Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Μαρτίου 2009

Ομαδικές ταφές νεογέννητων

Η Μήδεια είναι μέρος της φύσης μας και η φύση μας αφ’ ενός δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες αφ’ ετέρου εκτείνεται σ’ ολόκληρο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Ένα νεκρό σώμα δεν έχει καμιά αξία. Σωστό ή λάθος; Ούτε σωστό ούτε λάθος; Θέτω το ερώτημα.

« Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γονείς είναι άγνωστοι είτε αδιαφορούν για την τύχη της σορού (...) αλλά και σε αυτές ακόμη τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι οικείοι έχουν απλώς δηλώσει ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν πρόκειται να παρευρεθούν στον ενταφιασμό,οι σοροί των εμβρύων (...) συλλέγονται,καταψύχονται,τοποθετούνται ομαδικά ανά τρεις- τέσσερις ή και περισσότεροι σε πλαστικό σάκο και κρατούνται στο νεκροτομείο του μαιευτηρίου ώσπου να παραλειφθούν από το συμβεβλημένο γραφείο τελετών», τονίζει ο Συνήγορος. « Η φύλαξή τους δε στο νεκροτομείο μπορεί να υπερβαίνει και τους τρεις- τέσσερις μήνες».

TO BHMA

3 σχόλια:

 1. Αφού είναι αβάπτιστα, δεν είναι χριστιανοί, άρα δεν είναι άνθρωποι. Είναι κάτι σαν τα υπολείμματα των σφαγείων. Ευλόγησον δέσποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με την καύση των νεκρών θα ξεπεραστούν όλα αυτά τα προβλήματα... Ομαδικός τάφος, ατομικός τάφος, τι αξία έχουν; Αφού μέσα στο χώμα θα μείνουν οι νεκροί για πάντα!

  (Με εξαίρεση τον Παντελεήμονα Κορυδαλλού, ο οποίος ως καλός χριστιανός θα ανασταηθεί!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένα νεκρό σώμα δεν έχει καμία αξία: "Νέκυιες κοπρίων εκβλητότεροι" έλεγε ο Ηράκλειτος.
  Ως προς την "εκβολή" όμως των κοπράνων, πρέπει να μεριμνεί ο καθένας για τα δικά του. Ή έστω ο πλησιέστερος συγγενής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails