Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Σεπτεμβρίου 2011

Κάποιοι προαποφασίζουν τι θα διαβάσετε και τι δεν θα διαβάσετε!..

header

Κάθε τόσο οι αναγνώστες μας που πηγαίνουν και ζητούν βιβλία μας από τα βιβλιοπωλεία, έρχονται αντιμέτωποι με τον «σιωπηλό αποκλεισμό» των εκδόσεών μας. Εντελώς αδικαιολόγητα αλλά και πεισματικά πολυάριθμοι βιβλιοπώλες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, αρνούνται να παραγγείλουν βιβλία των εκδόσεών μας, άλλοι ισχυριζόμενοι ότι… έχουμε κλείσει (!) κι άλλοι δηλώνοντας ότι δεν θέλουν τα βιβλία μας, ό,τι βιβλία κι αν είναι αυτά. Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και χρόνια, αλλά τελευταία έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση. Για παράδειγμα, στη Ρόδο, όπου εδρεύουμε, και σε αντίθεση προς τα γειτονικά νησιά, κανένα βιβλιοπωλείο δεν δέχεται να φιλοξενήσει τα βιβλία μας, ενώ στα Γιάννενα, στις Σέρρες, στη Λάρισα, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και σε περιφερειακά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θέλουν τα βιβλία μας και δεν τα παραγγέλνουν. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και με τους χοντρέμπορους βιβλίου, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις. Θάβουν κυριολεκτικά τα βιβλία μας στα πιο αθέατα ράφια τους κι αν ποτέ τα πουλήσουν αρνούνται ν’ αντικαταστήσουν τα πωληθέντα.
Έχει κάποια εξήγηση αυτό; Φαίνεται πως κάποιοι έχουν την δύναμη να ελέγχουν ποια βιβλία θα εκτίθενται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συντάξει μια μαύρη λίστα, στην οποία περιλαμβάνεται και τ’ όνομα του εκδοτικού μας οίκου και υπακούοντας στην λίστα αυτή οι περισσότεροι βιβλιοπώλες δεν αγοράζουν τα βιβλία μας, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και τον συγγραφέα. Φαίνεται πως κάποιοι μπορούν κι επιβάλλουν τον σχετικό «σιωπηλό αποκλεισμό»!
Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διακίνησης. Μ’ ένα τηλεφώνημα στο 22410 72648 ή με μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες
www.verettas.gr και www.verettasbooks.gr μπορείτε να έχετε όσα και όποια βιβλία θέλετε, είτε δικά μας είτε άλλων εκδόσεων, διότι εμείς είμαστε πρόθυμοι να σας προμηθεύσουμε οποιοδήποτε βιβλίο και δεν κάνουμε διακρίσεις στις επιλογές σας.

2 σχόλια:

 1. Ένα βιβλίο που μου άρεσε από τις εν λόγω εκδόσεις:

  Σωκράτης Γκίκας - Απομυθοποιήσεις του χριστιανισμού

  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1161

  Θοδωρής Λαπρόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόσφατα, παρήγγειλα το "Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν σε παράξενα πράγματα" του Σέρμερ για δώρο (και μετά θα το δανειζόμουν και θα το διάβαζα και γω). Το παρήγγειλα 2 εβδομάδες πριν, και λίγες μέρες πριν την ονομαστική εορτή δεν είχε έρθει. Έτσι, το παρήγγειλα κι από αλλού. Τελικά, αναγκάστηκα να το παραγγείλω από το ίντερνετ, που ήρθε μετά από δυο μέρες, όμως το δώρισα μια εβδομάδα μετά και πλήρωσα 5 ευρώ παραπάνω. Με αυτό που έγραψες, μου έβαλες περίεργες υποψίες. Σύντομα θα ξεκινήσω μια έρευνα αγοράς (και ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ) στην περιοχή μου, ρωτώντας για "κακά" βιβλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails