Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

21 Ιανουαρίου 2009

η εποχή Ομπάμα

Ompama2 Άρχισε το δούλεμα με το καλημέρα σας.

Τελικά αν δεν ήταν κι αυτός άθλιος θα γινόταν πλανητάρχης; Σαφώς όχι. Για να θέλει κάποιος να κυβερνήσει έτσι όπως έχουν τα πράγματα πρέπει να είναι ή ηλίθιος όπως ο τέως ή διεστραμμένος όπως ο νυν. Αυτός θ' αποσύρει ίσως τα στρατεύματα αλλά θα κάνει ένα νέο είδος πολέμου ανατριχιαστικότερο του προηγούμενου και αφανούς. Από το βόδι στην αλεπού πήγαμε.

Ο νέος Πρόεδρος ορκίστηκε στην ίδια Βίβλο που είχε χρησιμοποιηθεί στην ορκωμοσία του Αβραάμ Λίνκολν το 1861 και ακολούθησε η πρώτη του ομιλία ενώπιον του αμερικανικού έθνους.

 

Και ανέφερε: «δεν απολογηθούμε για τον τρόπο ζωής μας και δεν θα δειλιάσουμε στην υπεράσπισή του» για να υπογραμμίσει: «Γνωρίζουμε ότι η κληρονομιά μας είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Είμαστε ένα έθνος χριστιανών και μουσουλμάνων, εβραίων και ινδουϊστών και άθεων».

 

Το πρωί της ιστορικής τελετής το προεδρικό ζεύγος και το ζεύγος του αντιπροέδρου παρακολούθησαν το πρωί της Τρίτης λειτουργία στο Επισκοπικό Ναό του Σεν Τζον.

ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. πόσο αγράμματος είσαι μαλακισμένο βλαχάκι και πόσο αλαζόνας εν τέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανώνυμε, ευχαριστώ για το δείγμα διαστροφής που μόλις έδωσες. Αυτό ακριβώς εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails