Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Μαρτίου 2009

Χωρίς λόγια.

sygkentrosi-syntagma1 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επαναφέρει από «το παράθυρο» την καταργημένη εδώ και χρόνια περιβόητη περιύβριση αρχής, που είχε χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο «φίμωσης» συνδικαλιστών, του Τύπου και απλών πολιτών που ασκούν έντονη κριτική ή διαδηλώνουν φωνάζοντας σκληρά συνθήματα ή αναρτώντας τα σε πανό.

Με πρόσχημα την ανάγκη στήριξης της αστυνομίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει την αυτεπάγγελτη δίωξη για εξύβριση δημόσιων λειτουργών.

Βέβαια στην έννοια των δημόσιων λειτουργών δεν ανήκουν οι αστυνομικοί (που είναι υπάλληλοι) και από τις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων προέκυψε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επισείσει την απειλή διώξεων σε βάρος οποιουδήποτε εκφράζεται άσχημα για κάθε δημόσιο λειτουργό ή και υπάλληλο όπως είναι οι αστυνομικοί.

 

ethnos.gr

8 σχόλια:

 1. Ναι, αλλά ποιά είναι τα όρια πέραν των οποίων κάποιος θα "εκφράζεται άσχημα"?
  Ας πούμε, η λέξη "δολοφόνοι" αποτελεί άσχημη έκφραση ή αντικειμενική εκτίμηση?
  Ή ας πούμε η έκφραση "σκυλιά (εναλλακτικώς: κοπρόσκυλα) της εξουσίας" συνιστά άσχημη έκφραση ή αντικειμενική εκτίμηση?
  Ή το σύνθημα "Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη" θα αποτελεί αδίκημα ή θα αποτελεί διατράνωση μιας αλήθειας?

  Προβλέπω ότι πέραν των συνταγματολόγων, των νομικών και των συναφών του συναφούς συναφιού, θα πρέπει να πάρουν θέση και άλλες ειδικότητες όπως φιλόλογοι, γλωσσολόγοι, ιστορικοί κλπ.
  Χάος δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @πρκλς σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού χούντας:
  "η δίωξη θα ασκηθεί εφόσον κρίνει ότι χρειάζεται ο παριστάμενος εισαγγελέας, ο οποίος έχει προφανώς επαρκείς γνώσεις για να εξειδικεύσει τις έννοιες, για να ξέρει πότε υπάρχει ή όχι εξύβριση..."

  πράγμα που σημαίνει όπως καταλαβαίνεις πως έχουμε και ιεροεξεταστές πλέον. Πεφωτισμένους εισαγγελείς που θα... εξειδικέυουν τις έννοιες όπως έχουν... εκπαιδευτεί να κάνουν. Και έχουμε και τις ζαρντινιέρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Mpatsi gourounia dolofonoi- Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-Mpatsi gourounia dolofonoi-

  Αν το λέμε στα αγγλικά θα θεωρείται εξύβριση;
  (Ρε, δεν παίρνουν φόρα να μάς κλάσουν τ' @ρχίδι@;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως θέλουν να προστατεύσουν Εφραίμ, Παντελεήμονα τον Κορυδαλλέα και άλλες εγκληματικές δυνάμεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ανέλυσα το θέμα
  1. http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html

  2. http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_6863.html

  3. http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_5362.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν είναι μόνο τι θα λέμε, αλλά -κυρίως- τι θα κατηγορούμαστε ότι είπαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ καλές οι μάσκες απο το V Vedetta !
  Ολα τα υπόλοιπα - αυταπάγγελτα κλπ -είναι για την κατανάλωση του τύπου και ανούσιους διαλόγους στα παράθυρα των ειδήσεων !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για να καταλαβαινόμαστε και τι λέμε.....
  (Μίας και τώρα είδα το πόστ σας)
  Δηλαδή πίσω από κάθε μπάτσο στην εκάστοτε διαδήλωση θα υπάρχει και ένας εισαγγελέας αγκαλιά να "αποφασίζει" τι είναι εξύβριση δημόσίου ή όχι???????
  Ε,ρέ γλέντια λέμε τώρα που θα τους "κράζουμε" και παρουσία εισαγγελέα........
  Τελικά που πάμε που θα έλεγε και ο ποιητής.......
  Που πάμε..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails