Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

29 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογική αναγούλα.

Ανέκαθεν με εκνεύριζαν τα μονοπώλια αλλά αυτό που συμβαίνει με την πολιτική ξεπερνάει τα όρια του εκνευρισμού προκαλώντας μου στομαχικές διαταραχές. Γιατί; Έχω δικαίωμα δεκαπέντε το πολύ φορές στην ζωή μου να επιλέξω ποιος θα με κυβερνήσει. Το πολύ δέκα δεκαπέντε φορές και κατόπιν δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω γνώμη. Δεν έχω δικαίωμα να καθαιρέσω του εκλεγμένους. Δεν έχω δικαίωμα να αναιρέσω την απόφασή μου. Δεν έχω δικαίωμα να αντιταχθώ στις αποφάσεις της κυβέρνησης όποιες και αν είναι αυτές. Από την στιγμή που εκλέχτηκαν είναι ελεύθεροι να αλωνίζουν κατα το δοκούν. Επιλέγουμε δημοκρατικά τους δικτάτορές μας.
Επιλέγουμε είπα; Λάθος. Δεν έχουμε δικαίωμα επιλογής. Ελεύθερη επιλογή σημαίνει να διαλέγω αυτό που θέλω αλλά στην πραγματικότητα διαλέγω μόνο μεταξύ αυτών που μου δίνονται. Το μαγαζί έχει μια ορισμένη γκάμα πολιτικών προϊόντων και απο αυτά θα διαλέξω. Πέραν τούτων ουδέν. Διάφορα σχέδια κουστουμιών αλλά όλα απο το ίδιο ύφασμα και αλλαγές δεν γίνονται δεκτές. Και αυτό το λένε δημοκρατία και ελευθερία. Ήθελα να ήξερα που στον κόρακα βλέπουν σε αυτό το σύστημα την δημοκρατία και την ελευθερία.
Η βουλή μας έγινε πεντακομματική. Ένα φάσκελο κόμματα. Αν αλλάξει κάτι να μου σφυρίξετε. Κλέφτικα. Μέχρι τότε σας χαρίζω το φάσκελο για την ψήφο σας. Μόνο μην αρχίσετε την γκρίνια όταν αρχίσουν πάλι τα αντιλαϊκά μέτρα. Μην ξεχνάτε. ΕΣΕΙΣ τους ψηφίσατε και τους μεν και τους δε. Λουστήτε τους τώρα και μαζί μ' εσάς κι εγώ και το 28% που έχουμε γνώμη ανάξια εκπροσώπησης.

11 σχόλια:

 1. Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι που καταλαβαίνουν!
  ...αλλά θα μού πεις και τί αλλάζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται.. και όσο υπάρχουν άτομα που τους θέλουν όλους αυτούς....θα πληρώνουμε την νύφη όλοι "εμείς" ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τίποτα δεν θα αλλάξει όσο παραμένουν πρόβατα. Θα τ' αλλάξει η Ανάγκη όμως αγνοώντας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πες ότι εσένα σου έλειψε το ΕΑΡ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΜΕΙΣ τους ψηφίσαμε, είπες;

  Καλά που ζεις; Δεν έμαθες τι έδειξε ο ζουγκλο-Μάκης για τα εκλογικά αποτελέσματα όπως αυτά «διαμορφώθηκαν» στο Πρωτοδικείο;

  Κοίταξε να δης... Οι πολιτικοί μας ξέρουν καλά ότι ο λαός είναι ανώριμος για να αποφασίση ποιούς να επιλέξη να κυβερνούν σωστά, γι αυτό και προέβλεψαν να κάνουν κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις.

  Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι είμαστε στο σωστό δρόμο (προς το διάολο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ανώνυμε που το θυμήθηκες το ΕΑΡ; Υπάρχει ακόμα;

  αναμοχλευτή, διορθωτική επέμβαση θέλει ο εγκέφαλος του ποιμνίου μετά την λοβοτομή που έχει υποστεί. Άλλωστε απο τα παλιά χρόνια ψήφιζαν και τα δέντρα. Ανέκαθεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άλλωστε απο τα παλιά χρόνια ψήφιζαν και τα δέντρα. Ανέκαθεν.

  ....
  Και τώρα που εκσυχρονιστήκαμε ...μπαίνουν και στη βουλή!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ίδρυμα Τζόρτζ Σόρος
  Όλοι γνωρίζουμε τον Αμερικανοισραηλινό Χένρυ Κίσσινγκερ και την απίστευτη παρασκηνιακή του δράση.Υπάρχει άραγε δικτατορία στη Γή που να μην έχει αναφερθεί το όνομά του;Κι όμως είναι ελεύθερος......
  Αυτός λοιπόν πριν μερικά χρόνια είπε σε ευνέντευξή του: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού,90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή.» Ήξερε τι έλεγε;Βεβαιότατα είναι η απάντηση!!!
  Τότε γιατί όλοι οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων εξαπατούν τον «κυρίαρχο λαό»; Λένε, δεν υπάρχει συνομωσία, δεν υπάρχουν παρασκήνια, διαβουλεύσεις, αυτά τα λένε οι συνομωσιολόγοι. Ποιός είναι πιο αξιόπιστος, ο Χένρυ Κίσσινγκερ ή οι πολιτικάντηδες.....;
  Έγινε μεγάλη φασαρία με το βιβλίο ΣΤ΄ Δημοτικού της κ.Ρεπούση, όλοι όμως και ειδικά τα μεγάλα κανάλια έκρυψαν το ρόλο του χρηματιστή Τζόρτζ Σόρος.
  Γιατί άραγε...;

  Ευτυχώς τα περιοδικά Τρίτο Μάτι και το Άρδην του κ.Καραμπελιά λένε μερικές αλήθειες με το όνομά τους.Έτσι μάθαμε για το Ιδρυμα Σόρος(Άρδην 58 'Τζωρτζ Σόρος, ο αυτοκρατορικός μάγος').

  -Δραστηριοποιείται σε 40 χώρες περίπου (δείτε τον αντίστοιχο πίνακα απο το περιοδικό Αρδην που παραθέτουμε)
  -Ξοδεύει εκατοντάδες εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ μας αγαπάει;
  -Ο Σεβαρνάτζε της Γεωργίας τον κατηγόρησε οτι βρίσκεται πίσω απο την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/04/2004).
  -Δραστηριοποιήθηκε στη Σερβία μετά την εισβολή των Αμερικάνων και πριν την εισβολή τους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της Νέας Κυβέρνησης.
  -Το ίδια έκανε και στην Ουκρανία.(http://gr.altermedia.info/?p=496).
  - Για τις τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ο Σόρος είναι ο «δαίμονας»: «Αυτός είναι που προκάλεσε την κρίση μας», φώναζαν οι εφημερίδες της Κουάλα Λουμπούρ.
  -Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στη Λευκορωσία. Απέτυχε όμως και εκδιώχθηκε.
  -Στη Ρωσία έκανε τα ίδια και εκδιώχθηκε σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας(Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων
  16/8/1998).
  -Το ίδιο και στο Αζερμπαϊτζάν(ΤΑ ΝΕΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999)
  -Στην Ελλάδα προωθούν την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της Ιστορίας.Στα Σκόπια υποστηρίζουν θέσεις ανθελληνικές.Στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία γράφουν οτι χρηματοδοτούνται απο το Σόρος(σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών).
  -Γενικά σε κάθε χώρα προωθούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι οποίες χρηματοδοτούνται και απο το Σόρος και απο πολυεθνικές και απο το Υπουργείο Εξωτερικών της κάθε χώρας.
  Στη παιδεία προωθούν τη μέθοδο 'Look and Say' (παιδαγωγική μέθοδος στις αρχές του 20ου αιώνα και κατασκευάστηκε για παιδιά με ειδικές ανάγκες).
  Πηγή: «Η εκπαίδευση της αμάθειας» εκδόσεις Βιβλιόγραμμα του συγραφέα Μισέα.
  Την ίδια ώρα στη Γεωργία προωθούν τα μεταλλαγμένα.
  -Στην Ελλάδα τα βιβλία που προωθούν μας λένε οτι οι νεοέλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες,δεν είμαστε αυτόχθονες, δεν υπάρχουν ήρωες.
  Στα σχολικά βιβλία της Βουλγαρίας που χρηματοδοτούν, οι Βούλγαροι έγιναν αυτόχθονες και απόγονοι των αρχαίων Θρακών και τους στρέφουν κατά της Ελλάδας.
  Αντίστοιχα στην Αλβανία, οι Αλβανοί έγιναν αρχαίοι Ιλλύριοι και αυτόχθονες και στρέφονται κατά όλων των γειτόνων τους.Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες και μισούν τους κατακτητές Έλληνες.Οι Τούρκοι έγιναν Ίωνες, αυτόχθονες φυσικά.Ο Όμηρος έγινε Ομάρ και φυσικά τα τουρκόπουλα μαθαίνουν τη θεωρία του Γερμανο-εβραίου Φαλμεράϋερ: «Έλληνες δεν υπάρχουν πια».
  Η ίδια τακτική επαναλαμβάνεται σε 50 ακόμα χώρες και όμως αυτό το τόσο δραστήριο κοινοφελές Ιδρυμα δεν προβάλλει το έργο του στα ΜΜΕ.
  Πολύ περίεργο δεν είναι αυτό το γεγονός;
  Οταν μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ της Γής τα ελέγχουν συμπατριώτες του κ.Σόρος.
  Ο κάθε καλόπιστος ερευνητής-πολίτης αντιλαμβάνεται οτι ο κ.Σόρος εφαρμόζει σε όλη τη Γή τη πανάρχαια τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
  Πίσω απο την πολυπολιτισμική κοινωνία που προωθούν αυτά τα ιδρύματα σε όλες τις χώρες της Γής κρύβεται αυτή η τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
  Σε κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία του συμπατριώτη του κ.Σόρος(Ουγγρο-Εβραίος) , κ.Χάντιγκτον.
  Ο σκοπός τους είναι να «ομογενοποιήσουν» όλη την ανθρωπότητα και δίκαια θα διερωτηθεί κάποιος γιατί μπαίνουν σε αυτό το τεράστιο κόπο.Είναι φανερό οτι ετοιμάζουν μια νέα Αυτοκρατορία.
  Ποιός άραγε θα είναι αυτός ο μελλοντικός αυτοκράτορας για τον οποίο εργάζεται ο κ.Σόρος;
  Εμείς θέλουμε να γίνουμε υπήκοοι μια τέτοιας Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας;
  Πιστεύετε αυτοί οι κύριοι να εργάζονται για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής;
  Είναι αστείο και αφελές και να το σκεφτεί κάποιος!!!
  Γιατί δεν μπορώ να πώ όλη την αλήθεια καθαρά και ξάστερα;
  -Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια προσωπικής έρευνας.
  Ποιός είναι ο πραγματικός τρομοκράτης που μας απειλεί και κρύβεται;
  Έτσι δεν κάνουν άλλωστε και οι τρομοκράτες;Τρομοκρατούν και κρύβονται.
  Είναι ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ρωσίας και των άλλων χωρών και να διώξουμε το Ιδρυμα Σόρος απο την Ελλάδα.
  Πρέπει να συντονίσουμε όλοι τις προσπάθειές μας, να πιέσουμε την κυβέρνηση να το εκδιώξει.
  Παρακαλούμε
  Στείλτε αυτό το e-mail σε όλους τους φίλους σας.
  Σε όσους δημοσιογράφους γνωρίζετε.
  Σε όσους συγγραφείς γνωρίζετε
  Σε όσους βουλευτές γνωρίζετε
  Σε όσους κανάλια γνωρίζετε
  Σε όσους επιστήμονες γνωρίζετε
  Σε όσους καθηγητές γνωρίζετε
  Σε όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς γνωρίζετε
  Στην ελληνική ομογένεια
  Σε όσες ιστοσελίδες γνωρίζετε.
  Καλό θα ήταν όποιος μπορεί να το μεταφράσει και σε άλλες γλώσσες για να εκδιωχθεί το Ιδρυμα Σόρος και απο άλλες χώρες.
  Θα δείτε πολλές απο τις αναφορές για τον κ.Σόρος στην ιστοσελίδα: http://www.geocities.com/themata_epikairotitas//Idrimasoros.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. καλά ρε κλείτορα δεν μπορείς να καταλάβεις δυο πραγματάκια από μόνος σου?
  σου μιλάω για το σχόλιό σου στο jungle report.οι άνθρωποι εκεί μέσα είναι ακραίοι γκεμπελιστές και εφαρμόζουν όλες τις μεθόδους του γκέμπελς περι προπαγάνδας με θρησκευτική ευλάβεια και ας μη φαίνεται.
  γιατί αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας του γκέμπελς,η προπαγάνδα να γίνεται τόσο συγκεκαλυμμένα που να είναι αόρατη!
  δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά περί 'μάνου' είναι ένα εξυπνούλικο κόλπο να επιτεθούν στο ήθος όποιου δε συμφωνεί μαζί τους καθιστώντας τον αναξιόπιστο στα μάτια των υπόλοιπων αναγνωστών δίνοντας του μια ταυτότητα που δεν του ανήκει?
  σκέψου μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν....απλά σκέψου.
  εγώ ο ίδιος έγραψα εκεί μέσα και διαφώνησα μαζί τους και πέσανε να με φάνε και να με πείσουνε οτι ...με λένε Μάνο!!!!!!!!!!!!
  μέχρι εκείνη τη στιγμή τους εκτιμούσα και εγώ αλλά από την αντιμετώπισή τους όταν διαφώνησα σε κάτι μαζί τους,τότε κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει...
  οι άνθρωποι εκεί μέσα είναι ιδιοτελή φασίζοντα κοράκια και τίποτα άλλο.
  εννοείται οτι αυτό το μήνυμα θα σταλλεί και σε άλλους bloggers..
  αρκετά με την υποκρισία και τους δήθεν

  γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. με λίγα λόγια σου λένε ψέματα
  δε σε ενοχλεί αυτό?

  γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γιωργο σου απαντώ στην διεύθυνση
  http://kleitoras.blogspot.com/ όπου έχω ανοίξει το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails