Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Μαρτίου 2009

από κει που μας χρωστούσαν μας πήραν και τον γάιδαρο;

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο γνωστοποίησε ότι "θα ακολουθήσει επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων", προκειμένου να αποφανθεί τελικά για την κυριότητα κοινόχρηστων χώρων όπως οι πλατείες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κατακυρωθεί η κυριότητά τους στην Εκκλησία της Ελλάδας. Να σημειωθεί επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις τις ίδιες πλατείες διεκδικεί και ο Δήμος Αθηναίων.

Το θέμα ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ερωτά:

 • Από πού και ως που είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδας να διεκδικεί, με τη "βούλα" του κράτους, κοινόχρηστους χώρους όπως η πλατείες ή και τυχόν αφορολόγητα έσοδα επ’ αυτών;
 • Ποιες και πόσες τελικά πλατείες σε όλη την Ελλάδα έχουν κατακυρωθεί ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας;
 • Εθνος

Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας τώρα μέχρι και το τελευταίο χρυσό δισκοπότηρο. Που τα βρήκαν οι κοπρίτες που δεν έχουνε δουλέψει ποτέ στην ζωή τους; Κλεμμένα και... "δανεικά" απο τον λαό είναι. Ληστείες, κατασχέσεις και αναγκαστικές "δωρεές" είναι όλη τους η περιουσία που ειδικά εν μέσω κρίσης οικονομικής πρέπει πάραυτα να επιστραφεί.

6 σχόλια:

 1. Όπως θα 'λεγε ο George Carlin:
  "God loves you. He loves you and... he needs money! He always needs money!"

  Αν δε το 'χεις δει, δες εδώ και θα το απολαύσεις(στα αγγλικά): http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως θα λεγε ο George Carlin: "God loves you. He loves you ...and he needs money! He always needs money!"
  Άν δε το έχεις δει είναι εδώ, απολαυστικότατο(στα αγγλικά):
  http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσο ο νεοέλληνας και η νεοελληνίδα είναι τοξικομανείς με το τρίπτυχο "θρησκεία (δηλ, εκκλησία)- πατρίδα (δηλ. eurovision, γήπεδο κλπ.) - οικογένεια (δηλ. μένω με τη μαμά μου μέχρι να παντρευτώ και αφού έτσι δεν ζορίζομαι, βολεύομαι με ό,τι μισθολογικό ψαροκόκκαλο μού πετάξουν)δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δήμευση.
  Αλλά όμως πρέπει να το λέμε έστω και απλώς για να σοκάρουμε.

  Εκτός αυτού εμένα προσωπικά μού αρέσει να το ακούω:
  Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραίο το τρίπτυχο, Διόδοτε! Όπως λέμε τρισυπόστατο. Ή τρισκατάρατο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @astron πράγματι ενδιαφέρον, ευχαριστώ

  @Διόδοτε με μένα είναι το πρόβλημα το ξέρω, που δεν μου αρκεί να το ακούω μόνο. :)

  @ή που θα πάρουμε "απο τα τρία το μακρύτερο" όπως θα σκέφτονται αν τύχει και διαβάσουν εδώ παπάδες Άγησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ..ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΠΑΤΩΡΩΝ ΗΜΩΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΤΕΛΟΥΝΤΩΝ!!-
  - ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ ΡΡΡΡΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!! ΠΡΌΒΑΤΑ ΜΠΕΕΕεεεε!!.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. Π.ΣΞΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails