Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

8 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν ετέθη θέμα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας»

Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά ήρθε να το επιβεβαιώσει μετα βαΐων και κλάδων. Ο ΓΑΠ ξέρει να παίζει σε δυο ταμπλό αλλά κυρίως ξέρει να παίζει στο σβέρκο μας. Όχι μόνο τον χωρισμό δεν προωθεί αλλά θα δώσει και περεταίρω εξουσίες στην εκκλησία. Να μου το θυμηθείτε πως η εκκλησία θα αναλάβει επίσημα την κοινωνική πρόνοια. Στα επόμενα χρόνια κοινωνικής πρόνοιας θα δικαιούνται μόνο οι χριστιανοί και όσοι άλλοι διατίθενται να παραχωρήσουν συντάξεις και περιουσία σε κάποιο μοναστήρι. Ελλάς το… μεγαλείο σου!

Διέψευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ότι έχει συζητήσει με την κυβέρνηση θέμα χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε ετέθη παρόμοιο θέμα στις συζητήσεις που είχε όσες φορές συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη στην διάψευση με αφορμή σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητος για το θέμα.
Εξάλλου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την επιστολή που έστειλε στην υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος συμφώνησε απολύτως με το περιεχόμενο της επιστολής και αποφάσισε επιπλέον να αποστείλει έγγραφο, στο οποίο να διατυπώνονται διεξοδικότερα οι θέσεις της για το θέμα.

v4.ethnos.gr

5 σχόλια:

 1. Και να ήταν μόνο αυτό φίλε μου... Αυτό το πάντρεμα κράτους εκκλησίας μόνο δεινά έχει φέρει...

  Αντιγράφω από το άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα Κληρικοί, δικαστές, έκτακτοι, βούλιαξαν το Ταμείο Πρόνοιας που δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου 2009:


  Τρεις είναι οι λόγοι της χρεοκοπίας του συγκεκριμένου Ταμείου, τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κ. Γ.Ρωμανιάς.

  Πρώτον, η ένταξη των κληρικών σε αυτό πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, για τη χορήγηση εφάπαξ, χωρίς να δοθεί στο Ταμείο η περιουσία του Ταμείου των κληρικών, η οποία παρέμεινε στην Εκκλησία της Ελλάδος....

  Οι άλλοι δύο είναι οι δικαστικοί και οι έκτακτοι που μπήκαν στο δημόσιο.

  Αλλά ποιος θα είναι αυτός που θα πει τους παπάδες κλέφτες; Ο ΓΑΠ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το ξέρω φίλε μου πως είναι πολλά αλλά ειλικρινά σου λέω είναι πράγματι τόσα πολλά που δεν τους προλαβαίνω. τα δεινά αυτού του εκτρώματος μόνο για εμάς τους υπηκόους είναι δεινά. Για τους βουλευτές και το παπαδαριό εδώ είναι η γη της επαγγελίας τους και για μας η κόλαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ οικοδεσπότη,

  Τι σημαίνει για σένα "χωρισμός κράτους - εκκλησίας" ; Πώς την αντιλαμβάνεσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ αναγνώστη,
  δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αντιληφθεί κάποιος. Το λέει άλλωστε η λέξη. Διαχωρισμός ήτοι άλλο πράγμα το ένα άλλο πράγμα το άλλο. Μπορείς να το διανοηθείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ούτε κι εγώ περίμενα κάτι τέτοιο. Ωστόσο, "από τα κάτω" δεν υπάρχει ανάλογο κίνημα. Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που επιθυμούμε το διαχωρισμό. Αντίθετα, οι πολλοί θέλουν το αντίθετο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails