Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Οκτωβρίου 2007

Διαλέξτε κουδούνια

Διαφωνείς με τον ΛΑΟΣ ε είσαι ΚΚΕ, διαφωνείς με το ΚΚΕ ε είσαι ΝΔ διαφωνείς με την ΝΔ τότε είσαι ΠΑΣΟΚ. Διαφωνείς με όλα αυτά τότε είσαι ο κακός "αναρχικός", ιδιώτης, βλάκας, ηλίθιος, ανόητος, συμπλεγματικός, προβοκάτορας....

Γιατί; διότι πρέπει ντε και καλά να έχεις μια ταμπέλα στο κούτελο, να ανήκεις σ' ένα μαντρί, να φέρεις την υπογραφή κάποιου τσοπάνη. Αν αρνηθείς εκτελείσαι, θυσιάζεσαι στον βωμό του αφέντη. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και όποιος δεν συμφωνεί με την αριστερά είναι ναζί και όποιος δεν συμφωνεί με τους ναζί είναι τραμπούκος.

Διαίρει και βασίλευε.

Και βέβαια το σαθρό επιχείρημα που λέει πως μόνο μέσα απο τα μαντριά μπορεί να ακουστεί ο λόγος. Ναι σαφώς αν βελάξουν όλα τα πρόβατα μαζί ακούγονται περισσότερο. Διότι για κάποιους σκοπός δεν είναι η εξέλιξη του προβάτου σε άνθρωπο αλλά η εξέλιξη του μαντριού σε πολύβουο και του τσοπάνη σε αρχιμανδρίτη.

Λες και άμα δεν ανήκεις σε κόμμα δεν μπορείς αλλιώς να επικοινωνήσεις. Σαν να λέμε πως η έκφραση είναι αποκλειστικά ομαδική αλλιώς δεν υπάρχει έκφραση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία απο αυτήν. Πως δηλαδή, για να έχει κάποιος άποψη πρέπει να είναι και ενταγμένος κάπου.

Διαλέξτε κουδούνια μόνο, για να μας ξεχωρίζουν οι ποιμένες μας σε ποιο μαντρί ανήκουμε. Ή να φορέσουμε εκείνα τα κίτρινα ταμπελάκια στο αυτί που φοράνε και στα πρόβατα;

Από τότε λοιπόν που ο λόγος απέκτησε καταστατικές αρχές έγινε παράλογο, άλογος. Έπεσε δηλαδή στο επίπεδο του ζώου. Περιορίσαμε ήτοι την ουσιαστική διαφορά μας απο τα ζώα σε μια αγωνιώδη κατρακύλα του ανθρώπου προς την κοπαδοποίηση. Δεν μένει παρά να ξαναγίνουμε μαϊμούδες αρνούμενοι την εξέλιξή μας.

11 σχόλια:

 1. Δεν πιστευω αλλα ουτε και υποστηριζω κανεναν...οποτε ειμαι ελευθερος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ...ή τουλάχιστον νοιώθω περισσότερο ελευθερος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χμμμ,
  έξω από το μαντρί κινδυνεύεις να σε φάνε οι λύκοι. Μέσα στο μαντρί πάλι, αν δε σε φάει ο ποιμένας ή δεν σε πουλήσει στο σφαγείο, σίγουρα θα σε αρμέγει, θα σε κουρεύει και θα σε διαφεντεύει. Έχεις όμως το δημοκρατικό δικαίωμα να σηκώσεις κεφάλι και να πάς στο διπλανό μαντρί, αν δείς οτι έχει καλύτερο φαγητό (όχι όπως τα άλλα πρόβατα που μόνο βελάζουν). Ακόμα, σε αυτά τα ιδιόρυθμα ποιμνιοστάσια είναι δυνατόν από τη θέση του προβάτου να βρεθείς στη θέση του μαντρόσκυλου ή ίσως φτάσεις να αναρριχηθείς στη θέση του ... ποιμένα. Μεγαλεία και χαρές!
  Δυστυχώς, η πιθανότητα να σε φάνε οι λύκοι, υπάρχει και μέσα στο μαντρί!

  Μα τι λέω, άρχισα ήδη να αισθάνομαι σαν πρόβατο!

  Πλάκα-πλάκα η μεγάλη πλειοψηφία νομίζω οτι προτιμά την κατάσταση του προβάτου. Που να κουράζουν το μυαλό τους για να σκέφτονται περίπλοκα πράγματα. Ο ποιμένας θα φροντίσει για τη βοσκή τους, την προστασία τους από τον κακό τον λύκο, τα ωράρια βόσκησης, αρμέγματος, ύπνου κλπ. Ο ποιμένας τους δίνει το δικαίωμα της ανεμελιάς. Όταν έρθει η ώρα του σφαγείου, είναι πιθανό να μην καταλάβουν τίποτα.

  Έτσι πέτυχαν τόσοι και τόσοι "ποιμένες" να συντηρούν την διαχρονική τους εξουσία. Τα "πρόβατα" δεν είναι στην περίπτωσή μας άμοιρα ευθυνών!

  Όσο για αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες της πλειοψηφίας, παραμένουν πάντα ενοχλητικοί. Η ύπαρξή τους και μόνο υποδαυλίζει το σύστημα. Δεν ενοχλούν μόνο τους ποιμένες, γιατί μορεί να δώσουν το κακό παράδειγμα στα δικά τους πρόβατα, αλλά ενοχλούν και τα πρόβατα: Είναι εκείνα τα πρόβατα που ελπίζουν σε αναβάθμηση του ρόλου τους μέσα στο κοπάδι αλλά και τα άλλα, που δεν έχουν την ικανότητα για να ξεφύγουν και ενοχλούνται να βλέπουν άλλους να έχουν αυτήν την ικανότητα.

  Μύλος, δυστυχώς η υπόθεση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από τον οποίο μύλο μόνο η παιδεία μπορεί να μας βγάλει.
  Επικοινωνήστε!!!! Η επικοινωνία είναι η ταφόπλακα των μαντριών. Κρίνετε, η κρίση είναι γνώρισμα του Ανθρώπου σε αντίθεση με το άβουλο ποίμνιο.
  Μην ακούτε τους κρυφοφασίστες που σκούζουν πως δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, πως δεν έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε. Ας αναπτύξουμε την κριτική μας ικανότητα αφήνοντας όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν στην βόλεψη της στάνης τους έως ότου μείνουν τόσο λίγοι που να μην μπορουν να τραφούν απο το βέλασμά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όλοι μας διαλέγουμε τον ευκολώτερο δρόμο, αυτόν που ξέρουμε, σ'αυτόν που γλιστράμε, θέλοντας και μή :
  Για άλλους είναι το μαντρί,
  για άλλους ο κόπος της σκέψης και της κρίσης.
  Και για τους πρώτους, και για τους δεύτερους, η αλλαγή είναι πολύ δύσκολο πράγμα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν υπάρχει φασισμός πλέον με την έννοια που του δίνεις.

  Ξέρεις γιατί; Όταν κάτι γίνει κοινή πρακτική, όταν γενικεύεται, τότε παύει να είναι ιδιαιτερότης. Και ο φασισμός υπήρξε μια ιστορική κοινωνικο-πολιτική ιδιαιτερότης, πολύπλευρη όσο και πολύχρωμη, και νομίζω ότι με την χροιά αυτή τον αναφέρεις.

  Όμως όπως λέει και το παλιό τραγούδι... "Όλος ο κόσμος τώρα δουλεύει μηχανές κι αν κάνεις το κορόιδο σου στρώνουν πιο πολλές"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το πιο ακροδεξιό και συντηρητικό κομμα ειναι το ΚΚΕ. Τουλάχιστον ο ΛΑΟΣ εχει κάποια πλάκα... το ΚΚΕ ειναι ΛΑΟΣ χωρίς τον χαβαλέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. φαντάζεσαι να έκανες διάλεξη με αυτό το θέμα σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο;

  Οι... αγωνιζόμενοι νεολαία θα σε είχε σουβλίσει ζωντανό ακόμα και σε περίοδο σαρακοστής!

  Εγω πάντως συμφωνώ μαζί σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. L’Enfant de la Haute Mer, πράγματι η αλλαγή είναι δύσκολο πράγμα αλλά για το μεν ποίμνιο ανεπιθύμητη λόγω της δυσκολίας της, για τους δε σκεπτόμενους επιθυμητή λόγω ακριβώς της δυσκολίας της.

  Λυκάων αναμοχλευτή, ο φασισμός είναι πέρα απο την όποια έννοια. Είναι τρόπος ζωής και σαφώς δεν έχει χρώμα και ιδεολογία.

  Brewtus_Tripelius, ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΛΑΟΣ έχουν πλάκα. Αντίθετα μου προκαλούν στομαχόπονο. Διαφορετικοί δρόμοι με τον ίδιο τερματισμό.

  bidibis, θα μπορούσα αλλά δεν το τολμώ. Ήδη και μόνο που σκέφτομαι θα ήθελαν να μου ρίξουν ντουφεκιά στον κρόταφο κάποιοι "αγωνιζόμενοι" πόσο μάλλον σε διάλεξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κλείτωρα σου έστειλα μπυρο-μειλ. Ελπίζω στην σωστή διεύθυνση...

  Υ.Γ. Η παρουσία της "αριστεράς" στα ελληνικά πανεπιστήμια πιστοποιεί το πόσο αντιδραστική και συντηρητική είναι αυτή η.. "αριστερά". Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σε ένα χάλια ακαδημαϊκό σύστημα-- πιο συντηρητική θέση απο αυτήν δεν υπάρχει: γιατί αυτό ειναι η συντήρηση, δηλ. το να μην θες να αλλάξει τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. μπυρο-μέιλ ελήφθη και απαντήθηκε.

  Η "αριστερά" στα πανεπιστήμια μόνο αριστερά δεν είναι. Μακάρι να ήταν αντιδραστική, μόνο συντηρητική είναι. αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας πρέπει να βγούμε απο την διελκυνστίδα της αριστεράς δεξιάς. Η δημοκρατία όπως εγώ την εννοώ δεν έχει ανάγκη ούτε απο κόμματα ούτε απο παρατάξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails