Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν εγχειρίζω φασίστες»

Αυτός όπως ο ίδιος ομολογεί δεν είναι γιατρός είναι Εβραίος. Κανονικά πρέπει να του πάρουν την άδεια και ας πάει να κάνει κάποιο άλλο επάγγελμα. Διότι με την δική του λογική ο κάθε γιατρός θα πρέπει να χειρουργεί και να περιθάλπει ανάλογα με τα προσωπικά του κριτήρια. έτσι κάποιος μπορεί να αρνηθεί περίθαλψη σε ασθενή αριστερό ή δεξιό ή μαύρο ή άσπρο ή κίτρινο αλλά τότε δεν μιλάμε για ιατρική αλλά για κάτι άλλο αδιάφορο πως λέγεται. 

Εβραίος γιατρός σε νοσοκομείο της Γερμανίας αρνήθηκε να εγχειρήσει ασθενή όταν εντόπισε στο χέρι του τατουάζ με σβάστικα.
Ο 46χρονος γιατρός αρνήθηκε να κάνει επέμβαση στον θυρεοειδή 36χρονου φορτηγατζή όταν είδε το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό με τον αυτοκρατορικό αετό στην κορυφή του περιστοιχισμένο από ένα δάφνινο στεφάνι!

«Δεν μπορώ να τον χειρουργήσω αυτό τον άνθρωπο. Είμαι εβραίος,» είπε ο γιατρός σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η οποία προσθέτει πως ο γιατρός σε έξαλλη κατάσταση έφυγε τρέχοντας από το χειρουργείο αφήνοντας τον ασθενή έτοιμο και αναισθητοποιημένο στο χειρουργικό τραπέζι.

Τα καλά νέα για τον ναζιστή φορτηγατζή είναι ότι παρά την αναστάτωσή του ο Εβραίος γιατρός φρόντισε να βρει συνάδελφό του ο οποίος τελικά εκτέλεσε επιτυχώς την επέμβαση.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τα ναζιστικά σύμβολα, και όποιος καταδικαστεί για δημόσια έκθεσή τους φυλακίζεται έως και για τρία χρόνια.

Πάντως, η ενέργεια του γιατρού αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το νοσοκομείο, ενώ στη Γερμανία ξέσπασε δημόσια διαμάχη για το κατά πόσον οι γιατροί μπορούν ή δεν μπορούν να τραβούν μια κόκκινη γραμμή για θέματα ηθικής.

Η οικογένεια του ασθενούς ζητά την απομάκρυνση του γιατρού κατηγορώντας τον ότι παρέβη τον Όρκο του Ιπποκράτη, μερίδα της γερμανικής κοινωνίας στρέφεται επίσης κατά του γιατρού υποστηρίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται την ιατρική φροντίδα ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων, ενώ άλλοι, αντιθέτως, εκθειάζουν το κουράγιο και το ηθικό του ανάστημα.

Οι συνάδελφοί του πάντως υποστηρίζουν πως βρίσκοντας αντικαταστάτη για την επέμβαση ο εβραίος γιατρός δεν παρέβη τον Όρκο του.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails