Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

21 Ιανουαρίου 2009

Κανείς δεν κακολόγησε ποτέ τα πρόβατα.

Τον τελευταίο χρόνο έγιναν μια σειρά από οικολογικές παρεμβάσεις με μαζικές προσελεύσεις πολιτών λάτρεις της φύσης, του μεγάλου Οίκου. Την επόμενη Κυριακή για παράδειγμα (και είναι όντως ελάχιστο) γίνεται στο όρος της Πεντέλης μαζική δενδροφύτευση δεκάδων χιλιάδων δενδρυλλίων συν δύο τα δικά μου. Όμως μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία και δεν βρίσκω απάντηση και αυτή που βρίσκω δεν μου αρέσει. Είδατε κάνα φορέα Ελληναράδων να συμμετέχει σε τίποτα από αυτά; Είδατε ποτέ κάποια τέτοια ανακοίνωση συμμετοχής; Όχι! Γιατί;

Γιατί κάποιοι ενώ φωνάζουν για λατρεία της φύσης, απέχουν ωστόσο από κάθε πράξη λατρείας αυτής; Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι «φορείς», οι σύλλογοι, τα σωματεία, τα κόμματα, οι εταιρείες και λοιπές συλλογικότητες, που δεν συμμετέχουν; Είναι κάποιος καταστατικός κανόνας ή οποιαδήποτε ενέργεια που να τους το απαγορεύει; Όχι κατά την γνώμη μου. Ασχέτως καταστατικών αρχών και ενδιαφερόντων το φυσικό περιβάλλον μπορεί και πρέπει να δοξάζεται παντοιοτρόπως. Πόσο μάλλον όταν κάποιος διατείνεται περί φυσικής λατρείας.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει αγαπητό μου ημερολογιάκι πως όποιος δεν πιάνει το τσαπί απλώς μου πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες.

Όποιος πραγματικά θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά συμμετέχει στα κοινά. Αλλιώς συμμετέχει μόνο στα δικά του που είναι κοινά μόνο μεταξύ πέντε δέκα ανθρώπων. Εγώ έτσι την βλέπω την ιδιωτεία. Έτσι βλέπω την ιδιώτευση. Έτσι βλέπω και την ιδιοτέλεια. Διότι το να σκάβεις και να τσαπίζεις δεν επιφέρει δόξα παρά μόνο στην γενιά που το κάνει. Ουχί στο πρόσωπο. Αλλά για να φτάσει κάποιος να το κάνει αδιαφορώντας περί του προσώπου του, πάει να πει πως ο άνθρωπος έχει προσωπικότητα. Ήτοι δεν είναι απρόσωπος και ως εκ τούτου μπορεί να λειτουργήσει αυτοβούλως μέσα στην κοινωνία, άλλως παραμένει απρόσωπος και συνεπώς χρήζει εκπρόσωπου και ακόμα χειρότερα, αντιπρόσωπου προκειμένου να λειτουργήσει. Με λίγα λόγια… ΜΠΕΕΕΕΕΕ

Συμβουλή: Μην ματαιοδοξείτε και αφήστε ω άνθρωποι τα μικρά για να καταπιαστείτε με τα μεγάλα, έστω και αν μετα βεβαιότητας κανείς δεν θα ξέρει μετά ποιος είστε. Αλλιώς μείνετε πρόβατα. Κανείς δεν κακολόγησε ποτέ και για κανέναν λόγο τα πρόβατα.

3 σχόλια:

 1. Για να φυτέψεις έστω ένα ελατάκι προαπαιτείται να έχεις ήδη μέσα σου κάποια στοιχειώδη γονιμότητα. Οι αρχομανείς και οι μωροφιλόδοξοι κάθε είδους τί γονιμότητα να έχουν; Αφού είναι εξ' ορισμού στείροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Μη βλέπεις αυτό που κάνω, κάνε αυτό που λέω!»

  Σου λέει τίποτα το παραπάνω;

  __________________
  Χικ!(= λόξυγκας οινόφλυγος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πως πως μου λέει βεβαίως βεβαίως πως είναι ώρα να πέρνουνε τον πούλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails