Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Ιανουαρίου 2009

Η καθαρίστρια;

Έλα μωρέ, τι ν' ασχοληθείς με την καθαρίστρια την απένταρη ανώνυμη που δεν έχει βρακί ν' αλλάξει. Τι και αν την ποτίσανε βιτριόλι τα καθάρματα επειδή τολμούσε να μιλήσει; Και τι έγινε; Σιγά το πρόσωπο. Ας καθότανε στ' αυγά της για να ζούσε ήσυχα κι ευτυχισμένα. Ενώ ο καημένος ο εφοπλιστής... αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος, ο φορτωμένος με άγχη εκατομμυρίων ευρώ, ο ταλαιπωρημένος που ξεκίνησε φτωχός εργάτης για να γίνει πλούσιος και που μάλιστα κατάφερε να παραμείνει και ανθρωπιστής παρά τα πλούτη του. Αυτός που μιλάει με τον απλό κόσμο μέσα από την θωρακισμένη μερσεντές και που τώρα θα φοβάται να βγεί χωρίς μια διμοιρία σωματοφύλακες όπως και όλοι οι ίδιοι με αυτόν υπέροχοι άνθρωποι....; Και είναι και άρρωστος ο καημένος...! Γι αυτούς πρέπει να μιλάμε και η αστυνομία με αυτούς θα 'πρεπε να ασχολείται κατ' αποκλειστικότητα και μόνο...! Όχι με την άθλια την αλλοδαπή την καθαρίστρια! Σιγά τώρα μην κατεβάσουμε και την ΓΣΕΕ στους δρόμους δηλαδή. Πφφφ αυτοί καλέ είναι υψηλά ιστάμενοι, αριστοκράτες, βουλευτάδες, τέτοια πράγματα ανεβασμένα.

Στις μέρες που πέρασαν είχαμε μια παραστατική εικόνα του δημοκρατικού ελλείμματος που παρουσιάζει η χώρα. Η κτηνώδης δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, νοικιαζόμενη εργάτρια της ΟΙΚΟΜΕΤ, ιδιοκτησίας (όπως γράφεται στο Διαδίκτυο) του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της ομοσπονδίας ερασιτεχνικού καράτε κ. Ν. Οικονομάκη, υποβαθμίστηκε προκλητικά από την τηλεόραση. Αρχικά θάφτηκε ολότελα αλλά σταδιακά κάτω από την πίεση των δημοσιευμάτων σε αρκετές εφημερίδες και στο Ίντερνετ, η τηλεόραση αναδιπλώθηκε και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, έδωσε κάποιο, δυσανάλογα μικρό, χώρο στο θέμα, χαμηλόφωνα, ψιθυριστά, κάνοντας προφανώς αγγαρεία. Ακόμη και ο κ. Αυτιάς, προστάτης των αδυνάτων, ολιγώρησε χαρακτηριστικά. Ενθαρρυμένη η αστυνομική ανάκριση από την κραυγαλέα σιωπή, διεκπεραίωσε πρόχειρα και ύποπτα τη δουλειά της, προκαλώντας ακόμη και την εισαγγελική αγανάκτηση.
(ΤΟ ΒΗΜΑ: «Κόλαφος η επιστροφή του φακέλου της υπόθεσης Κούνεβα Η εισαγγελέας Πρωτοδικών επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία επειδή δεν είχαν συλλέγει στοιχεία»).

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν ήταν θύμα ερωτικού δράματος, δεν ήταν μια θρησκόληπτη νοικοκυρά που αναζητούσε τη σωτηρία στους ουρανούς, δεν ήταν μια λαμπερή κοσμική κυρία. Είναι μετανάστρια, εργαζόμενη, μαχητική συνδικαλίστρια, συγκεντρώνει δηλαδή 3 ιδιότητες πολύ απωθητικές για τα μίντια. Επιπλέον είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου και μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα υγείας. Απρόσφορη για πρωταγωνίστρια τηλεοπτικού μελό, και κόκκινο πανί για την εργοδοτική συνείδηση των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα ΜΜΕ δεν είχε καμιά ελπίδα προβολής της κτηνωδίας την οποία υπέστη. Κι όμως η περίπτωσή της έχει πέρα από όλα τα άλλα, ακόμη και εγκληματολογικό ενδιαφέρον, αφού ο βιτριολισμός έχει πάψει από όσο ξέρω να είναι μέθοδος εξόντωσης στη χώρα μας εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια.

Ταυτόχρονα σχεδόν είχαμε και την απαγωγή κάποιου ηλικιωμένου και ασθενούς εφοπλιστή....

Διαβάστε την συνέχεια στου  Ροΐδη τις  Εμμονές

1 σχόλιο:

  1. Οι μαθητές επανέφεραν πρόσφατα, όταν κατέλαβαν τη ΓΣΕΕ, ένα ωραίο σύνθημα:

    ΑΛΗΤΕΣ-ΛΕΡΕΣ-ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails