Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Ιανουαρίου 2014

Έλλην υδραυλικός!

Το προπέρσινο καλοκαίρι, αρχές καλοκαιριού χρειάστηκε να κάνω μια ανακαίνιση μιας και η κόρη μου μεγάλωσε κι αυτή κι έγινε γυναίκα με τα ούλα της οπότε έπρεπε να σουλουπωθεί αναλόγως και ο χώρος της. Μέσα λοιπόν στην όλη φασαρία έπρεπε να μεταφερθεί κι ένα σώμα καλοριφέρ κι έτσι πήγα να βρω υδραυλικό για να κάνει την δουλειά. Πήγα στο μαγαζί με τους υδραυλικούς και βρίσκω εκεί έναν να ‘ρθει να δει και να μου πει τι χρειάζεται. Ήρθε είδε και απεφάνθη, 150€ για δύο άτομα και μια ώρα δουλειά και χωρίς απόδειξη λέει αλλιώς συν 13%! Φυσικά δεν δέχτηκα αυτό το εξωφρενικό νούμερο και πήγα σε άλλο μαγαζί να βρω άλλον υδραυλικό κι εκεί βρήκα τον απέναντι γείτονα υδραυλικός και αυτός που μέχρι πρότινος δούλευε μόνος αλλά λόγω κρίσης ξέμεινε από δουλειές κι έτσι πήγε κι έπιασε πόστο στο μαγαζί με τα υδραυλικά μπας και βγάλει καμιά δουλειά, έτσι μου είπε. Τον βρήκα λοιπόν τα είπαμε και κανονίσαμε να περάσει να τα δει και να δούμε τα θα κάνουμε. Αμ δε! «θα σε πάρω τηλέφωνο» μου είπε «να κανονίσουμε πότε ακριβώς θα περάσω» κι ακόμα περιμένω τηλέφωνο!

Στο σπίτι μου τα φτιάχνω όλα μόνος μου, κυριολεκτικά όλα, δεν είναι δα και καμιά επιστήμη αλλά εν προκειμένω δεν είχα φλόγιστρο να κάνω την δουλειά μέχρι που δεν με πήρε τηλέφωνο ο γειτονας υδραυλικός οπότε τα πήρα στο κρανίο αγόρασα φλόγιστρο με 50€ κι έκανα την δουλειά μόνος μου και όπως ακριβώς την ήθελα και χεσμένο τον έχω τον υδραυλικό.

Πέρασε ο καιρός ήρθαν τα χιόνια η κρίση χειροτέρεψε η ανεργία βάρεσε τον γείτονα υδραυλικό κατακέφαλα, η εφορία το ίδιο κι αποφάσισε να δουλέψει. Έβαλε πινακίδα μοίρασε καρτούλες πούλησε το αυτοκίνητο (ή του το πήρε καμιά τράπεζα, δεν ξέρω) και πήρε ένα μικρό σαραβαλάκι να κάνει την δουλειά του μέχρι που προχθές ήμουν κάτω στον κήπο και άλλαζα έναν χαλασμένο σωλήνα όταν με είδε την ώρα που πάρκαρε απ’ έξω με ρώτησε τι κάνω του απάντησα ότι φτιάχνω τα υδραυλικά, μου ανταπάντησε με ύφος «άμα γίνατε όλοι υδραυλικοί εμείς πως θα ζήσουμε» τον σκυλόβρισα κι έφυγε, πήγε να τσακωθεί με την γυναίκα του. Συμπέρασμα: Έλλην υδραυλικός σημαίνει ότι ζητάει όσα χρήματα θέλει, πάει για δουλειά αν θέλει κι επιλεκτικά σε όποια θέλει και αν καταλάβει ότι δεν τον έχουν ανάγκη θυμώνει κιόλας.

Δηλαδή σύμφωνα με την λογική του έλληνα υδραυλικού πρέπει να τον έχουμε τόσο πολύ ανάγκη που και θα πληρώσουμε τα εξωφρενικά που ζητάει και θα τον παρακαλάμε γονατιστοί να έρθει να κάνει την δουλειά!

Βρε δεν πα να γαμηθείτε! Πενήντα ευρώ το φλόγιστρο, έκανα την δουλειά μου και μου ‘μεινε και το εργαλείο για μελλοντική χρήση. Άντε μαλάκα υδραυλικέ, ελληναρά που νομίζεις ότι επειδή ξέρεις να κολλάς σωλήνες θα πέσουμε να σε παρακαλάμε και να σε χρυσοπληρώνουμε, μαλάκα ε μαλάκα!

ΥΓ. Το σημειώνω διότι σήμερα με ξύπνησε από τον ύπνο του δικαίου γιατί τσακωνόταν στο αμάξι τηλεφωνικά με μια τράπεζα… ένα οικόπεδο… 20.000 ευρώ και με ξύπνησε ο μαλάκας που εμ χρωστάει εμ διάλεγε και δουλειές η ψωνάρα! Όταν τον ξαναδώ θα του το πω, ή βάλε μυαλό ή πάρε τ’ αρχίδια μου κι ελπίζω να καταλάβει ποιος έχει ανάγκη ποιόν σ’ αυτήν την κοινωνία. Ίσως έτσι καταλάβει ότι δεν πας σ’ έναν αυτάρκη να του πουλήσεις ανάγκες αλλά κι αν δεν καταλάβει… στ’ αρχίδια μου και πάλι, εγώ φλόγιστρο έχω…

3 σχόλια:

  1. poso vlakas mporei na sai re file mou,8elete na paei mprosta kai h ellada.pes mas th douleia kaneis esu prwta kai meta asxolisou me ta alla epaggelmata,pires ena map gas kai kati ekanes koufiokefale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι μεγαλος καραγκιοζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λάθος σου είναι ότι το γενικεύεις σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου και αυτό δεν είναι σωστό. Εγώ μπορώ να σου αντιπαρατάξω για παράδειγμα ότι όπως υπάρχουν υδραυλικοί λαμόγια, έτσι υπάρχουν και άλλοι τεχνίτες λαμόγια, αλλά και δικηγόροι λαμόγια και γιατροί και δάσκαλοι και παπάδες.

    Δεν πρέπει να τους τσουβαλιάζουμε όμως όλους, υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες που προσπαθούν καθημερινά να ζήσουν την οικογένειά τους τίμια. Και ειδικά τώρα με την κρίση νομίζω ότι αρκετοί έχουν βάλει μυαλό. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails