Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

9 Δεκεμβρίου 2014

Για μια «αριστερή» αστυνομία… τον Αρκουδέα θέλουμε!

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται (στην προκειμένη περίπτωση) μόνο σαν φάρσα. Μία από τις υποσχέσεις που έδινε, λίγο πριν κατακτήσει την εξουσία, εκεί περί το 1980, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ότι θα καταργούσε τα λαομίσητα (από τότε) ΜΑΤ. Τότε ήταν «τα ΜΑΤ της Δεξιάς».

Φυσικά, ουδέποτε τα κατάργησε. Ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός το επέβαλε. «Τα ΜΑΤ της Δεξιάς» έγιναν «ΜΑΤ της Αλλαγής». Αλλά έδερναν το ίδιο, τα ίδια δακρυγόνα πετούσαν. Πώς αλλιώς θα γινόταν, όταν οι «γνωστοί άγνωστοι», κουκουλοφόροι και μη, έχουν αναγάγει σε επιστήμη την κατασκευή και εκτόξευση μολότοφ και λοιπών ροδοπετάλων;

Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που έχουμε επεισόδια και σπασίματα με πρωταγωνιστές αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ, βουλευτές και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν σωρηδόν την «αστυνομική βία και αυθαιρεσία» (ένα παράδειγμα εδώ).

Βεβαίως, είναι πολύ μακριά η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ (εδώ). Από το 2012, που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε πολύ προσεκτικός. Κάποιοι το επαναφέρουν για «συζήτηση» στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προχωράει.

Γι’ αυτό θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποια στιγμή ο Τσίπρας, τώρα που είναι στον προθάλαμο της εξουσίας: η δική του κυβέρνηση θα καταργήσει τα ΜΑΤ; Και ποιους αστυνομικούς θα στέλνει να αντιμετωπίσουν όσους σπάνε και καίνε μαγαζιά; Τροχονόμους με πηλίκια; Κι όταν οι απέναντι θα τους πετάνε μολότοφ και κοτρώνες, με τι θα απαντούν; Θα σφυρίζουν με τις σφυρίκτρες για να τους τρομάζουν;

Όπως και το παλαιό ΠΑΣΟΚ, έτσι και ο (εν τινι μέτρω διάδοχός του) ΣΥΡΙΖΑ  πάσχει από ιδεοληψίες και από αφόρητη ελαφρότητα. Ο περίφημος «εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας» και η πρόταση για «έλεγχο από διακομματική επιτροπή της Βουλής» δεν πρόκειται να λύσει το πραγματικό πρόβλημα. Στην πρώτη διαδήλωση, που θα γίνει μετά την ανάληψη της εξουσίας από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει το μεγάλο τεστ που θα την προσγειώσει απότομα. Όταν οι αντιεξουσιαστές θα αρχίσουν να σπάνε, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωμένος θα διαλέξει: θα τους αφήσει να τα κάνουν όλα λίμπα ή θα στείλει τα ΜΑΤ να τους συγκρατήσουν;

Και προσοχή: οι ομάδες αυτές που πετάνε μολότοφ και σπάνε δεν είναι «προβοκάτορες», όπως θέλει η συνήθης αριστερή μυωπική ανάλυση. Έχουν άλλη αντίληψη. Και δεν θα γουστάρουν καθόλου ούτε το αριστερό κράτος. Να το καταστρέψουν θέλουν.

Να μην υπάρχουν, λοιπόν, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα «διαδηλώσεις-σπασίματα-ΜΑΤ». Εκτός αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι με το που θα αλλάξει η κυβέρνηση, όλοι θα γίνουν Παναγίες.

Για μια «αριστερή» αστυνομία… | ΕΛΛΑΔΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails