Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Μαρτίου 2008

Ησαΐας εναντίον Έρωτα

Ελλαδιστάν έτος 2008. Πολιτισμική και πολιτιστική συγκριτική καθυστέρηση ενός αιώνα.

Καταφανής η προσπάθεια των αγίων ανεπρόκοπων να μην αδειάσει το παγκάρι αλλά δεν τους πέφτει κανένας λόγος. Να καθίσουν στα αυγά τους και να αφήσουν τον κόσμο τούτο ήσυχο. Ας ασχοληθούν με τον άλλο κόσμο άμα θέλουν.

Ποίοι νομίζουν πως είναι οι κοπρίτες που έχουν μόνη τους δουλειά να ψέλνουν και νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να με αποκαλούν πόρνο, επειδή δεν πήρα την ευλογία τους για να έχω ερωτική σχέση;

Αφού λοιπόν με αποκαλούν πόρνο τους απαντώ πως ο Έρωτας είναι θεός με όλη την σημασία της λέξης και πως αυτόν θα ακούσω και όχι τις αφεντομουτσουνάρες τους και τις διαστροφές τους.

Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ερωτεύονται κατά πως τους λάχει στην ζωή και κανείς τεμπέλης άγιος δεν μπορεί να καταστήσει την ευλογία του Έρωτα κατα πως αυτός νομίζει.

Αν αυτοί νομίζουν πως μιλάνε με τον θεό τους ας μάθουν επιτέλους πως οι ερωτευμένοι έχουν τον δικό τους θεό. Έρωτα τον λένε.

 

Στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος τονίζει ακόμα ότι το σύμφωνο, σε περίπτωση κατά την οποία εφαρμοστεί, θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας και όλης της ελληνική κοινωνίας. Αναφέρει ακόμη ότι «η Εκκλησία είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο νομοσχέδιο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα» και ότι η Σύνοδος εύχεται να μην καταστεί νόμος του κράτους.

 

Οι συνολικά 13- μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο- ιεράρχες της Συνόδου αποφάσισαν ότι η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την τέλεση του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό, «ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη “συζυγική” σχέση εκτός αυτού».

ΤΑ ΝΕΑ Online - 18/03/2008 - «Σκληροί»- Ιερώνυμος 1-0

6 σχόλια:

 1. Επιστρέφει ακάθεκτος ο βυζαντινός σκοταδισμός.
  Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από τον νέο Αρχιεπί-σκοτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε όλους τους συνεπείς χριστιανούς μή πόρνους, αφιερώνω το τραγουδάκι του Τζίμη Πανούση "ΓΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Eντύπωση μου κάνει πώς τον ευλογούν
  οι δημοσιογράφοι,
  οι οποίοι πρέπει να
  συνεχίζουν να χαρτζηλικώνωνται άπαντες.

  Δείτε τον τίτλο των Νέων:
  Σκληροί-Ιερώνυμος 1-0.

  Δηλαδή ο Ιερώνυμος είναι ο μαλακός,
  ο καλός και οι άλλοι είναι οι κακοί.

  Μπούρδες!
  Η απόφαση ελήφθη με πλήρη ομοφωνία
  από την Ιερά Σύνοδο,
  στην οποία προίσταται ο Ιερώνυμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ASXETO

  Στον Απόλλωνα προσευχόταν οι ιέρειες για να ανάψουν την Ολυμπιακή φλόγα

  Ποιά ήταν η προσευχή?


  Που θα την αναζητήσω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κουραστική η απάντηση φαίνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ πάντως χαίρομαι που δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και δε χάνουν ευκαιρία. Άντε, να τους έρθουν και οι μηνύσεις από τους αλλόθρησκους παντρεμένους, να'χουν να παιδεύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails