Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Δεκεμβρίου 2010

Φωνάζει ο κλέφτης…

Θυμήθηκαν ξαφνικά τα περί ελευθερίας του ανθρώπου οι τσαρλατάνοι!

Το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη» απασχόλησε σήμερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.
Αφορμή στάθηκε το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, το κείμενο της διαβούλευσης παρουσιάζει ασάφειες και αντιφάσεις, ενώ τονίζεται ότι «η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του». Παράλληλα, στην ανακοίνωση των ιεραρχών αναφέρεται ότι «το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του».
Και καταλήγει η Σύνοδος: «Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής».

Zougla online

Αλλά για να θυμηθούμε όταν μπορούσαν και είχαν ακόμα την δύναμη, για να θυμηθούμε λοιπόν πόσο ελεύθεροι ήταν οι άνθρωποι τότε;

Η σφαγή ανθρώπων είναι για την Ορθοδοξία πράξη εξαγνιστική και θεάρεστη. Ο αιμοβόρος ορθόδοξος θεός που θέλει τους δούλους του να βασανίζονται με αρρώστιες, με σεξουαλική στέρηση, με απομόνωση στην έρημο με αυτομαστίγωση και με πείνα, αγιάζει όσους σφαχτούν γι’αυτό η θανατική πoινή οδηγεί το εξιλεωμένο θύμα στον Παράδεισο. Στο θεοκρατικό Βυζάντιο στήθηκε μια επίγεια Κόλαση που θα τη ζήλευε και το Νταχάου. Στραγγαλισμός, ψήσιμο στη σχάρα, λιθοβολισμός, γδάρσιμο, πνίξιμο στη θάλασσα μέσα σε σάκους με πεινασμένες γάτες ή φίδια, ανάποδη σταύρωση, αποκεφαλισμός, κάψιμο στη φωτιά, τρύπημα και καψάλισμα με πυρωμένα σίδερα, απαγχονισμός, ζεμάτισμα με βραστό νερό, λάδι ή πίσσα, παλούκωμα, δηλητηρίαση, εκτύφλωση με ερυθροπυρωμένες βελόνες (η αγία Ειρήνη- +9 Αυγούστου-τύφλωσε έτσι τον ίδιο της το γιό) , ακρωτηριασμός, αποκοπή μύτης, αυτιών, γεννητικών οργάνων (καυλοτομία), ευνουχισμός, δημόσια διαπόμπευση, δημόσιος θάνατος με αιμοραγία, στρεβλώσεις, εξαρθρώσεις, δουλεία, κάτεργα, μεταλλισμός, φυλάκιση σε μονή, ισόβια εργασία σε λατομεία και καταναγκαστικά έργα, εξορία, κλπ. Όλα αυτά με τις ευλογίες της Εκκλησίας.

http://roides.wordpress.com/2010/12/07/7dec10/

5 σχόλια:

 1. Οι εδώ ορθόδοξοι ταλιμπάν πάντα κάναν την πάπια όταν αναφέρονταν τα εγκλήματα της εκκλησίας στον μεσαίωνα. "Αυτά τα κάνανε οι καθολικοί.". Βέβαια...Κι εγώ κάνω το post από το Βατικανό, μιας και είμαι ο Πάπας.
  Εξαιρετικό το άρθρο του Ροίδη και τα σχόλια που το ακολουθούν, με πολλές πηγές και βιβλιογραφία, για ένα θέμα που έχει θαφτεί για τα καλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βασικά ορισμένοι ακρωτηριασμοί ήταν και προοδευτικές ποινές αν σκεφτείς ότι σε άλλη περίπτωση σήμαιναν θάνατο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι εδώ ορθόδοξοι είναι καιρός να καταλάβουν πως η παραμύθα του φόβου τελείωσε και δυσυτχώς γι αυτούς η πρόσβαση στην γνώση είναι πια ελεύθερη κι ευκολότερη από ποτέ. Δυστυχώς γι αυτούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δείμε, δεν ξέρω γιατί και πως θεωρείς... προοδευτικό να σου κόβουν την μύτη επειδή έκανες πολλαπλασιασμό ή διαίρεση (αφού επιτρεπόταν μόνο η προσθαφαίρεση).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παιδια,υπάρχει ενα ρητο που λεει:Τα δικα μας,δικά μας!και τα δικά σας παλι δικά μας!δηλαδη οι Ρασοφοροι αυτο το ρητο εφαρμόζουν,των χιλιαδων ανθρωπων που εζησαν στην γη και βασανιστηκαν,τα ανθρωπινα δικαιώματα νοιαστηκε η καθε εκκλησία?τωρα νοιαστηκαν για τους αλλους? βλεπουν οτι χανουν το παιχνίδι,και το παιζουν υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων σαν δεν ντρεπονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails