Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Μαρτίου 2009

Ληστές, κλέφτες και αρματολοί, κεχαχιάδες, χωροφύλακες και Ιαβέρηδες, ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ

                                                                                      Του Διόδοτου

Εχθές, 12/3/09, μπάτσος εκτός υπηρεσίας με πολιτικά και φέρων το όπλο του, εξανάγκασε σε πιστολίδι ληστή, εντός τού υποκαταστήματος τού «Γερμανού» στον Βύρωνα. Από το πιστολίδι (σύνολο εννέα σφαίρες εκ των οποίων έξι από το όπλο του επίδοξου Κλουζώ) σκοτώθηκε μια πωλήτρια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας προσπάθησε ως συνήθως να συγκαλύψει το συμβάν λέγοντας ότι η συμπλοκή διεξήχθη εκτός του καταστήματος. Ωστόσο οι κάμερες του καταστήματος έδειξαν ξεκάθαρα τί συνέβη, κάτι που καθιστά τους συντάκτες της αστυνομικής ανακοίνωσης συνειδητούς ψεύτες.

Πριν λίγες ημέρες ένας άλλος Κλουζώ, πάλι εκτός υπηρεσίας, είχε επιχειρήσει να «καταδιώξει» ληστή ΑΤΜ τράπεζας σε νυχτερινή ώρα. Ο ληστής πυροβόλησε και κατόρθωσε (μάλλον εύκολα) να σκοτώσει τον επίδοξο Κλουζώ, σε άλλο ένα δημόσιο -και εξίσου αναίτιο- πιστολίδι.

Το τηλεορασόπληκτο και εφημεριδόπληκτο fan club των μπατσοδημοσιογράφων αστέρων, ίσως αποφανθεί -για άλλη μια φορά, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο να κάνει- ότι, οι δύο Κλουζώ φέρθηκαν σαν «ανεγκέφαλοι», ότι η αστυνομία είναι «ελλειπώς εκπαιδευμένη» και άλλες τέτοιες καραμέλες, που έχουν φτιαχτεί για να απασχολούνται με κάτι οι νήπιοι τώ πνεύματι.

Ωστόσο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τα δύο περιστατικά είναι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η συνείδηση του καθήκοντος των νεοελλήνων κλώνων τού Κλουζώ. Και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασαν σαν καλοεκπαιδευμένα μαντρόσκυλα και επιχείρησαν να προστατέψουν το… ΤΑΜΕΙΟ (αλλά; τί νομίζατε ότι έχουν εκπαιδευθεί να προστατεύουν; τις ζωές των πολιτών;). Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους δεν δίστασαν προ ουδενός, ούτε τών ληστών, ούτε φυσικά τών … ασήμαντων πολιτών.

Μάλιστα ο ένας τους, σαν πιστό μαντρόσκυλο, έδωσε, όπως προαναφέραμε, και τη ζωή του (για το ΤΑΜΕΙΟ) και δεν υπολόγισε ούτε καν το νεογέννητο –και τώρα πια ορφανό- παιδί του. Και σαν άριστα εκπαιδευμένο πιστό μαντρόσκυλο, είχε το τέλος που συνήθως έχουν τα υποδειγματικότερα μαντρόσκυλα.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν περιστατικά, όπως το προ δεκαετίας περίφημο μακελειό πολιτών στην οδό Νιόβης και ο προ τριμήνου εν ψυχρώ φόνος δεκαπεντάχρονου μαθητή στα Εξάρχεια (τα περιστατικά έχουν ληφθεί ενδεικτικά από μια πληθώρα, όπου όλα τους έχουν προκληθεί από ένστολα μαντρόσκυλα), δεν είναι ανάγκη να υπάρχει καν ΤΑΜΕΙΟ για να δολοφονηθούν «ασήμαντοι» πολίτες: τα μαντρόσκυλα μπορεί να σε δαγκώσουν θανάσιμα απλώς και μόνο αν περάσεις από μπροστά τους.

Μήπως, τουλάχιστον, να τα «εμβολιάσουμε»;

3 σχόλια:

 1. Πάντως ο Μαρκογιαννάκης τα γιδοπρόβατα του Ν. Χανίων τα προφυλάσσει από τους ζωοκλέφτες!
  Μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από υπουργό που δεν έχει κλείσει ούτε 40 ημέρες στο υπουργείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο Διόδοτε!

  Συμφωνώ και επαυξάνω.

  KOUPAKIA, εσύ πόσα θες να μας τρελλάνεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θέλησα απλώς να δείξω ότι όταν πέφτουμε στην παγίδα και μιλάμε για "εκσυγχρονισμό" της αστυνομίας, ή για "καλύτερη εκπαίδευση" των αστυνομικών, ουσιαστικά μιλάμε τη γλώσσα των μπάτσων.

  Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας "εκσυγχρονισμός" αν πρώτα δεν επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι τού εν λόγω θεσμού.
  Φυσικά αυτόν τον επαναπροσδιορισμό μόνο η νεοελληνική κοινωνία μπορεί να τον απαιτήσει και να τον επιβάλλει. Η οποία όμως κρύβει μέσα της τον μπατσονυκοκυραίο. Οπότε, επαναπροσδιορισμός των στόχων της νεοελληνικής αστυνομίας προϋποθέτει επαναπροσδιορισμό των στόχων της νεοελληνικής κοινωνίας. Δηλ. ζήσε Μάη μου.

  Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε προς το παρόν, είναι να τούς βρίζουμε, τόσο τους μπάτσους, όσο και τους νοικοκυραίους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails