πάτε κανένα θέατρο, να κυνηγήσετε κανέναν.... Ινδιάνο όπως παλιά και να μας αφήσετε ήσυχους. Έτσι, να δούμε άμα δεν θα υπάρχετε εσείς από πίσω να σπρώχνετε τους Σκοπιανούς, αν θα τολμήσουν για οποιαδήποτε ονομασία ή ξαφνικά γνωρίζοντας το τί τους περιμένει, θα πάθουν ξαφνικά..... Μακεδονική Αμνησία.
    Εμείς, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τον τρόπο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας με τον ίδιο τρόπο που θα γνωρίζατε κι εσείς αν είχατε προσπαθήσει να μάθετε λίγη από την ιστορία μας. Αλλά λιγάκι δύσκολο για έναν επαγγελματία δολοφόνο με γραβάτα το να μαθαίνει την ιστορία των λαών που σκοπεύει να δολοφονήσει.
    Τελειώνοντας, σας παραθέτω ένα μικρό μάθημα ιστορίας του λαού που προσπαθείτε να δολοφονήσετε, για να σας προφυλάξω από το να γίνετε περισσότερο ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ από όσο ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ήδη είστε:
    (Α... και μην ξεχάσετε εκείνη την μήνυση !!! Δουλεύω όλη την ημέρα μέσα σε 4 τοίχους, με το κρύο, την ζέστη, δεν βλέπω ήλιο και τα μάτια μου δακρύζουν όταν βγαίνω στο φως. Σαν να είμαι ήδη στην φυλακή. Τον τάφο θα φοβηθώ; Εδώ είν’ Ελλάδα ΗΛΙΘΙΕ !!!)

    *************************
    ********* ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ********

    Όλες οι ιστορικές πηγές συμφωνούν αναφορικά με τη γεωγραφική θέση της αρχαίας Μακεδονίας της οποίας τα όρια ήταν τα ακόλουθα:
    * Το Αιγαίο Πέλαγος και τα βουνά Καμβούνια, Πιέρια και Όλυμπος προς νότον.
    * Οι λίμνες Οχρίδα και Πρέσπα και τα βουνά Βαμβούνα, Σκόμιο και Ροδόπη προς βορράν.
    * Ο ποταμός Νέστος προς ανατολάς και τα βουνά Γράμμος και Πίνδος προς δυσμάς.
    Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, οι Μακεδόνες, ανήκαν σε μια από τις αρχαιότερες ελληνικές φυλές. Οι πλησιέστεροι συγγενείς τους ήταν οι Θεσσαλοί και ειδικότερα οι Μαγνήσιοι με τους οποίους μοιράζονταν την Αιολική καταγωγή.
    * Η γλώσσα που μιλούσαν ανήκε στους αρχαιότερους τύπους της Ελληνικής και είχε συγγένεια με τις διαλέκτους της Αιολικής, Αρκαδικής, Κυπριακής και Μηκυναϊκής.
    * Η θρησκεία των Μακεδόνων ήταν η ίδια με τη θρησκεία των άλλων Ελλήνων οι δε μύθοι και παραδόσεις τους ήταν τα ίδια που συναντούσες σε όλο τον ελληνικό κόσμο.
    * Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄και ο γιος του Αλέξανδρος ο Μέγας, στον οποίο οι Σκοπιανοί προσπαθούν επισταμένα να προσδώσουν «Σλαβομακεδονική» ταυτότητα ενεργούσαν όχι απλώς σαν Έλληνες, αλλά σαν Πανελλήνιοι Αρχηγοί με την έννοια ότι έκαναν πράξη την παλιά ιδέα του σχηματισμού ενός ενιαίου ελληνικού κράτους με τη συγχώνευση των ελληνικών πόλεων-κρατών.
    * Στις χρονικές περιόδους που ακολούθησαν, και ειδικότερα μετά την εμφάνιση στη Βαλκανική των Σλάβων και των Βουλγάρων (6ο και 7ο αιώνα μ. Χ.) η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας όπως προσδιορίσθηκε προηγουμένως εξακολούθησε να είναι η έπαλξη και ο προμαχώνας του Ελληνισμού όπως ακριβώς ήταν και κατά την αρχαιότητα.
    * Η Παλαιά Διαθήκη, οι αρχαίοι συγγραφείς, σύγχρονοι ερευνητές, αμέτρητες επιγραφές σε αγάλματα, τάφους, στήλες με ελληνικά ονόματα και αναθήματα, χιλιάδες νομίσματα, όχι μόνο στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Ασία, μέχρι τις Ινδίες, επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι, οι Μακεδόνες ως Έλληνες, είχαν τους ίδιους θεούς, τις ίδιες θρησκευτικές λατρείες, και ότι ήταν αυτοί που διέδωσαν τη γλώσσα τους, που ήταν η ελληνική, και το ελληνικό πνεύμα σε όλο το γνωστό τότε κόσμο.
    * Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει ακαταμάχητα και αδιάσειστα αυτούσια στοιχεία στα κείμενά της. Σε ένα από αυτά, ο Προφήτης Δανιήλ, 200 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβλεψε ότι «ο Βασιλιάς των Μήδων και των Περσών θα κατατροπωθεί από έναν Έλληνα Βασιλιά και ότι αυτόν τον πρώτο μεγάλο Βασιλιά θα τον διαδεχθούν τέσσερις Βασιλιάδες από το ίδιο Βασίλειο».
    * Οι Αρχαίοι συγγραφείς και ιστορικοί δίνουν επίσης αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία. Η πρώτη ιστορική αναφορά δίνεται από τον Όμηρο ο οποίος στην Ιλιάδα μνημονεύει τα ονόματα διαφόρων Πελασγικών και Ελληνικών φυλών που ζούσαν στη Μακεδονία.
    * Ο Στράβων αναφέρει: «Φυσικά η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδας».
    * Ο Ηρόδοτος γράφει : «Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω».
    * Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι : «Οι Μακεδόνες αποτελούνται από διάφορες ελληνικές φυλές κάτω από διάφορους Βασιλιάδες».
    * Ο Πολύβιος λέει : «Οποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να ανήκει στους Μακεδόνες οι οποίοι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους δεν έπαψαν ποτέ να μάχονται εναντίον των Βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων».
    * Ο Αρριανός, στο βιβλίο του «Ανάβαση του Αλεξάνδρου» αναφέρει ότι μετά τη μάχη του Γρανικού, ο Αλέξανδρος έκανε τα εξής : «Έστειλε στην Αθήνα, την πρώτη πόλη όλων των Ελλήνων, και όχι στην Πέλλα που ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τριακόσιες πανοπλίες και άλλα Περσικά λάφυρα, για να ανατεθούν στην πολιούχο Αθηνά με την αφιέρωση: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των Βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων». Επίσης λέει ότι 2.000 Έλληνες μισθοφόρους των Περσών που συνέλαβε αιχμαλώτους, τους έστειλε δέσμιους στη Μακεδονία για να εργασθούν εκεί σαν δούλοι «ότι παρά τα κοινά δόξαντα τοις Έλλησιν, Έλληνες όντες, εναντία τη Ελλάδι υπέρ των Βαρβάρων εμάχοντο».
    Με τις ενέργειές του αυτές ο Αλέξανδρος, εκτός από την απογοήτευσή του για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών και για τις πολύ λίγες περιπτώσεις που Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Περσών, δείχνει κυρίως πόσο περήφανος αισθανόταν για την ελληνική καταγωγή του, ότι το επίτευγμά του το θεωρούσε καθαρά ελληνικό και ότι το ίδιο θα έπρεπε να αισθάνονταν και οι άλλοι Μακεδόνες αφού ο Αλέξανδρος δεν έκανε καμιά ξεχωριστή αναφορά σ΄ αυτούς.
    * Ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες ήταν μέλη των Δελφικών Αμφικτιονιών λέγοντας:
    «Την εποχή μου οι Αμφικτιονίες ήταν τριάντα. Οι περιοχές της Νικόπολης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας έστειλαν η κάθε μια από έξη αντιπροσώπους» δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, μόνο Έλληνες ήταν μέλη Αμφικτιονιών. Επίσης ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μόνο Έλληνες μπορούσαν να αγωνιστούν, με πολλές συμμετοχές και πολλούς νικητές.
    * Ο Γιόχαν Γουσταύος Ντρόϊζεν, διαπρεπής Γερμανός φιλόλογος και ιστορικός στην ιστορία που έγραψε για το Μέγα Αλέξανδρο τονίζει ότι : «Και οι δύο, και ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, μετέφεραν και μετέδωσαν στους λαούς της Ασίας όχι το Μακεδονικό πολιτισμό, γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητος, αλλά τον ελληνικό πολιτισμό».

    Δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό των Σκοπίων.
    Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Christian Science Monitor, στις 28 Οκτωβρίου 1992, στη σελίδα 19, από τον C.M. WOODHOUSE, πολύ γνωστό ιστορικό και πρώην μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο οποίος υπηρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ανέφερε ότι: Ο πληθυσμός τους αποτελείται από 40-45% Σλάβους, 30% Αλβανούς, 10% Έλληνες και 10% Τσιγγάνους και λοιπούς.

    **************

    Σε χαιρετώ πανέξυπνο άτομο του πλανήτη και κατάπτυστο καμάρι της ενωμένης χώρας σου. (Αυτής, χωρίς όνομα.) Ν.Ν.L. (No Name Land).
    Και μην ξεχάσεις όταν θα πας στα Σκόπια, μιάς και δηλώνουν Μακεδόνες, να τους πείσεις να σου μιλήσουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ, την ίδια γλώσσα που μίλαγε κι ο Αλέξανδρος. Και τα ονόματα ΔΕΝ κατέληγαν σε «–ιτς.» Περδίκοβιτς !!! Πτολεμαίωφ !!!
    Ρώτα τους πριν 100 χρόνια αν είχανε ιδέα για κάποιο αστέρι της Βεργίνας και προς τα πού έπεφτε αυτή η περιοχή.
    Και μία συγγνώμη εκ μέρους του θείου μου του Αλέξανδρου, που δεν πέρασε από τα μέρη σου τον καιρό εκείνο, αλλά..... να..... δεν είχατε εφευρεθεί ακόμη !!!
    (Μην ξεχάσετε το αστεράκι μας !!!)

    Γιάννης Φραγκούλης.
    Συγγραφέας θεμάτων που αφορούν τα δίκαια του Ελληνισμού.

    Υ.Γ.: Σκεπτόμουν να καταγγείλω τον πρωθυπουργό της χώρας μου στην εταιρεία προστασίας ζώων επειδή βασανίζει το ανθρώπινο είδος που κατοικεί στον Ελλαδικό χώρο. Μάλλον τελικά θα συμπεριλάβω κι εσάς μαζί, αλλά για βασανισμό όχι μόνον των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου μα ολόκληρου του πλανήτη. Να συμπεριλάβω και τον δικό σας πάνσοφο πρωθυπουργό στην λίστα;
    ***************

    Οι συνυπογράφοντες μέσω διαδικτύου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε,
    χριστιανέ μακεδονομάχε,
    που αναφέρεσαι στην Παλαιά Διαθήκη
    για να αποδείξεις την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο του Δαυλού:
    http://www.davlos.gr/pdf/21663.pdf
    που φέρει τον τιτλο:
    Ορθοδοξία εναντίον Μακεδόνων.
    Θα μάθεις για τις επίσημες χριστιανικές ύβρεις κατά του Μ. Αλεξάνδρου και των άλλων Ελλήνων βασιλέων.

    Τύπωσε σε παρακαλώ
    κι από ένα αντίτυπο
    για τους κολλητούς σου Μακεδονομάχους
    κ.κ. Άνθιμο και τους βουλευτές
    του ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλη μια εθνκιστική και αντιαμερικανική κορώνα για εσωτερική κατανάλωση. Έχουμε μπουχτίσει πια από τέτοια ρητορία της συμφοράς κι από θεωρίες συνωμοσίας: για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Τούρκοι και ποτέ εμείς. Όλοι θέλουν το κακό μας επειδή κομπλεξάρονται απέναντι στους πρόγονούς μας και σε εμάς, τους... άξιους συνεχιστές τους (χα χα χα!).
    Πολύ γέλασα με τον συσχετισμό Βεργίνας- Βιρτζίνια: προφανώς για τους αυτοσχέδιους εθνικιστές ετυμολόγους των πανηγυριών , η λέξη "Βιρτζίνια" είναι αδύνατον να προέρχεται από το λατινικό "Virgin"...
    Και επιτέλους ας το χωνέψουν κάποιοι: οι Η.Π.Α. είναι Πολιτείες κι όχι θλιβερά απολειφάδια της βυζαντινής φεουδαρχίας. Και παρά τα όποια τρωτά των Η.Π.Α., οι αρχαίοι θα τις θεωρούσαν πιό πολιτισμένες και πεπαιδευμένες από τη σημερινή αυτοαποκαλούμενη "Ελλάδα" και τούς θλιβερούς ρωμιούς που τη μολύνουν με τον κομπλεξισμό τους.
    Σιγά μη μάς αναγνωρίσουν και πνευματικά δικαιώματα ("copyright") επί της ελληνικότητας οι άλλοι λαοί.
    Μόνο στο... Τριέσπερο -και στα πανηγύρια γενικώς- έχουμε αναντίρρητα το copyright.
    Άιντε και καλό Τριέσπερο, ή καλή Φώτιση (διαλιέχτε ό,τι σας πάει).

    Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΙΕΠΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν είναι φαιδρό να αυτοαποκλείται "Μακεδονία" μια πρώην σέρβικη επαρχία, είναι πενήντα φορές πιό φαιδρό να αυτοαποκαλείται "Ελλάδα" κάποια πρώην βυζαντινοοθωμανική επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ (Καλαμαριάς)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννης Φραγκούλης; Συγγραφέας θεμάτων για το δίκαιο του Ελληνισμού; Κι άλλος αυτόκλητος σωτήρας; Κι άλλος εθνικιστής μεσσίας;

    Ανώνυμε 4:11, δεν νομίζω πως είναι άξιος συγγραφέας και υπερασπιστής του ελληνισμού. Δεν νομίζω καν πως χρήζει σχολιασμού το αναρτηθέν παρανοϊκό. Ωστόσο θέλω να κάνω μια ερώτηση.
    Η Μικρά Ασία, η νότια Ιταλία, η βόρεια Αίγυπτος και η μισή μαύρη θάλασσα, είναι ελληνικά; Η Ινσταμπούλ;
    Διότι κάποιους καιρούς κι εκεί ελληνικά μιλούσαν, Έλληνες θεούς είχαν και τον ίδιο αυτοκράτορα με τους Έλληνες είχαν και οι λέξεις Νείλος και μαύρη θάλασσα είναι ελληνικές.
    Ρωτάω διότι από την μία χλευάζετε τις ηνωμένες πολιτείες της αμερικής και από την άλλη παινεύετε τις αμφικτιονίες των τότε ηνωμένων πολιτειών της Ελλάδας. Μήπως είστε χίτης κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο/Η Ανώνυμος 5:10 είπε...
    Αν είναι φαιδρό να αυτοαποκλείται "Μακεδονία" μια πρώην σέρβικη επαρχία, είναι πενήντα φορές πιό φαιδρό να αυτοαποκαλείται "Ελλάδα" κάποια πρώην βυζαντινοοθωμανική επαρχία.

    Συμπληρώνω:
    Aκριβώς!
    Ψευδωνύμως φέρει τον βαρύ τίτλο Ελλάδα, αυτό το αξιοθρήνητο βυζαντινοκρατούμενο κρατίδιο.

    Κι επίσης ψευδωνύμως φέρουν το
    βαρύ όνομα Έλληνες αυτοί,
    που αποτελούν τον ακατέργαστο όχλο,
    που τρέχει στα πτώματα του κάθε Βησσαρίωνα ή Χριστόδουλου ή στα συλλαλητήρια του κάθε Άνθιμου.

    Ούστ, χριστιανοί, που θέλετε να λέγεστε και Μακεδόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δηλαδή ανώνυμε 9:23 μακεδόνας και χριστιανός δεν γίνεται;
    Άλλο πάλι και τούτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κλείτορα,νομίζω ότι εννοεί ότι, αν Μακεδόνας=Έλληνας τότε οι ελληνόφωνοι χριστιανοί Μακεδόνες δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται λέγονται Έλληνες και να κράζουν τους "σκοπιανόφωνους" που θέλουν κι αυτοί να λέγονται Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ελληνικότητα είναι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ζήτημα πολιτισμού και όχι εθνικής ταυτότητας.
    Γι' αυτό, οι πατριώτες είναι μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ακριβώς αυτό! Ο Έλληνας προσπαθεί να κάνει τον κόσμο (του) καλύτερο ενώ ο εθνικιστής προσπαθεί απλώς να περιφράξει το χωράφι(του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kλείτωρα και παραπάνω 4-5 ανώνυμοι,
    συμφωνώ μαζί σας.

    Κλείτωρα,
    άν θέλης ρίξε μιά ματιά στις επίσημες ιερές χριστιανικές ύβρεις κατά των Μακεδόνων εδώ:

    http://www.davlos.gr/pdf/21663.pdf

    που διαβάζονται σχεδόν καθημερινά στους χριστιανικούς ναούς της Ελλάδας και μετά απάντησε εσύ στην ερώτησή σου άν γινεται κάποιος να είναι και χριστιανός και Μακεδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα έχω ήδη διαβάσει αγαπητέ και ευχαρίστως να απαντήσω. Η γιαγιά που πάει στην εκκλησία δεν καταλαβαίνει ντιπ για ντιπ απο αυτά τα... αρχαία που διαβάζει ο παπάς. Επειδή όμως η γιαγιά είναι Ελληνίδα δεν θα ακούσεις ποτέ κανέναν παπά να βρίζει τους μακεδόνες στο κήρυγμα. αντίθετα θα τους δεις να κάνουν συγκεντρώσεις πιστών για την ονομασία την άγια ονομασία που οι ίδιοι βρίζουν. Με την ίδια λογική που φιλάνε πτώματα ας πουμε. Δεν φταίει η γιαγιά, αυτοί που την αποκτήνωσαν φταίνε. Έλληνας είναι ο μακεδόνας αλλά δεν ξέρει καν πως τον βρίζουν.
    Γι αυτό άλλωστε άφησαν τον κόσμο αγράμματο και δούλο. Τον κατάντησαν ποίμνιο ακριβώς για να μην καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. OK Kλείτωρα, θα συμφωνήσω!

    Δεν είναι στόχος μου μόνο η γιαγιάκα,
    που πάει στην εκκλησία (και ο απλός λαός δεν είναι απόλυτα άμοιρος ευθυνών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

    Η γιαγιά, ΟΚ, δεν καταλαβαίνει και δεν γνωρίζει τις χριστιανικές ύβρεις κατά των Μακεδόνων, αλλά και των Ελλήνων γενικώτερα (http://www.davlos.gr/pdf/21662.pdf).

    Ο πρώην αρχιεπίσκοπος όμως, που ξεσήκωνε τον κόσμο με τα λάβαρα σε λαοσυνάξεις, δεν καταλάβαινε; Δεν γνώριζε αυτές τις ύβρεις;

    Ο Χ βουλευτής του ΛΑΟΣ, που θα πάει αύριο στο συλλαλητήριο και δηλώνει και ιστορικός, δεν τις ξέρει;

    Πώς γίνεται να δηλώνει χριστιανός και να κόπτεται για την Μακεδονία, όταν το ιερώτερό του βιβλίο αποκαλεί πχ τράγο τον Μ. Αλέξανδρο (Δαν. η΄21), αλάστορα, τύραννο και αμαρτωλό τον Αντίοχο τον Επιφανή (Μακ. Δ', ιη΄ 20-24 και Μακ. Α΄, α΄ 1-10), τρισαλιτήριο το Νικάτωρα (Μακ. Β΄, η΄ 34 - θ΄28) κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περί του κειμένου του Γιάννη Φραγκούλη:
    Προς όλους τους ανώνυμους και επώνυμους κατακριτές του:
    1. Τον ξέρετε; Αν όχι φροντίστε να τον μάθετε: www.geocities.com/epsilonband
    2.Μάθετε και για τον κολλητό του φίλο τον ΙΩΑΝΝΗ ΝΕΟΚΛΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟ ΡΟΥΣΣΟ καθηγητή μαθηματικό στο Πανεπιστήμιο του Hamline των ΗΠΑ.
    www.geocities.com/infroussos
    3.Κανείς εκ των δύο δεν είναι χριστιανός. Μπείτε στις σελίδες τους και μετά μιλάμε ηλίθιοι!!
    4. Το κείμενο του Φραγκούλη το φιλοξενεί και η νέα σελίδα του Μιχάλη Καλόπουλου (www.epanellinismos.com)Είναι και ο Καλόπουλος χριστιανός ρε ζώα;
    5.Δεν θα κάνετε μάθημα σε κανέναν για τις ζημιές που προξένησε ο Χριστιανισμός στον Ελληνισμό και ιδιαίτερα η ορθοδοξία. Αυτό όμως τις σχέση έχει με το κείμενο του Φραγκούλη ηλίθιοι; Επειδή επικαλείται ανθελληνικές πηγές που καταδεικνύουν την Ελληνικότητα τις Μακεδονίας; Ακόμα καλύτερα. Όταν και οι ίδιοι σου οι εχθροί αναγνωρίζουν την καταγωγή σου τι το καλύτερο;
    Και ξαφνικά γίναμε όλοι Έλληνες και αντι-χριστιανοί. Ο αγώνας που κάνετε για την Ελλάδα ποιός είναι ρε ηλίθιοι; Οι αναρηχήσεις στον Όλυμπο; Έτσι θα επέλθει η επανελλήνιση; Καμιά κουβεντούλα για το Ασφαλιστικό, την Δημόσια Παιδεία και Υγεία,το μεταναστευτικό πρόβλημα; Κατά τα άλλα είσαστε πολιτικά όντα......
    Εύγε στον κλείτωρα που φιλοξένησε το κείμενο. Εύγε και για την αμερόληπτη στάση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε 7:41, το κείμενο του κ. Φραγκούλη είναι άλλο ένα συνηθισμένο εθνικιστικό παραλήρημα, που μηρυκάζει τη γνωστή ξενοφοβία και "περιουσιότητα" του σημερινού αξιοθρήνητου και κομπλεξικού ελλαδίτη.
    Η ουσία είναι αλλού. Όπως το έθεσε και κάποιος φίλος πιό πάνω, η ελληνικότητα τις τελευταίες χιλιετίες είναι ζήτημα πολιτισμικής και όχι εθνικής ταυτότητας.
    Με αυτή την έννοια οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο ελληνικές από τη νεοελλάδα. Και η Μακεδονία (πρώην "Σκόπια") φαίνεται ότι κάτι τέτοιο επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το να υπενθυμίζεις συνεχώς στους «κουτόφραγκους» πόσο σπουδαίους προγόνους έχεις (όπως κάνουν επιδερμικές προσεγγίσεις σαν το παρατεθέν κείμενο κάποιου κ. Φραγκούλη) φανερώνει το πόσο ασήμαντος είσαι και το πόσο έχεις απελπισμένα ανάγκη να σε προσέξουν. Η φωνασκούσα ασημαντότητα είναι το εθνικό σπορ της χώρας, που σήμερα αυτοαποκαλείται «Ελλάδα». Στην πραγματικότητα τέτοια ατυχή κείμενα αναπαράγουν προς τους άλλους λαούς το γνωστό νεοελληνικό σύνθημα «ξέρεις ποιός είμαι ‘γω ρε;».
    Οι «κουτόφραγκοι» έχουν κατανοήσει πολύ καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό από τους παντελώς ασήμαντους νεοέλληνες. Οι τελευταίοι πολιτιστικά τουρκίζουν, πολιτικά βυζαντινίζουν και φιλοσοφικά ιουδαϊζουν.
    Επιπλέον το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλό που της χαρίζει τον τίτλο της μοναδικής τριτοκοσμικής νησίδας στην Ε.Ε. Ο βασικός μισθός των 554 ευρώ, το 50% του πληθυσμού που ζει κάτω από το ευρωπαϊκώς θεσπισμένο όριο της φτώχειας, η σχεδόν ανύπαρκτη μεσαία τάξη, οι περισσότερες εργατοώρες και οι λιγότερες ημέρες ετήσιας άδειας στην ευρωζώνη, αποδεικνύουν ότι η κοινωνικο-οικονομική θέση της νεοελλάδας σύντομα θα φτάσει αυτή της Μακεδονίας, της Τουρκίας και ίσως της Αλβανίας. Τότε θα φανεί και στον τελευταίο εθελοτυφλούντα μαλάκα πατριώτη, το πού ανήκει πραγματικά η δουλοπάροικη Ρωμιοσύνη.
    Τότε θα φανεί επίσης ότι «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα – τα ζώα δεν έχουνε πατρίδα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η "ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ" ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΔΑΥΛΟΥ"
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ 1992-93
    Τα κείμενα που ακολουθούν είχαν δημοσιευθεί στον «Δαυλό» πριν 15 χρόνια, την εποχή της αποκορύφωσης της μαζικής υστερίας και των συλλαλητηρίων του ρωμαίικου ποίμνιου για το θέμα των Σκοπίων.

    Είχε χαρακτηρισθεί τότε προδοτικό κείμενο και μέχρις ενός σημείου, όπως αποδεικνύεται και σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, που χρησιμοποιούν διάφοροι ελληναράδες, εξακολουθούν να το θεωρούν προδοτικό και σήμερα.

    Η αναδημοσίευση γίνεται χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο.

    Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣKΟΠΙΑ

    Το Ρωμαίικο, ο Μέγας Αλέξανδρος και τα Σκόπια...

    Αν βρεθήτε σ’ ένα κύκλο 5-10 ανθρώπων με κάποιο επίπεδο σοβαρότητας, κάνετε ένα «τέστ»: Ζητήστε από τον καθένα να σας πουν, τι περιεχόμενο δίνουν στις έννοιες «Ελλάς» και «Έλλην». Θα διαπιστώσετε, ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πρώτη έννοια μόνο από την κρατική-εδαφική-γεωγραφική σκοπιά και την δεύτερη αντιστοίχως («Έλλην» = ο πολίτης που κατοικεί στο «Ελληνικό» κράτος). Πιθανώς κάποιος η κάποιοι με ευρύτερη αντίληψη να προσθέσουν κάποια συμπληρώματα σχετικά με την ιστορία, την παράδοση, την φυλή και τον πολιτισμό μας η με την γλώσσα μας (π.χ. «Έλλην» είναι ακόμη ο «Έλλην της Διασποράς» η «αυτός που μιλάει ελληνικά» κ.λπ.). Αν τους ρωτήσετε στη συνέχεια, αν μπορούν να θεωρήσουν π.χ. τους κατοίκους του Κράτους των Σκοπίων «Έλληνες», η απάντηση όλων η σχεδόν όλων θα είναι κατηγορηματικά αρνητική. Οπωσδήποτε το γενικό πόρισμα του «γκάλλοπ» θα αποδεικνύει την «κοινή πεποίθηση» για την καθαρά εξουσιαστική-κρατιστική έννοια του «Ελληνικού», την «ιδιοκτησιακή», θα έλεγα, έννοια, που με απλή διατύπωση θα μπορούσε να συνοψισθεί ως εξής:

    – Η «Ελλάς» και οι «Έλληνες» είναι ιδιοκτησία μας. Όποιος τολμήσει να διεκδικήσει και για τον εαυτό του αυτά τα δύο πράγματα, είναι αντίζηλος-αντίδικός μας – και εχθρός μας.

    Υποθέστε τώρα, ότι αύριο η Άγκυρα αποφασίζει να μετονομάσει την επικράτειά της από «Τουρκία» σε «Ιωνία» π.χ. και τους υπηκόους της από «Τούρκους» σε «Ίωνες», είτε επικαλούμενη είτε όχι κάποια ιστορικά επιχειρήματα. [Μια μικρή παρέκβαση: Η υπόθεση αυτή δεν είναι εντελώς φανταστική. Υπάρχουν πολλά φαινόμενα στην πνευματική και ιδεολογική ζωή της σημερινής Τουρκίας, που στοιχειοθετούν την ύπαρξη τάσεως που καλλιεργεί την ιδέα ότι απόγονοι των Ιώνων είναι οι «Τούρκοι» και θεωρεί πνευματική της κληρονομιά π.χ. τις ελληνικές αρχαιότητες της Μικράς Ασίας, τον Όμηρο και τους μεγάλους Ίωνες, Αιολείς κ.λπ. η ακόμη το μεγαλείο του Βυζαντίου.]

    Τίθεται ένα φοβερό πολιτικό δίλημμα: Ποιά πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδος έναντι μιας (υποθετικής) ελληνωνυμίας της Τουρκίας και των Τούρκων; Η προαναφερθείσα κρατιστική-ιδιοκτησιακή, η εχθρική δηλαδή; – η μήπως:... Σας αφήνω εδώ να σκεφθείτε. Να σκεφθείτε... Για να απαλλαγείτε από την φοβερή προκατάληψη και διανοητική στρέβλωση που μας έχει καλλιεργήσει-προκαλέσει το θλιβερό Ρωμαίικο Κρατίδιο, θα σας υποδείξω να κάνετε κάποιες υποθέσεις, όπως: ποιά θα ήταν η συμφέρουσα πολιτική του Παρισίου, αν π.χ. το Βέλγιο δήλωνε ότι μετονομάζεται σε Γαλλία η η συμφέρουσα πολιτική του Τελ-Αβίβ, αν οι Παλαιστίνιοι δήλωναν ότι μετονομάζονται σε Εβραίους η Ιουδαίους η Ισραηλίτες κ.λπ.

    Πιθανώς οι «παράξενες» αυτές σκέψεις που διατυπώνω εδώ να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι γράφοντας αυτά παίζω η παραδοξολογώ. Για να καταλάβετε ότι μιλώ σοβαρώτατα, θα σας ανακαλέσω στην καυτή πραγματικότητα: Τα Σκόπια θέλουν να λέγωνται Μακεδονία και οι υπήκοοί τους Μακεδόνες. Τι πολιτικά ενδείκνυται για την κυβέρνηση της Αθήνας (αν είναι ελληνική) και εμάς τους υπηκόους της (αν είμαστε Έλληνες); Αυτό που γίνεται σήμερα – η...;

    Η π.χ. η Αθήνα να ευχαριστήσει με αποστολή ειδικής αντιπροσωπείας την κυβέρνηση των Σκοπίων για την απόφασή της; να διαβεβαιώσει τους κατοίκους του αδελφού κράτους ότι πράγματι είναι Μακεδόνες; να χρηματοδοτήσει την ίδρυση Μουσείων, όπου να συγκεντρωθεί οτιδήποτε μακεδονικό υπάρχει (να είσθε βέβαιοι, ότι δεν υπάρχει τίποτε το σοβαρό σλαβικό η αλβανικό η βουλγαρικό η αθιγγανικό κ.λπ.); να διατάξει τους θλιβερούς γλωσσολόγους μας να επιδιώξουν να συμμετάσχουν στην σύνταξη του μακεδονικού λεξικού; να δωρήσει όσους μπορεί περισσότερους ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, του Αριστοτέλους κ.λπ., ώστε να κυριαρχούν στις πλατείες των πόλεων και των χωριών της χώρας; να συνάψει πλήθος συμφωνιών οικονομικής, τεχνικής, εμπορικής, πολιτιστικής συνεργασίας; να καθιερώσει απόλυτη ελευθεροκοινωνία μεταξύ των δύο Κρατών; να στείλει τους εδώ επιχειρηματίες, εξασφαλίζοντάς τους ένα νομικό πλαίσιο μιας συνθήκης που να τους παρέχει κάθε δυνατή ενθάρρυνση και κάθε δυνατό πλεονέκτημα, για να ιδρύσουν εκεί οικονομικές μονάδες; να κάνη σαφές ότι τυχόν εξωτερική επιβουλή κατά των Σκοπίων θα εύρει στρατιωτικά αντιμέτωπη την Αθήνα; να στείλει αφειδώς βοήθεια ανθρωπιστικού, ιατροφαρμακευτικού, εκπαιδευτικού χαρακτήρος; να...; να...;

    Αλλά τι λέω; Το Ρωμαίικο Κρατίδιο, που με την εδαφική αντίληψή του περί Ελλάδος επί των ημερών του επέτυχε τον άθλο να ξεριζώσει οριστικά όλες τις ακμάζουσες χωρίς διακοπή από τα πανάρχαια χρόνια εστίες του ελληνισμού στην Ιωνία, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κύπρο, τα Σκόπια (ναι, τα Σκόπια!) –άθλο που δεν πέτυχαν ούτε οι Ρωμαίοι ούτε οι Τούρκοι στους αιώνες που ήταν αυτοί κατακτητές και δεν υπήρχε το Ρωμαίικο Κράτος– το μισελληνικό Ρωμαίικο Κρατίδιο, λέω, έχει στήσει εδώ, μέσα στην επικράτειά του, έναν όλο-κι-όλον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου και κανέναν απολύτως του Φιλίππου, για να μην χαλάει η διάθεση αυτών που κρύβονται από πίσω του όταν βλέπουν κάτι που θα τους θυμίζει το αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο... και εγώ του ζητάω τώρα να γεμίσει τις πόλεις και τα χωριά των Σκοπίων με τέτοια αγάλματα;

    Μετέωρος

    («Δαυλός», τ. 123, Μάρτιος 1992, σσ. 7105-7106.)


    Το ελληνικό τραπέζι και οι ξένοι συνδαιτυμόνες

    Η πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική (ειρηνική) διείσδυση της Ελλάδος στα Σκόπια αποτελεί «αποκλειστικότητά» της. Τούτο επιθυμούν διακαώς και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί αυταποδείκτως δεν μπορούν να έχουν καμμιά αξιόλογη πολιτιστική-κοινωνική-οικονομική ανταγωνιστικότητα μ’ εμάς στον χώρο των Σκοπίων. Και όλοι οι άλλοι (Αμερικανοί, Εβραίοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι κ.λπ.) υστερούν έναντι του Ελληνισμού και λόγω αποστάσεως και λόγω ιστορίας. Τα Σκόπια είναι πιάτο έτοιμο πάνω στο τραπέζι του Ελληνισμού (με την καλή έννοια), αν ο δρόμος που έχει χαράξει η ιστορία μας ακολουθηθεί. Ο δρόμος της Ρωμιοσύνης, δηλ. του πολέμου, της «αναδελφίας», θα “περπατηθεί” και από πολλούς άλλους.

    * * *

    Το Ρωμαίικο Κρατίδιο πρέπει να παύση να βάζει (με την πολιτική του μωρία) συνδαιτυμόνες στο τραπέζι, να παύση να πετά το πιάτο, που είναι αποκλειστικά δικό του, στους άσχετους.

    [Γράφτηκε στην Λεμεσό της Κύπρου στις 15 Ιουνίου 1992]

    Δ.Ι.Λ.

    («Δαυλός», τ. 127, Ιούλιος 1992, σ. 7348.)



    Οι αυταπάτες ή φαντασιώσεις

    Ολόκληρη η ιδεολογικοπολιτική πλάνη (μόνο πλάνη;) που κατατρύχει την σκέψη του Ρωμαίικου Κρατιδίου από της συστάσεώς του έως σήμερα –πλάνη θανάσιμη, που ακριβώς κατά την περίοδο που ισχύει ως πολιτική στρατηγική που ωδήγησε στον «άθλο» του οριστικού ξεπατώματος του πανάρχαιου και κυρίαρχου «Ελληνισμού των Δύο Ηπείρων», άθλο που δεν πέτυχαν ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Ρωμαίοι και οι λοιποί ποικιλώνυμοι κατακτητές κατά τους μακρούς αιώνες που δεν υπήρχε Ελληνικό Κράτος–, η πλάνη λοιπόν αυτή παρουσιάζεται στη Ρωμιοσύνη σήμερα, που υποτροπιάζει η έκρηξη της υστερίας της για τα Σκόπια. Ας την αναλύσουμε:

    α) Προτιμά να θεωρούν οι άνθρωποι που κατοικούν στο Κράτος των Σκοπίων προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Ασπαρούχ η τον Σβιατοσλάβο και να ονομάζωνται Σλάβοι η Βούλγαροι και απορρίπτει τη δεδηλωμένη επιθυμία τους να θεωρούν προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο και να ονομάζωνται Μακεδόνες· όπως και προτιμά να θεωρούν οι κάτοικοι της Τουρκίας ως προγόνους-ήρωες-γενάρχες τους τον Οσμάν η τον Ερτογρούλ και να ονομάζωνται Τούρκοι, και ανησυχεί στη σκέψη η την προοπτική ότι θα θεωρήσουν προγόνους τους τον Όμηρο, τον Θαλή, τον Ηράκλειτο και τον Πυθαγόρα και θα θελήσουν να ονομασθούν Ίωνες η Αιολείς.

    β) Προφανώς έχοντας υποσυνείδητο τον αυτοέλεγχο ότι ίσως πλανάται στις απόψεις της αυτές, αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε μία διευκρίνιση: Δεν πρόκειται, λέει, για «αποδοχή» της ελληνικής κληρονομιάς αλλά για «οικειοποίησή» της. Τι φαντάζεται και τι θέλει να πη μ’ αυτό η Ρωμιοσύνη; Ότι, αν οι κάτοικοι των Σκοπίων θεωρούν προγόνους τους τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, τότε οι κάτοικοι της Πέλλας, του Δίου η της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας δεν θα μπορούν να τους θεωρούν; Και αν οι κάτοικοι της Τουρκίας διαβάζουν (μετέχοντες της ημετέρας παιδεύσεως...) τον Όμηρο, τον Ηράκλειτο, τον Θαλή και τον Πυθαγόρα, τότε σ’ εμένα, σ’ εσένα, αναγνώστη, στον κάθε φωτισμένο άνθρωπο της Υφηλίου θα μας απαγορευθεί να τους διαβάζουμε;

    γ) Τέλος στη σκέψη της Ρωμιοσύνης υποβόσκει ένα ακόμη φάντασμα, που εκτρέπει ολόκληρη τη συλλογιστική της σε ένα νέο καθαρό παραλογισμό: Ο φανταστικός φόβος της, ότι «θα εκθρέψουμε ένα μεγάλο αλβανικό κράτος». Αλλά αυτό το κράτος, αν ποτέ εκτραφεί, μόνον οι Ρωμιοί θέλουν σώνει και καλά να λέγεται «Αλβανία» κι όχι «Μακεδονία»...

    Ο Ελληνισμός ολόκληρος αισθάνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πικρό το όνειδος στο οποίο κατάντησε σήμερα, να έχει δηλαδή μετατραπεί σε μία χώρα όπου δεν υπάρχει δημιουργία, δεν υπάρχει Παιδεία, δεν υπάρχει έρευνα, δεν υπάρχει επιστήμη, δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί το βαρύ όνομα που φέρουμε· σε μια χώρα όπου οι δημόσιοι «ταγοί» μας, πολιτικοί, στρατιωτικοί, θρησκευτικοί, πνευματικοί, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί, επιστημονικοί θεωρούνται –δικαίως– αναξιόπιστοι, ανάξιοι και ανυπόληπτοι... Και ο Ελληνισμός ολόκληρος, το αρχαιότερο και ιστορικώτερο Έθνος της γης, αισθάνεται έσχατη ταπείνωση, γιατί το Ρωμαίικο Κρατίδιο, παραδίδοντας τα άγια τοις κυσί, θέλει την ιερή ιδέα «Ελλάς» ένα «οικόπεδο» (!!!) –και την κατάντησε έτσι– με την «ιδιοκτησιακή»-κρατιστική του «λογική», που είναι η εξής με δύο λόγια:

    – Η «Ελλάς» και οι «Έλληνες» είναι ιδιοκτησία του Ρωμαίικου Κρατιδίου. Όποιος, έξω από αυτό, θελήσει να είναι κι αυτός ελληνώνυμος (και συνεπώς ελληνοπαίδευτος), είναι εχθρός μας...

    Μετέωρος

    («Δαυλός», τ. 125, Μάιος 1992, σσ. 7238-7240.)



    Στο τελευταίο σκαλί

    Αφ’ ότου ανέκυψε η πομφόλυγα των Σκοπίων στον νεκρόν αυτό Τόπο, τον σκουπιδότοπο αυτόν της έσχατης παρακμής, μία και μοναδική φωνή ακουγόταν σαν παράταιρη νότα στην γενική συγχορδία των όψιμων κορυβάντων του πατριωτισμού. Με βαθύ πόνο τον τελευταίο χρόνο διαπιστώναμε, ότι μόνον ο «Δαυλός» προτιμούσε να είναι και να ονομάζεται το κρατίδιο των Σκοπίων «Μακεδονικό», όταν όλοι οι άλλοι εδώ το ήθελαν «Σλαυικό» με το ζόρι· ότι μόνον ο «Δαυλός» χαιρόταν, που οι κάτοικοι των Σκοπίων προτιμούσαν ως προγόνους –ήρωες– γενάρχες τους τους Αλέξανδρο και Αριστοτέλη, όταν όλοι εδώ ήθελαν να τους αναγάγουν γενεαλογικά στον Σβιατοσλάβο και τον Ασπαρούχ· ότι μόνον ο «Δαυλός» χαρακτήριζε το νέο κρατίδιο «αδελφό κράτος», όταν όλοι εδώ πετούσαν τους «Γυφτοσκοπιανούς» στο πυρ το εξώτερον· ότι μόνον ο «Δαυλός» πρότεινε μία δυναμική ειρηνική πολιτική οικονομικής, πολιτιστικής, πολιτικής, εκπαιδευτικής διεισδύσεως στα Σκόπια, όταν όλοι τα απεκήρυτταν ως εξωρκισμένα και ζητούσαν το κλείσιμο των συνόρων· και τέλος η πίκρα της απόλυτης μοναξιάς κορυφωνόταν, όταν πέρα απ’ όλα αυτά ο «Δαυλός» προέβλεπε ότι ο όψιμος ζήλος για την Ελλάδα των πάσης κατηγορίας ντόπιων, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, οδηγεί συνειδητά την ελληνικότητα στις «δύσοσμες ιδεολογικές τους χωματερές», όταν όλοι υπεδαύλιζαν τον μωροεθνικισμό και έσερναν στις πλατείες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Νέας Υόρκης εκατομμύρια αποχαυνωμένων-διαδηλωτών Ελλήνων, για να τους «εισαγάγουν» στο «ντορό» της μωρής (μόνο;) «πολιτικής» τους.

    Δεν επανερχόμεθα σήμερα στον τραγικόν αυτόν πολιτικό απολογισμό των τελευταίων 15 μηνών, για να αποδείξουμε το από της συστάσεως του Ρωμαίικου Κρατιδίου συνεχώς αποδεικνυόμενο: Ότι δηλαδή η μοίρα του τόπου αυτού εξαρτάται από ένα συρφερτό ανιστόρητων, αρπάγων, διεφθαρμένων και ενίοτε προδοτών, που ονομάζεται «πολιτικός κόσμος της Ελλάδος», ότι ο συρφερτός αυτός συνεπικουρείται από ένα ανάλογο συνονθύλευμα μωρίας, αναξιότητας και εξαχρειώσεως που ονομάζεται «κρατικός μηχανισμός» και «διπλωματία της Ελλάδος», ότι τα δύο αυτά εκτρώματα νομιμοποιεί και δικαιώνει ηθικά και πολιτικά ένα τρίτο που ονομάζεται «πνευματικός» και «δημοσιογραφικός κόσμος της Ελλάδος»· και ότι τέλος το «καρρέ» συμπληρώνεται από το θύμα των τριών αυτών «νταβατζήδων», δηλαδή τις αγράμματες, ανιστόρητες και τέλεια πωρωμένες ιδεολογικά μάζες των 10 εκατομμυρίων πλασμάτων που ονομάζονται «ελληνικός λαός». Ο λόγος που μας κάνει να γράψουμε τις πικρές αυτές γραμμές είναι, πρώτον, για να κάνουμε μία ιστορική εκτίμηση και, δεύτερον, για να υποδείξουμε μία διέξοδο από το έρεβος του σήμερα.

    • Η εκτίμηση είναι, ότι ένας τόπος που ολόκληρος συντάσσεται προς το ψεύδος και τον παραλογισμό μιας εκ των προτέρων κατ’ απόλυτον βεβαιότητα καταδικασμένης πολιτικής (που μάλιστα συνεκρούετο με τα συμφέροντά του!) βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της έσχατης παρακμής.

    • Η διέξοδος είναι το πλήρες «αναποδογύρισμα» της έως τούδε πολιτικής της μωρίας στο θέμα των Σκοπίων με την αντικατάστασή της από μία δυναμική πολιτική ειρηνικής οικονομικής, πολιτιστικής, πολιτικής, τεχνολογικής, εκπαιδευτικής διεισδύσεως στο όμορο, φτωχό και αδελφό κρατίδιο.

    Βεβαίως ο «Δαυλός», ο οποίος πλειστάκις έχει αποδείξει ότι το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα δεν είναι τα Σκόπια (ούτε το Κυπριακό βέβαια ούτε οτιδήποτε άλλο) αλλά εμείς οι ίδιοι, δεν θεωρεί ότι το τυχόν αναποδογύρισμα της πολιτικής έναντι των Σκοπίων αποτελεί καθ’ εαυτό εγγύηση ότι θα βγούμε από την έσχατη παρακμή, αυτήν που σκιαγραφήσαμε παραπάνω. Θεωρεί όμως, ότι μία τέτοια μεταστροφή θα είναι αποτέλεσμα γνήσιου εσωτερικού συγκλονισμού των Ελλήνων και συνεπώς σημάδι εθνικής αφυπνίσεως. Αν υπάρξει το αναποδογύρισμα αυτό, ο «Δαυλός» θα είναι βέβαιος ότι η τελευταία μας ταπείνωση ήταν και το τελευταίο μας σκαλί στου κακού τη σκάλα.

    Δ.Ι.Λ.

    («Δαυλός», τ. 134, Φεβρουάριος 1993, σσ. 7751-7752.)

    (Για την αναδημοσίευση: Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΙΕΣΠΕΡΙΣΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άν μου επιτρέπεις ανώνυμε 4:52 να προσθέσω στην πολύ καίρια τοποθέτησή σου
    τα λόγια του Κοραή για τους Ρωμιούς:
    "Δυσκλεείς απόγονοι ευκλεών προγόνων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το παραπάνω κείμενο του Δαυλού
    αποτελεί μοναδική όαση
    μέσα στην πνευματική έρημο της Ρωμιοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όσο έχει δικαίωμα να αυτοαποκαλείται «Ελλάδα» η τελευταία θεοκρατία της Ευρώπης, άλλο τόσο έχουν δικαίωμα οποιοιδήποτε άλλοι να αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραία, η συζήτηση έχει ενδιαφέρον και πολύ χαίρομαι γι αυτό.
    Ο Δαυλός λοιπόν τα έλεγε σωστά πριν 15 χρόνια όπως και άλλοι τα έλεγαν παρόμοια. Τα ίδια έλεγα κι εγώ από τότε. Τίποτα όμως δεν άλλαξε. Η ίδια βλακώδης εξωτερική πολιτική και το ίδιο ηλίθιο ποίμνιο να άγεται και να φέρεται.
    Πείτε μου τώρα, όλοι αυτοί οι ελληναράδες στρατόκαυλοι των αγημάτων με τις φούστες τις ρόμπες και τα ξύλινα σπαθάκια, όλοι εκείνοι οι μύστες και οι ιεροφάντες της κακιάς ώρας, όλοι εκείνοι οι μεγάλοι συγγραφείς με τους εκδοτικούς τους οίκους και τέλος όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες της συμφοράς που θέλουν να το παίζουν ελληνοπρεπείς, τι στον κόρακα μυαλά κουβαλάνε; Γιατί δεν ξεστραβώνουν τον κόσμο ή μάλλον καλύτερα, γιατί δεν ξεστραβώνονται; Ποιος ο λόγος που προτιμούν τις χρυσές αλυσίδες των σκλάβων από την απλότητα της ελευθερίας; γιατί ανέχονται τους μασόνους να ονομάζονται έλληνες αλλά όχι τους μακεδόνες των Σκοπίων; Τελικά, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους αν σε τίποτα δεν διαφέρουν από την κατεστημένη τάξη; Τι το διαφορετικό ήρθαν να προσφέρουν; Μήπως για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ως ανόητοι συμπλεγματικοί προβοκάτορες; Μήπως τελικά το όλο τους μυαλό περιορίζεται στο πως θα μαζέψουν λεφτά και δόξα απο ένα δικό τους ποίμνιο; Μήπως τελικά ω ποίμνιο, παίζουν στον σβέρκο σου το ίδιο πάντα παιχνίδι αλλά με νέους παίκτες ντυμένους “αρχαίοι έλληνες”; Μήπως τελικά μέρες που 'ναι δεν είναι όλοι αυτοί τίποτα παραπάνω από έναν καρνάβαλο; Πότε θα βγούν να απολογηθούν όλοι αυτοί για την ξεφτίλα στην οποία για άλλη μια φορά προσπάθησαν να οδηγήσουν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού;
    Πετάξτε μακρυά τους βρωμερούς ψεύτες. Καλός ο καρνάβαλος αλλά όχι για κάθε μέρα.
    Ζητούμενο του Ελληνικού πολιτισμού είναι διαχρονικά η οικουμενικότητα και όχι η χάραξη συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε Κλείτορα, γιατί δεν αφήνεις τα παιδιά να χαρούνε λίγο τώρα πού ‘ρχονται κι απόκριες; Να φορέσουν ας πούμε καμιά χλαμύδα, καμιά περικεφαλαία, κανένα σπαθάκι;
    Να πουν και κανένα θρησκευτικό ποιηματάκι (από αυτά που φτιάχνουν οι αρχιερείς τους) και να κάνουν και καμιά αποκριάτικη γιορτούλα (από αυτές που επίσης σκαρώνουν οι αρχιερείς τους, π.χ. τύπου «Τριέσπερου;») .
    Κλείτορα, κακό παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κλείτορα, καλά σου λέει.
    Άσε τον κόσμο να ντυθεί αρχαίος Έλληνας, τουλάχιστον τώρα τις απόκριες. Για τους περισσότερους, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να πλησιάσουν το… προγονικό πνεύμα («στο ήθος και στο έθος» ®).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έψαξα στην εγκυκλοπαίδεια να βρώ τι είναι αυτό το Τριέσπερο, που λέτε συνέχεια, αλλά δεν βρήκα τίποτε.

    Τί "φρούτο" είναι αυτό ρε παιδιά;
    Ποιός το ανακάλυψε;
    Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παραθέτω την κατ' εμέ εξαιρετικά αξιόλογη ηλεκτρονική επιστολή ενός πραγματικού Έλληνα πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει τους "νέους" οπαδούς της αρχαίας Ελληνικής κοσμοαντίληψης που λειτουργούν μάλλον αποδομητικά στο θέμα του ονόματος της χώρας των Σκοπίων. Ελπίζω ο ΚΛΕΙΤΩΡ να την φιλοξενήσει.

    "Αγαπητοί Συνέλληνες,
    Διαβάζω τακτικά τον «Δαυλό», είμαι υποστηρικτής του, και ενίοτε στέλνω κάποια επιστολή μου προς δημοσίευση. Είναι πολλά τα θέματα που συμφωνώ με το περιοδικό, αλλά δημοσιεύονται και μερικά θέματα όπου εβρίσκομαι σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο προσέγγισής τους. Ένα απ’αυτά είναι το «Μακεδονικό». Το οποίο, ομολογουμένως, είναι άκρως πολύπλοκο και μπερδεμένο ως Γόρδιος Δεσμός που είναι κατά παρασάγγας πέρα από τις ισχνές ποιοτικά και πενιχρές ποσοτικά ικανότες των ανθελλήνων (καθιερωμένων από τη Νέα Παγκ.Τάξη) πολιτικών μας και άλλων ηγετών στην Ελλάδα.


    Το πρόβλημά σας είναι πως εχθρεύεστε κάθε Χριστιανό κι ας είναι της ίδιας φυλής με εσάς , κι ας μιλάτε την ίδια μητρική γλώσσα, κι ας έχετε την ίδια Ιστορία των τελευταίων χιλίων χρόνων. Αυτό αποτελεί κλασσική συμπεριφορά που υιοθετεί κάθε νεόφοιτος σε οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνημα κι αν ανήκει. Είναι μαρτυρία μη ολοκληρώσεως της φοίτησής του. Διότι, μη μου πείτε ό,τι οι γονείς σας ή οι παππούδες σας ήταν επίσης Έλληνες με τον τρόπο που είσαστε εσείς τώρα. Μάλλον δε θα έχετε και πολλούς συγγενείς που θα διαφωνούν ιδεολογικά κάθετα μαζί σας. Αυτοί δεν είναι Έλληνες για σας; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κίνδυνος της απόλυτης ρήξης με ό,τι δεν φαίνεται ως καθαρά Ελληνικό είναι η αποδοχή και υποστήρηξη του Ανθελληνικού, μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται τα αισθήματα τυφλής αντιπολίτευσης κατά του συγγενούς εχθρού. Όμως, τις εχθρότητες μεταξύ Ελλήνων Ηγεμόνων ήταν που εκμεταλεύτηκαν κι εμπήκαν οι Ρωμαίοι στην Ελλαδα. Κι ακόμα πληρώνουμε, διότι μυαλό δεν βάλαμε.

    Πιστεύω πως τώρα είναι ο καιρός να φροντίσουμε για την επιβίωση του Ελληνικού Γένους που απειλείται ποικιλοτρόπως. Όλα τ’άλλα έρχονται δεύτερα και καταϊδρωμένα. Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, τις ιδεολογικές και θρησκευτικές μας διαφορές κι ας υπερασπιστούμε ό,τι είναι ακόμα Ελληνικό. Διότι ό,τι χάσουμε εμείς τώρα θα χρειαστή αίμα πολλών γενεών για συνέλθουμε και να το πάρουμε πίσω. Η επανάσταση του ‘21 δεν ήλθε αυτόματα κι αμέσως μετά την υποδούλωση της Ελλάδας στους Ρωμαίους, και δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Αλήθεια, τι γίνεται με τη Διαφώτισή μας; Το γεγονός ό,τι δεν αρπάζουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν ριχνόμαστε ολόψυχα στον Αγώνα με το δικό μας ΥΨΟΣ δείχνει πως κάπου κωλυσιεργεί η Διαφώτιση, πως κάτι αναβάλλει και την Αναγέννησή μας.

    Όμορφα κι ωραία μας τα λέει και ο φίλτατος κ. Δημήτρης Λάμπρου όσον αφορά τη σχέση Ελλάδος και Σκοπίων:

    • Η εκτίμηση είναι, ότι ένας τόπος (ο Ελληνικός) που ολόκληρος συντάσσεται προς το ψεύδος και τον παραλογισμό μιας εκ των προτέρων κατ’ απόλυτον βεβαιότητα καταδικασμένης πολιτικής (που μάλιστα συνεκρούετο με τα συμφέροντά του!) βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της έσχατης παρακμής.

    • Η διέξοδος είναι το πλήρες «αναποδογύρισμα» της έως τούδε πολιτικής της μωρίας στο θέμα των Σκοπίων με την αντικατάστασή της από μία δυναμική πολιτική ειρηνικής οικονομικής, πολιτιστικής, πολιτικής, τεχνολογικής, εκπαιδευτικής διεισδύσεως στο όμορο, φτωχό και αδελφό κρατίδιο.

    Όμως, εκεί που διαφωνώ είναι στο πώς θα κάνουμε τους Σκοπιανούς να δεχθούν φιλικά την καλοπροαίρετη και φιλάγαθη διείσδυσή μας όταν για γενεές μας θεωρούν κατακτητές της Μακεδονίας, καταπιεστές του Μακεδονικού λαού που κατ’αυτούς δεν ήταν ποτέ Ελληνικός με κανένα τρόπο, κι όταν ακόμα (τελευταία) μας βλέπουν ώς Νέγρους που αποικίσαμε συνωμοτικά το υπογάστριο της Ευρώπης. Μάλιστα δε, με προορισμό να το χρησιμοποιήσουμε ως ορμητήριο για την ύπουλη, ολοκληρωτική, και τελειωτική κατάληψη της Ευρώπης, και μαζί της τον αφανισμό όλων των Ευρωπαίων; Τι σημαίνουν αυτά, και πώς μπορεί να αναποδογυρισθή τέτοια μωρία; Πόσο μάλλον δε όταν αυτή η μωρία υποδαυλίζεται και στις δυο πλευρές από κοσμοκρατορικά γεωστρατηγικά/γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.

    Όταν το ψεύδος και ο παραλογισμός βασιλεύουν και στις δυο μεριές, και τις εμπλέκουν σε εχθρική αντιπαράθεση, τότε το μονόπλευρο αναποδογύρισμα της μωρίας πολιτικής του ενός μέρους δεν καταργεί την Μωρία στη σχέση τους. Ως ξεκίνημα, αυτό που χρειάζεται είναι μια γνήσια ανατροπή της ηγεσίας σαν σύνολο. Όχι μόνο της πολιτικής. Διότι μόνο με έντιμη Ελληνική, φιλοσοφημένη ηγεσία επιτυγχάνεται η επαναφορά στη λογική. Κάτι τέτοιο απαιτεί στήρηξη προς τους ομόφυλούς μας Χριστιανούς να επιβληθούν της ανέκαθεν διεφθαρμένης ηγεσίας τους. Η πρακτική δε αυτή μακροπρόθεσμα επανελληνίζει υποσυνείδητα ιερατείο τε και ποίμνιον. Δηλαδή, ωθούμενοι από την Ανάγκη για κάθαρση και για γενετική επιβίωση, μαζί με τη φιλοσοφημένη συμμαχία μας οι Χριστιανοί ενθαρρύνονται να αυτο-καταργηθούν σταδιακά. Κι αυτή η Επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο με φιλαδελφικές σχέσεις μαζί τους, θεμελιωμένες στον Ιερό Αγώνα και σφυρηλατημένες σε ειλικρινή συμμαχία. Υπ’όψη ό,τι αυτό που αρχικά κατορθώνουμε είναι πως επανακολλάμε την κεφαλή του Ελληνος στους ώμους του, να βρεί τις αισθήσεις του, το στίγμα του και τον προσανατολισμό του για μια βαθύτερη πορεία προς την Επανελλήνισή του. Άλλως τε για πόσο θα αντέξει ο πολιτιστικά μόνος κι έρημος, ο λογικός και φιλοσοφημένος μέσα σε ένα παγκόσμιο τρελοκομείο χωρίς ν’ανατρέψει όλους τους «θεράποντές του» αφού είναι θεότρελοι οι ίδιοι; Διότι άπαξ και συνειδητοποιήσουμε τι είμαστε, από εδώ και πλέον, έχουμε Γενικό Αγώνα κυριαρχίας μεταξύ λογικής και μωρίας. Γιαυτό μόνον ένας παγκόσμιος ανατροπέας των πάντων - ένας ημίθεος όπως ο Μέγας Αλέξανδρος – με σχετικά ελαχίστους συναγωνιστές μπορεί να λύσει δυναμικά, δίκαια, και παγκάσμια αποδεκτά τα ανθρώπινα προβλήματα.

    Αλλά, προς το παρόν, ας συγκεντρωθούμε στον διαφωτισμό μας. Ας ασκηθούμε στον Επανελληνισμό μας ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΑ και τότε θαύματα μπορούν να γίνουν ξεκινώντας με γνήσια Επανάσταση πρώτα εντός ημών σαν άτομα, και κατόπιν εντός των τοιχών. Πάντα ενθυμώμενοι πως στο ξεκίνημα είναι η δυσκολία, αφού εδώ πρόκειται περί ποιοτηκής αλλαγής, λόγω παντελούς έλλειψης άσκησης στην Ελληνικότητα, η οποία ανέκαθεν απαιτεί ΑΓΩΝΑ για να υπάρξει. Τα υπόλοιπα θαύματα, τα εκτός των τοιχών, είναι λύσεις σχετικά εύκολες διότι αφορούν περισσότερο ποσοτικές αλλαγές. Συγκριτικά θα χρειασθούν λιγότερες προσπάθειες λόγω προϋπάρχουσας άσκησης. Προσπάθειες σε ελάχιστη ενέργεια συγκρινόμενες με τα τεράστια μεγέθη της παγκόσμιας μωρίας. Επιπλέον, τότε πια θα έχουμε συμμάχους σύμπνοιους από το διεθνές προσκήνιο.



    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

    Πολύδωρος Πολυδωρόπουλος



    "Be convinced that to be happy means to be free and that to be free means to be brave. Therefore do not take lightly the perils of war." -- Thucydides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η μωρία του Ρωμιού, θα θεραπευτεί αποτελεσματικά μόνο αν αυτός αποκτήσει ιστορική αυτογνωσία. Όταν δηλ. καταλάβει ποιός είναι πραγματικά (κι όχι ποιός νομίζει ότι είναι, ή ποιός θα ήθελε να είναι, ή ποιός θα ήθελε να νομίζουν οι άλλοι λαοί ότι είναι) και ποιός πρέπει να γίνει. Η ιστορική αυτογνωσία θα είναι πραγματικά τέτοια μόνο εάν συμβεί χωρίς ωραιοποιήσεις, ρομαντισμούς, εξωραϊσμούς, μυθεύματα και άλλα παρόμοια θρησκευτικού τύπου χαρακτηριστικά. Η ενδεχόμενη επίτευξη αυτογνωσίας και η εξέλιξη του Ρωμιού σε Έλληνα, θα είναι αρκετή για να νικηθεί η μωρία των Ανωμακεδόνων αλλά και οποιωνδήποτε άλλων. Αν είχαμε σεβαστεί και πραγματώσει πρώτοι εμείς την έννοια της ελληνικότητας (ως πολιτισμού και όχι ως κομπλεξικής εθνικιστικής υστερίας), κανείς σήμερα δεν θα τολμούσε να μας την τρίβει στη μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. μάλλον ο Πολυδωρόπουλος τα βάζει όλα σε ένα καζάνι και κακώς κάνει. Εγώ για παράδειγμα δεν θεωρώ τους χριστιανούς μη Έλληνες και το έχω τονίσει πολλές φορές αυτό. Όμως με κραυγές και εθνικιστικούς αλλαλαγμούς δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα ούτε ως κράτος ούτε ως έθνος. Επιμένω μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου πως ότι ελληνικό επιτυγχάνεται πολιτισμικά και ότι εθνικό οικονομικά. Οι εθνικιστικοί αλλαλαγμοί είναι για τους ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμε «7:36 π.μ.», το Τριέσπερο είναι μια δήθεν αρχαιοελληνική εορτή-μαϊμού, που σκάρωσαν κάποιοι αρχιερείς της δωδεκαθεούσας «ελληνικότητας», εν είδει αρχαιοελληνικών «Χριστουγέννων». Πρόκειται φυσικά για ένα ψεύδος, με το οποίο οι προαναφερθέντες απατεώνες έχουν πείσει αρκετούς αφελείς, στην πλάτη των οποίων ελπίζουν να δημιουργήσουν μια νεοθρησκεία. Η νεοθρησκεία αυτή, όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, δεν θα είναι παρά μια ακόμα χριστιανική αίρεση με ζηλωτικό «δωδεκαθεϊστικό» προσωπείο. Σιγά σιγά θα φτιάξουν και «αρχαιοελληνικό» Πεσάχ. Επίσης έχουν ήδη επινοήσει και «αρχαιοελληνικές» απόκριες, τις οποίες, με τη γραφικότητα που τους χαρακτηρίζει, τις γιορτάζουν κάθε ώρα και στιγμή. Στην πραγματικότητα όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «ελληνίζουσα» παρενέργεια της χριστιανορθόδοξης θεοκρατίας.
    Την υποτιθέμενη αυτή αρχαιοελληνική εορτή, για την οποία δικαίως απορείς, δεν θα τη βρεις σε καμία επιστημονική βιβλιογραφία Αν θέλεις να μάθεις βιβλιογραφικές πληροφορίες περί της … ανυπαρξίας τέτοιας αρχαιοελληνικής εορτής, μπορείς να απευθυνθείς στους ίδιους τους εισηγητές της, δηλ. εδώ: ysee@ysee.gr
    Κι αν πάρεις απάντηση σφύρα μου κλέφτικα.

    Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΙΕΣΠΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οκ, ΑΠΑΤΗΜΕΝΕ ΤΡΙΕΣΠΕΡΙΣΤΗ,θα τους στείλω μια ερώτηση και αν υπάρξει απάντηση, θα την κοινοποιήσω σε αυτό εδώ το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα κατουρηθώ από τα γέλια!
    Αυτή τη στιγμή τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων δείχνουν στιγμιότυπα από το αντισκοπιανό συλλαλητήριο του Λ.Α.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη και τί είδαν τα μάτια μου; XΛΑΜΥΔΟΦΟΡΟΥΣ και ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΑΣΠΙΔΟΦΟΡΟΥΣ !!!
    Είναι άραγε σύμπτωση; Ε, ρε πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στις ιδεολογικοθρησκευτικές φαντασιώσεις…
    (Λέτε να ήταν οι «Σπαρτιατικές Μόρες»;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. γμτ είμαι στην δουλειά και χάνω το σόου; (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμε 10.20,

    μπορείς να μου εξηγήσεις
    τι κατάλαβες
    από όλο αυτό το παραλήρημα
    του Πολύδωρου Πολυδωρόπουλου.

    Δεν κατάλαβα τίποτε.

    Τι θέλει να πεί ο ποιητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμε 8:17,

    δεν το είδα ούτε εγώ αυτό με τους "επανελληνισμένους" χλαμυδοφόρους στη συγκέντρωση του ΛΑΟΣ να γελάσω.

    Έχασα, ε;

    Θλιβερή η πνευματική τους κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό που λέει ο κ. Πολυδωρόπουλος είναι να αυτοδιαφωτιστούμε (σωστό, διότι οι διαφωτισμοί δεν γίνονται από «καθοδηγητές» σωτήρες) χωρίς όμως να ακουμπήσουμε τον χριστιανισμό. Αντίθετα θα πρέπει να τον βοηθήσουμε κι από πάνω ώστε να εξυγειανθεί και κατ’ αυτόν τον τρόπο να …αυτοκαταργηθεί. Παράλληλα θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση ενός σωτήρα «ημίθεου» σαν τον Αλέξανδρο τον Γ’ για να κάνουμε την… «επανάσταση». Η «επανάσταση» αυτή θα στοχεύει σε μια εγκαθίδυση των φιλοσόφων στην εξουσία. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά οφείλουμε να βοηθάμε τα αδέλφια μας τους χριστιανούς…
    Δηλ. βαλκανοαλεξανδροχριστιανικοφιλοσοφικοεπαναστατική τρικυμία εν κρανίω.
    Το πού κολλάει ο Διαφωτισμός με όλα αυτά δεν καταλαβαίνω. Δηλ. να διαφωτιστούμε για να περιμένουμε τον Αλέξανδρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ευχαριστώ για την "εξήγηση"
    ανώνυμε 6:49.

    Αυτά περίπου -δεν- είχα
    "καταλάβει" κι εγώ
    από το παραλήρημα
    του Πολύδωρου.

    Όλοι οι προβληματικοί
    μαζεύτηκαν σ΄αυτόν τον λεγόμενο
    "ελληνοκεντρικό" χώρο,
    όπου εκτονώνουν την μούρλα τους.
    Άλλος με χλαμύδες, άλλος με Μακεδονίες, άλλος με
    ελληνοχριστιανισμούς,
    άλλος με αρχαιολαγνεία κλπ.

    Τι κάρα με πατάτες
    είναι όλοι τους!

    Ρωμιώτεροι των ρωμιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. παρακαλώ ο αναρτήσας την επιστολή του Πολυδωρόπουλου να μου εξηγήσει αν θέλει τι εννοεί όταν ονομάζει ημίθεο τον Αλέξανδρο και τι όταν προτρέπει να αγκαλιάσουμε τους χριστιανούς; Εννοεί μήπως να χειροκροτήσυμε τον Άνθιμο και ότι αυτός πρεσβευει;
    Μήπως ξαναρωτώ θα ήταν καλύτερα και αποτελεσματικότερο να ακολουθήσουμε τον τρόπο που αναφέρω στο δημοσιευμά μου;
    Διότι ναι μεν το ποίμνιο αθωώνεται λόγω μωρίας αλλά είναι ουτοπία να πιστεουμε πως οι ηγέτες τους μπορουν ή θέλουν να εξορθολογιστούν. Πως μπορεί να γίνει άλλωστε αυτό όταν αρχής εξ αρχής το δόγμα τους επιβάλει το ακριβώς αντίθετο, την παράνοια δηλαδή;
    Συμπερένω λοιπόν πως η λύση δεν βρίσκεται στον εξορθολογισμό του χριστιανισμού αλλά στην κατάδειξη της παράνοιας που αυτός εκφράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απάντηση στην ερώτηση του Κλείτορα:
    1. Με τη λέξη ημίθεος προφανώς ο Πολύδωρος εννοεί την στρατηγική διάννοια του Μ. Αλεξάνδρου.
    2. Το εξελληνισμό των λοιπών φυλών μιας και μαζί του μετέφερε πολλούς επιστήμονες και λογίους. Προσωπικά διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό "ημίθεος". Θα προτιμούσα κάτι άλλο. "Μεγάλος άνδρας" ή "μέγας στρατηλάτης" θα αρκούσε πιστεύω.
    Συμφωνώ. Ο χριστιανισμός δεν μπορεί να εξορθολογιστεί. Μπορεί όμως να αυτοκαταργηθεί όταν ο χριστιανός που θέλει να θεωρείται Έλλην διαβάσει ενδελεχώς της Π.Δ και με τη βοήθεια κάποιου φίλου (του) μυημένου στην αρχαία Ελληνική κοσμοθέαση αντιληφθεί όχι μόνο το παράλογο και το απάνθρωπο του "προϊόντος" αλλά και την πλήρη ασυμβατότητά του με την πατρώα παράδοση. Δεν είμαι υπερ της κατάργησης της ΠΔ και των "πατερικών" κειμένων διότι από μόνα τους αποκαλύπτουν πως η χριστιανική αίρεση του Ιουδαϊσμού είναι κυριολεκτικά για πέταμα.
    Στην διάθεσή σου φίλε Κλείτορα αν θέλεις και κάποιες επιπρόσθετες διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kλείτωρα,

    ο "Δαυλος" έβαλε στην κεντρική του ιστοσελίδα περίληψη του παραπάνω κειμένου.

    Δικό σου δεν είναι;
    Έχει υπογραφή από κάτω Κλ.

    Αντιγράφω από: www.davlos.gr

    H ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ

    Εννέα πόλεις με το όνομα Αθήνα (Athens) στις ΗΠΑ, Τρίπολη στην Λιβύη, Ισμίρ (Σμύρνη) και Πέργαμος στην Τουρκία, Αριστοτέλης στα Σκόπια, Σωκράτης (πρωθυπουργός) στην Πορτογαλία, Περικλής στην Γαλλία, Αλέξανδρος ως όνομα σ' όλα τα έθνη της Γης. Σ’ όλο τον κόσμο διαβάζεται με λατρεία ως δάσκαλος της ανθρωπότητας ο Αριστοτέλης και η μισή Ασία θεωρεί τον Αλέξανδρο δικό της. Μας κλέβουν τα ονόματα! Τρεχάτε, νοματαίοι, οι βόρειοι θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, χωρίς να μας ρωτήσουν! Θέλουν πρόγονό τους τον Αριστοτέλη αντί του Σαμουήλ (του ιδρυτή της Βουλγαρίας)! Σοβαρό θέμα αυτό. Εθνική συμφορά! Κι ο χαλβάς; Κι' αυτός μακεδονικός!

    Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή, τι ακριβώς κινδυνεύουμε να χάσουμε, αν οι Σκοπιανοί ονομάζονται Μακεδόνες και θεωρούν πρόγονό τους τον Αριστοτέλη; Τι ακριβώς κινδυνεύει; Και γιατί δεν ισχύει ο ίδιος κίνδυνος για την Τουρκία από τη Νέα Σμύρνη ή τη Νέα Πέργαμο ή τη Νέα Ιωνία ή για τη Γαλλία από τη Νέα Ορλεάνη στις Η.Π.Α. ή για την Αγγλία από τη Νέα Αγγλία (στις ΗΠΑ) ή τη Νέα Ουαλία (στην Αυστραλία) ή για την ίδια την Ελλάδα από την Τρίπολη της Λιβύης η τις Αθήνες των ΗΠΑ;

    Πάντοτε ήμουν της γνώμης, πως από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι δήλωσαν πως θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, εμείς έπρεπε να υποστηρίξουμε θερμά την απόφασή τους αυτή και όχι μόνο να δεχόμασταν το όνομα αλλά και να ιδρύαμε εκεί πανεπιστήμια και σχολές, να στήναμε αγάλματα του Αριστοτέλη, του Φιλίππου, του Αλέξανδρου, να τους δίναμε ελληνικά διαβατήρια και να εγγυόμαστε τα σύνορά τους. Έτσι όχι μόνο δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά σήμερα θα μιλούσαν και Ελληνικά οι περισσότεροι, όπως μιλούν οι γείτονές τους Αλβανοί και Βούλγαροι. Δυστυχώς αντ’ αυτών επιλέξαμε να αντιπαρατεθούμε αμφισβητώντας ένα φιλελληνικώτατο αίτημα του Σκοπιανού λαού.

    Αφού οι «εδαφικές διεκδικήσεις» δεν μπορούν να ληφθούν ως σοβαρές και αφού ο πληθυσμός της Μακεδονίας όπως της Αλβανίας θα μπορούσε να συμμετέχει ουσιαστικά και στην δική μας αρχαία ιστορική παράδοση και την σύγχρονη ανάπτυξη, ποιός είναι ο λόγος που κλειστήκαμε στο καβούκι μας και σκούζουμε; Γιατί δεν ανοιγόμαστε, αντί να αυτοφυλακιζόμαστε;

    Αντί να βαυκαλιζόμαστε ως Ρωμιοί περί καταγωγής του Αλέξανδρου, μήπως θα ήταν καλύτερα να αισθανθούμε Έλληνες, δηλ. ελεύθεροι και πολιτισμένοι άνθρωποι (αυτό σημαίνει η λ. «Έλλην» κι όχι «κάτοικος του Ρωμαίικου κράτους») και να κοιτάξουμε το κοινό καλό όλων;

    Κλ.

    [Αναλυτικότερα για το θέμα δείτε:
    «Η "προδοτική" θέση του «Δαυλού» για τα Σκόπια το 1992-93», http://www.davlos.gr/skopia.php,
    «Η Ρωμιοσύνη και τα Σκόπια», «Δ», τ. 275.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το να περιμένεις έναν Αλέξανδρο («θεό», ή «ημίθεο», ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο) αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μεσσιανικώς σκεπτόμενων δηλ. ποιμνίων.
    Να υπενθυμίσω ότι όταν ο «ημίθεος» πέθανε η βραχύβια αυτοκρατορία του διαμελίστηκε αμέσως. Ενώ η μακεδονοκρατία στο σύνολό της αποδυνάμωσε τόσο πολύ την κυρίως Ελλάδα ώστε, εκατόν πενήντα χρόνια αργότερα οι Ρωμαίοι να κάνουν έναν πραγματικό κατακτητικό περίπατο.
    Δεν βλέπω τί διαφορά έχει να περιμένεις «θαύματα» από κάποιον, είτε αυτός είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος τυχοδιώκτης σαν τον Αλέξανδρο τον Γ’, είτε ένας – ιστορικά ανύπαρκτος- εβραίος μαραγκός.
    Αυτοί που θέλουν να αντικαταστήσουν τον χριστιανικό μεσσιανισμό με αυτόν του υποτιθέμενου «Μεγάλου» Αλεξάνδρου, δεν έχουν κατανοήσει τη φύση, ούτε του χριστιανισμού, ούτε του ελληνικού πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΧΑΛΒΑ"
    Μια απάντηση στον Κλείτωρα και τους κολλητούς του.
    Από e-mail
    " Ξεχνας ενα πραγμα.
    Το οτι οι πολεις που μνημονευεις ειναι «εκει». Και οχι κολλητα με τις γνησιες. Και δεν μπορουν με μια αγκωνια να τις παραμερισουν, σεφτεριστουν η ενωσουν. Απο την αλλη μερια δεν μπορω να πιστεψω οτι εισαι τοσο αθωος η αν προτιμας αγαθιαρης ωστε να μην καταλαβαινεις οτι ολα αυτα δεν γινονται λογω θαυμασμου η σεβασμου προς την παραδοση και κουλτουρα μας, αλλα εκ του πονηρου και με αυριανες βλεψεις.

    Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω, μια και κατ εσας μας θαυμαζουν και μας σεβονται. Γιατί δεν αποφασιζουν αντι να μας τα σπανε, να ζητησουν να γινουν μια επαρχια της Ελλαδος. Οριστικα και αμετακλητα.

    Δεν ξερω εαν γνωριζεις οτι μετα τον ΙΙ Παγκοσμιο Πολεμο, πολλοι Σικελοι, ζητησαν η Σικελια να γίνει ενα ακομα αστερι στη αστεροεσσα. Τελικα, δεν επετευχθη το κουορουμ και φυσικα εβαλε και η Ιταλικη κυβερνηση το χερακι της.

    Το νοτιο Τυρολο ανήκει στην Ιταλια. Παρ ολον που ενας πολιτισμενος λαος οι Αυστριακοι τους το ζητησαν πισω (και με τροπους Αλ Καιντα στο παρελθον) οι Ιταλοι, τους εστειλαν να δουν αν κουνιουντε οι βαρκες. Και η Αυστρια ειναι μεγαλη και εξοπλισμενη. Πολιτισμενη και δυνατη. Και οι Ιταλοι, δεν φημιζοντε και σαν πολεμιστες. Οργανωμενη εγκληματικοτητα, νουμερο ενα, αλλα αλλο να κανεις ενεδρα σε αοπλο και αλλο να τον αντιμετωπιζεις προσωπο με προσωπο.

    Και εδω γενναται ενα αλλο ερωτημα.. Τινι τροπω ενα κρατιδιο σαν κουτσουλια οπισθοδρομικο ανοργανωτο και αοπλο σηκωνεται αυθαδως και εχει απαιτησεις απο μια χωρα σαν την δικη μας;

    Σου προτεινω κατι αλλο, σε εσενα και στον μεντορα σου.

    Δωστε τα επωνυμα σας σε οποιον αλλοδαπο ευρισκεται στη Ελλαδα και καντε και μια πραξη υιοθεσιας ωστε να τους το κατοχυρωσετε.

    Μετα, οτι βρωμια κανουν, θα αντανακλα στην οικογενεια σας. Θα σας αρεσε αυτο;

    Θα μου πεις οτι και συγγενεις θα μπορουσαν να κανουν τις βρωμιες. Οχι αν σεβονται το ονομα που βρηκαν κληρονομικα απο γενεες. Αλλα και παλι εαν το κανουν,το αιμα νερο δεν γινεται.

    Και κατι αλλο. Καλος ειναι ο χαλβας αλλα ειναι τουρκικο πραμμα. Και εαν δεν σας εχουν ενημερωσει, η Ρωμιοσυνη δεν ανήκει στην Τουρκια (ισως καποτε η Ελλαδα ναι, αλλα ποτε η Ρωμιοσυνη) ουτε στα «πνευματικα» της παραγωγα

    Διονυσης"


    ΥΓ: Μην τρως το χρόνο σου Διονύσιε. ΤΑ παιδιά δεν είναι αφελείς.Προβοκάτορες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απαντώ αντιστρόφως,

    ΛΑΚΩΝ λόγω του ότι αυτό το blog είναι δικό μου έχω κάθε δικαίωμα να σε σιχτιρίσω. Αϊ στον κόρακα λοιπόν και αν δεν σου αρέσει μην ξαναμπείς εδώ, δεν είναι υποχρεωτικό.
    Όσο για τον Διονύση και το email, έχω να πω πως μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη ή καλύτερα μάλλον έχει περιορισμένη αντίληψη. Ζούμε στον 21ο αιώνα πράγμα που σημαίνει πως τα χιλιόμετρα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Γαλλία ΗΠΑ Αγγλία και λοιπές χώρες κατέχουν εδάφη χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την χώρα τους. Συνεπώς το επιχείρημα περί γειτονίας είναι παντελώς ανυπόστατο. Ή μήπως νομίζει ο Διονύσης πως αν ήθελαν οι ΗΠΑ δεν θα ήμασταν κι εμείς υπό την κατοχή τους; Προτεκτοράτο τους είμαστε ήδη. Ένα κουμπάκι μας έχουν πάρτε το χαμπάρι.
    Από κει και πέρα είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού όσο και αν αυτό δεν σας αρέσει. Ξύδι αγαπητοί.

    Ανώνυμε 6:07 πράγματι θα συμφωνήσω πως ο Αλέξανδρος ο στρατηλάτης ήταν η αρχή του τέλους για τον ελληνικό πολιτισμό.

    Ανώνυμε 6:07 άνωθεν, ναι δικό μου είναι το κείμενο που δημοσίευσε ο Δαυλός ελαφρώς τροποποιημένο αφού όταν γράφω για τον Δαυλό προσπαθώ να είμαι περισσότερο τεκμηριωμένος και δεν γράφω απλώς ακολουθώντας τον ειρμό της σκέψης μου όπως σε αυτό το blog.

    Ανώνυμε 4:02,
    συμφωνούμε στα περισσότερα. Πράγματι ο Αλέξανδρος είναι ένας μέγας στρατηλάτης και μέχρι εκεί. Είναι τόσο ημίθεος όσο ήταν και ο Ναπολέων ή ο Αττίλας και ο Χίτλερ.
    Εκεί που θα διαφωνήσω εν μέρη είναι πως ενώ μεν η ΠΔ είναι πράγματι μνημείο δείγματος προς αποφυγή πρέπει να σταματήσει η διδασκαλία της στα σχολεία ούτως ώστε να μην εξαρτιούνται οι άνθρωποι από τον φίλο τους που γνωρίζει την ελληνική κοσμοθέαση αλλά να γίνουν όλοι μέτοχοι αυτής.
    Αυτό άλλωστε κάνει και ο Δαυλός δεκαετίες τώρα. Ξεβρακώνει την αχρηστία του χριστιανισμού δείχνοντας την διαφορά. Όμως δεν αρκεί αυτό. Είναι θέμα παιδείας, δημόσιας παιδείας και είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις απολύτως τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. λυκορνια λουγκρες
    αγραματοι
    φαρισαιοι
    ψευτοπολιτικοποιημενοι

    ουστ κοπροσκυλα
    η Μακεδονια
    ηταν ειναι και θα ειναι Ελληνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. μπραβο ρεε.. πως σε ειπαμε κλειτωρ.

    εισαι πολυ γνωστης. αυτοαποκαλεισαι Ελληνας και αναρχικος και μαρξιστης και φορας και καπελο. εισαι το αντικομφορμιστικο cult image ε?

    δε μπαινεις σε καλουπια, μπραβο. α και πανω απ'ολα αποκαλεις Ελληναραδες καποιους. πςςς μαγκας.

    για να μη παρεξηγηθω σου λεω δε με νοιαζει αν το αιμα μου ειναι σλαβικο ή 100% τουρκικο ή αλβανικο ή υποσαχαριο. απλα ετυχε και γεννηθηκα εδω γυρω..

    θελω να σε ρωτησω. Στους Σλαβους (γιατι μια Σλαβικη γλωσσα μιλανε) που αυτοαποκαλουνται Μακεδονες και λενε πως εσυ, ναι εσυ κλειτωρ, τους εκλεψες τα σπιτια και θα τα παρουν πισω ειρηνικα ή με αιμα ή σε καποιους που εφαγαν προπαγανδα οτι ειναι καθαροι απογονοι του μεγαλεξανδρου και οτι οι Ελληνες ειναι υποσαχαριοι αραπηδες τι εχεις να πεις? κατατασσονται στο ιδιο επιπεδο με αυτους που απλα δε θελουν να χυθει παλι αιμα στα βαλκανια λογω εθνικιστικης παρανοιας? π.χ.>> http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Greek_language&diff=prev&oldid=234989807<<

    www.youtube.com/watch?v=NSav6JNQzZs

    http://en.wikipedia.org/wiki/United_Macedonia

    κλπ.
    εχεις ακουσει τον ορο γεωπολιτικα ζητηματα? ξερω εσυ εισαι πολιτης της Γαιας και δινεις αναφορα μονο στη Γη κλπ κλπ.
    αλλα μπορεις να απαντησεις πως τους αποκαλεις αυτους? ειναι πολλοι και η κυβερνηση των Σκοπίων τους αντιπροσωπευει.

    εχεις ποτε στη ζωη σου μιλησει με εναν απο αυτους? δε μιλαω για το ονομα μονο. μιλαω για ολο το πακετο. γιατι αν ηθελαν να αποκαλουνται "οπως θελουν οι ιδιοι για τους εαυτους τους" τοτε θα τους ηταν πολυ φυσικο να τους λενε Μακεντοντσι και οχι Macedonians. και τη γλωσσα τους Μακεντονσκι και οχι Macedonian. που σημαινει οτι θελουν να δειχνουν οτι εχουν σχεση με τους συγκεκριμενους γνωστους Μακεδονες και οχι απλα να αυτοπροσδιοριζονται. οι γλωσσολογοι επιτηδες την αποκαλουν Μακεντονσκι για να φαινεται οτι ειναι Σλαβικη και να μη χρειαζονται Σλαβο-Νεο-Βορειο κλπ. αν λες οτι αντιτιθεσαι στον εθνικισμο, τοτε αυτο που κανουν αυτοι τι ειναι?

    Προφανως δεν εχετε καταλαβει οτι τα βαλκανια βραζουν. πινετε τα καφεδακια σας στις ειρηνικες γειτονιες που αλλοι εφτιαξαν για σας και εχετε "αποψη"..

    α και εχετε κανει καραμελα οτι η Ελλαδα ειναι χριστιανικο κρατος. αγνοειτε πολλα για την ιστορια και το τι θα συνεβαινε στους Ελληνες αν συνεχιζαν να ειναι πολυθεϊστες. που μακαρι να μπορουσαν για μενα. μακραν πιο ομορφοι οι μυθοι με τη μουναρα Αρτεμη παρα με ενα θεο ξερολα μπαμπουλα που νευριαζει αμα γαμανε γυναικες οι μοναχοι.(με αντρες δεν εχει προβλημα νομιζω)

    καλα κρασια και λευτερια στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. stef εθνικιστή, αντιπαρερχόμενος όλες τους κοτσάνες που μου τσαμπουνάς (όπως περί καπέλου και μαρξισμού) θ' απαντήσω μόνο στο πως ονομάζω όλους εκείνους που όπως εσύ κτασκευάζουν την δική τους ιστορία και τρέφουν τον δικό τους μεγαλοϊδεατισμό. όλους λοιπόν εσάς σας ονομάζω ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. δε κατασκευασα καμια ιστορια, ουτε υπερασπιζω κανενα μεγαλοϊδεατισμο.
    οι ιστοριες ειναι για διπλα στο τζακι, να μου τις λεει η γιαγια μου και να νυσταζω.
    ουτε εχρισα τον εαυτο μου απογονο κανενος. Στην απογνωση σου να κατατασσεις ανθρωπους πεφτεις σε τοιχους καθως σου ειπα οτι δε με νοιαζει να ειμαι και τουρκος στο αιμα. ο εθνικισμος μου θα ηταν αβασιμος χωρις αιμα καθαρο που τσαμπουνανε τα εθνικια.
    το οτι δε μου αρεσουνε οι προπαγανδιστες, κλεφτες και οι εθνικισμοι και τσαμπα πολεμος πιστευω δε συνεπαγεται με το να ειμαι εθνικι. εσυ φυσικα εχεις αλλη αισθηση περι αντιπαραθεσης σε αυτα (και γενναια στηνεις κωλο σε καθε τσαμπουκα μικρο ή μεγαλο) να προβαλλονται οι Σλαβονσκι ως Μακεδονες με σημαια τη Σολουν ναι, αλλα εχεις προβλημα με το να προβαλλονται (που και γω εχω) ως Ελληνες οι Χριστιανοκαυλοι.. αυτο ειναι. ξεκαθαρες θεσεις με βαση την ιδεολογια και οχι τη συναισθηματικη φορτιση ενος πιθανως αποτυχημενου/ψυχασθενους/αγαμητου/πικραμενουαπτηνελλαδα/ψευτοπροοδευτικου/μαρξοκιτσ. πολυ καλο. το αλλο με ενα μαλακα το ξερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ - Συγγνώμη για την μικρή αναστάτωση που θα σας κάνω, έψαχνα κάτι στο διατρίκτιο και βγήκε το όνομά μου εδώ. Διάβασα αρκετά. Δεν με ενδιαφέρει το κατά πόσον πιστεύετε ή δεν πιστεύετε σε μένα, αλλά μά τον όποιο πούστη θεό, ΓΑΜΙΕΤΑΙ όποιος καριόλης τολμήσει να με αποκαλέσει χριστιανό. Ούτε 12θεϊστής είμαι. Το αν είμαι Έλληνας, Ελληναράς ή Ελληνάκι ας το κρίνει η ιστορία. ΦΤΑΙΩ όμως, που ενώ ήμουν στο πολιτικό συμβούλιο του ΕΑΡ παραιτήθηκα υπερασπίζοντας τους χριστιανούς. Ήταν έτοιμοι να τους φάνε ζωντανούς, ακόμη και την μάνα τους. Ενώ ο στόχος είναι το ιερατείο αυτοί θα κυνηγούσαν τον απλό κοσμάκη. Φταίω, είμαι μαλάκας. Δεν έκατσα εκεί να ΓΑΜΗΣΩ κάναν απολογητικό κώλο σαν κι αυτούς που βγαίνουν εδώ και το παίζουν πολύξεροι και μηδενίζουν τον καθένα. Γιαυτό ωρέ ηλίθιε φώναζε όλη η Στουτγκάρδη το όνομά μου στο συλλαλητήριο; Γιαυτό βγάλανε στο ράδιό τους το χέσιμό μου στον Νίμιτς; Επειδή είμαι λες χριστιανός; Ή επειδή είμαι ανάξιος να πολεμήσω; Γιαυτό ωρέ μαλάκοβιτς η εκκλησία σας μου μπλοκάρησε το τρίτο βιβλίο; Τους τάχωνα χοντρα, μέχρι και για τις φωτιές του 2007 έλεγα πριν ακόμη τις βάλουν τα παπαδαριά σας. Και θα μου μιλήσετε εσείς για πολεμιστές; Όσο για την Virginia μην έχεις στον νου σου πάντα το μουνί. Δεν βγαίνει από το virgin. Βεργίνα εννοεί. Κόπανε απολογητάκο της Σούτσας.
    Μέτρο πάντων ο άνθρωπος, αλλά εσείς είστε πιο άνθρωποι και μπορείτε να κρίνετε χωρίς να ξέρετε ή είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Καλή σας μέρα και συγγνώμη από τους υπόλοιπους. Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Γιάννης Φραγκούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μαλάκας είσαι που πήγες στο ΕΑΡ όχι που έφυγες αλλά αφού είσαι μια φορά μαλάκας γιατί να μην είσαι και δεύτερη και τρίτη;
    Κατέβα από το καλάμι και χαλάρωσε Φραγκούλη. Το αν θα σε γράψει η ιστορία και πως άσε να το κάνει η ιστορία, μην ψωνίζεσαι και προσεξε μην σταβοψωλιάσεις πάνω στην... μάχη. Η ζωή είναι ωραία ακόμα και για τους μαλάκες.

    @stef ένα σκατό είσαι που την είδες κάπως μάλλον στα πρόθυρα σχιζοφρένειας. Το ποιός στήνει κώλο και κάνει πίπες το είδαμε ηλίθιε. Πήγαινε τώρα να κλάψεις στην ποδιά της μαμάς σου, που θες και πολιτική άποψη. Ποιός σου είπε ρε βλάκα πως δεν θεωρώ τους χριστιανούς έλληνες; Που το είδες αυτό γραμμένο; Σαχλαμάρα α σαχλαμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ- Δεν αποκάλεσα ΕΣΕΝΑ μαλάκα, αλλά αυτόν που έγραφε τις ηλιθιότητες. Μέχρι που πριν λίγο είδα ότι τις έγραφες ΕΣΥ χωρίς να με έχεις δει ποτε, χωρίς να μιλήσεις μαζί μου για να έχεις άποψη περί εμού. ΠΟΥ είδες να λέω ότι οι χριστιανοί δεν είναι Έλληνες; Αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκα. Επειδή εκτός από ΜΗ Έλληνες τους θεωρούσαν και ΜΗ ανθρώπους. ΔΙΑΒΑΖΕ καλά πριν αποφασίσεις να μιλήσεις. Όμως σε γνωρίζω από παλιά κι ας μην με ξέρεις. Προσπαθώντας να δείξεις ότι κάτι είσαι ενώ δεν είσαι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, δεν προσφέρεις τίποτα, έγραφες ανέκαθεν εναντίον του ΕΑΡ. Γιατί δεν έκατσες εκεί να τους σώσεις αφού είσαι τόσο λογικός; Ούτε ζήτησα να με γράψει η ιστοριά, ποιός είμαι εγώ; Όμως ιστορία λέγεται η κάθε μέρα που περνάει. Εγώ τουλάχιστον βάζω ένα λιθαράκι, εσύ πάντα βάζεις και έβαζες ένα τενεκέ σκατά αντί για τσιμέντο να κολλήσει το λιθάρι. Ότι έχει το μυαλό, αυτό θέττει σαν βάση. Κάτσε λοιπόν στην βάση σου αλλά μην περιφέρεσαι στο διαδίκτιο, βρωμάς. Σκατοελληναράκο της πούτσας. Αν έχει ποδιά η δική σου η μαμά, άντε κλάψε καλύτερα εσύ. Εγώ έχω πολιτική άποψη έχω σπουδάσει και πολιτικές επιστήμες. Η δική σου δεν ακούστηκε ποτέ. Η δικές μου ακούγονται παντού. Δεν σε κατονομάζω σαχλαμάρα, δεν σου αξίζει. Άντε εκτονώσου σε κάνα σάκο του μποξ γιατί τάχεις παίξει και βαράς Έλληνες πανίβλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. το ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο για το κόμμα σας φάνηκε ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΨΩΝΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails