Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Ιανουαρίου 2009

οι ανεγκέφαλοι.

Φταίνε οι... πνευματικοί νόμοι άρα πρέπει να εξαλείψουμε το πνεύμα. Φταίνε και οι κακοί Τούρκοι και οι ανώμαλοι ομοφυλόφιλοι. Ενώ ο Παΐσιος που στερείται πνεύματος μισεί τους Τούρκους και σιχαίνεται τους ομοφυλόφιλους είναι... άγιος. Αν τώρα τους πεις πως είναι ίδιος με τον Χότζα και χειρότερος είμαι βέβαιος πως θα θυμώσουν οι πιστοί του.   

Κάποια φορά που συζητούσαμε, απόρησα με τα πολλά δεινά που τράβηξαν οι Αλβανοί, κάτω από την πιο σκληρή δικτατορία και τρομοκρατία του κομμουνιστή Εμβέρ Χότζα. Μούλεγαν κάτι γνωστοί Βορειοηπειρώτες ότι ο ένας στους τρεις ήταν χαφιές του καθεστώτος. Φοβόντουσαν οι άνθρωποι όχι μόνο τους συγγενείς αλλά και τα παιδιά τους, γιατί είχαν πολλά παραδείγματα που τα αναθρεμμένα με την κομματική νοοτροπία παιδιά «κάρφωσαν» τους γονείς τους και τους έστειλαν φυλακή για πολλά χρόνια. Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη• ακόμα και οι πιο στενές ανθρώπινες σχέσεις είχαν δηλητηριασθεί, είχαν καταρρεύσει... Η απαξία του ανθρώπου σε όλη την τρομερή κατάντια των προσώπων.
— Πω, πω. γέροντα, τι τράβηξε αυτός ο λαός!!!
— Βλέπεις, μου λέει, λειτούργησαν οι πνευματικοί νόμοι. Αυτοί σαν λαός αρνήθηκαν το Χριστό. Τους έταζε τότε ο Χότζας και οι κομμουνιστές ότι, αν πάνε με το μέρος του, θα γίνουν πλούσιοι και θα περνούν άνετα...
Και αυτοί τους ακολούθησαν, αν και γνώριζαν ότι είναι εχθροί του Χριστού. Αρνήθηκαν δηλαδή το Χριστό για τα υλικά πράγματα... Ε και ο Χριστός τους άφησε στα χέρια αυτουνού που διάλεξαν... Ο Χότζας έστησε μετά τέτοια τρομοκρατία που φοβόντουσαν να αναπνέουν ακόμα... δαιμονική πονηρία... Τους έβαζε μετά να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, για να περνούν καλά αυτός και οι δικοί του.
Πήγε και έκλεψε όλα τα αρχαία άπ' τα μοναστήρια και τις εκκλησίες και τα πουλούσε στο εξωτερικό και μάζευε χρήματα... Πόσες παλιές, βυζαντινές εικόνες δεν πούλησε;... και ιερά σκεύη και άλλα...
Όταν πήγαινα με το αεροπλάνο στην Αυστραλία, έρχεται η κοπέλα εκεί και μας πρόσφερε καραμέλες. Πήρα μία - θένκ γιου (ευχαριστώ) - μου λέει.
Δηλαδή ευχαριστώ που δέχτηκες την καραμέλα που σου πρόσφερα.
«Βρε, λέω, αυτοί ξεπέρασαν και τον Άγιο Ισαάκ σε ευαισθησία και λεπτότητα!»
Μετά, προχωρούσα μια μέρα στο δρόμο, βλέπω κόσμο μαζεμένο, πάω να δω... τι είχε γίνει- ένα σκυλάκι το καημένο, το είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και μα-ζεύτηκε κόσμος γύρω, να βοηθήσουν, άλλος να πάρει τηλέφωνο, άλλος κάτι άλλο. Πολύ ευαισθησία και ενδιαφέρον, θαύμασα.
Μετά από μερικές μέρες, πάλι περπατούσα στο δρόμο, βλέπω έναν άνθρωπο πεσμένο στο πεζοδρόμιο να βογγάει. Μεροκαματιάρης, δούλευε, έπεσε από τη σκάλα και πρέπει να είχε σπάσει τη μέση του... Κανένας δεν ενδιαφερόταν... Περαστικοί, ρίχναν μια ματιά αδιάφορα και έφευγαν. Θα έρθει λέει το άμπιουλανς (ασθενοφόρο) να τον πάρει. Σου λέει, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, θα φροντίσει το κράτος... Άσε μην μπλέξω και με τραβάν στα δικαστήρια για μάρτυρα.
Πήγα να σκάσω. Πά, πά.... τέτοια αδιαφορία για το συνάνθρωπο... Τι πολιτισμό και ευγένεια μου λένε μετά; Βλέπεις οι Ευρωπαίοι έχουν μόνο μία εξωτερική ευγένεια, και αυτή εξ ανάγκης για να μη σκοτώνονται μεταξύ τους... Κρύες καρδιές... ενώ οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, και ας μην έχουμε ευγένεια.
...οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός... Πά, πά. Όταν σφάζαν τους Αρμένιους, για τρεις μέρες, μύριζε ολόκληρη η πόλη σαν σφαγείο... Οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν τολμούσε να βγει κανείς στο δρόμο, φωνάζανε, σκοτώνανε..., τρεις ολόκληρες μέρες.
— Ποιοί γέροντα; Ο Τούρκικος στρατός;
— (με έμφαση) Όχι μόνο ο στρατός αλλά και ο κόσμος, οι Τούρκοι και οι γέροι ακόμα. Βλέπεις ο άλλος πήγαινε και έσφαζε το γείτονα του, που είχαν ζήσει τόσα χρόνια δίπλα-δίπλα... Βάρβαρος λαός... έχουν κάνει πολλά... γι' αυτό θα πληρώσουν, θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, έχουν τα κόλυβά τους στο ζωνάρι.
— Γέροντα, τι συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους; Μερικοί γιατροί λένε ότι γεννιούνται έτσι, ότι είναι δηλαδή θέμα χρωμοσωμάτων, θέμα της φύσης, άρα είναι αδύνατο αυτοί οι άνθρωποι να αλλάξουν και επομένως άδικα τους ταλαιπωρούν, και ότι δεν έχουν ευθύνη αυτοί.
— Πα! Πα! Όχι, βρε παιδί μου, δεν είναι έτσι. Είναι ένα πάθος και αυτό όπως και τα άλλα πάθη.
— Δηλαδή, μπορεί να διορθωθεί ένας τέτοιος άνθρωπος;
— Πως δεν μπορεί! Μπορεί!... Αν θέλει και προσπαθήσει μπορεί να κόψει την κακιά συνήθεια... Πολύ βοηθάει να έχει κανείς έναν πραγματικό και καλό φίλο.
— Πως γίνεται κανείς ομοφυλόφιλος; Φταίει η οικογένεια;
— Αν είναι μικρό παιδάκι πιο αδύνατο, πιο συνεσταλμένο και δεν προσέξουν τις παρέες του, τότε κανένας αλήτης μπορεί να το στριμώξει με το ζόρι... έλκεται και αυτό μετά από την ηδονή και σιγά-σιγά συνηθίζει.

Ο γέρων Παΐσιος για Τούρκους, Αλβανούς, Ευρωπαίους και …ομοφυλόφιλους

7 σχόλια:

 1. Απ' όσο καταλαβαίνω το όνειρο του Παϊσιου (και των περισσοτέρων παπαδοκαλογέρων)είναι να τους βάλει κάποιος στο ίδιο κλουβί με τίποτα Τούρκους, Αλβανούς και ομοφυλόφιλους (οι Ευρωπαίοι εξαιρούνται). Ε ρε γλέντια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. στο κελί τους τους θέλουνε για ν' αγιάσουνε μια ώρα αρχίτερα. Το γνωστό καλογερίστικο παιχνίδι με το βαρέλι και το τυράκι είναι ευλογημένο φαίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι να σας πω ρε παιδιά; Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως τον εν λόγω γέρο τον έχουνε για άγιο. αν δηλαδή ο άγιος έχει τέτοια χάλια φανταστείτε την αθλιότητα του ποιμνίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε όλες τις –δίκαιες, ή άδικες- ταλαιπωρίες της χώρας, εμφανίστηκε και η γραφική εμμονή της «ελληνολατρείας»."

  ΔΙΟΔΟΤΟΣ (21/09/08)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καταλαβαίνεις λοιπόν με τι υλικά είναι φτιαγμένος ο Παράδεισός τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. με τα ίδια που είναι φτιαγμένη και η θρησκεία τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΣΚ..ΤΣΚ..ΤΣΣΚ!!. ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ ΒΡΕ ΄ΣΕΙΣ!!! ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ << ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ >> - ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ - ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ (;) ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ - ΟΣΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ, ΠΑΠΑΔΟΚΑΛΟΓΕΡΩΝ, ΜΟΝΑΧΩΝ,ΜΟΝΑΧΙΣΣΩΝ,ΠΑΤΕΡΩΝ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΨΥΧΩΣΩΣΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΑΣ.
  Ο ΠΕΡΙΟΡΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails