Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Δεκεμβρίου 2014

Οι «Μεγάλοι», οι «Εβραίοι», οι «Τράπεζες»…

 

Κουβεντιάζεις κανονικά, με έναν άγνωστό σου. Η κουβέντα κυλάει ομαλά - μιλάτε για τη λιτότητα, το χαμηλό επίπεδο των μισθών και των συντάξεων, την ανασφάλεια, την ανησυχία πως δεν έχουμε αγγίξει πάτο, ότι η κατηφόρα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Και ξαφνικά, σου κάνει μια στριφογυριστή - «δεν έχουμε σωτηρία μαντάμ» σου λέει, «γιατί έτσι το αποφάσισαν». «Ποιοι;» ρωτάς. «Οι μεγάλοι!» σου λέει κι εκεί τελειώνουν όλα.

Οι «μεγάλοι» έχουν διάφορες ταυτότητες - έχω ακούσει, ότι είναι οι «εβραίοι» αυτοί που εξακολουθούν να ρυθμίζουν την τάξη του κόσμου. Άλλοι με έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι ο Ρότσιλντ ο απόλυτος άρχων του κόσμου, που μάλιστα μένει μέσα στο άλσος Συγγρού. Κάποιοι μιλούν αόριστα για τις «Τράπεζες» που σε μυστικές συναντήσεις τους ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, άλλοι πιστεύουν ότι είναι οι Αμερικανοί αυτοί που «ελέγχουν» τα πυρηνικά όλου του κόσμου και άλλοι τέλος, απρόσωπα (σχεδόν μεταφυσικά), αποδίδουν στους «μεγάλους του πλανήτη» τον κακό μας τον καιρό - «υπάρχει σχέδιο» σε βεβαιώνουν με απόλυτη σιγουριά.

Η συνισταμένη αυτών των θεωριών είναι πως η κατάσταση ήταν αναπόφευκτη και είναι αναπότρεπτη. Η κρίση δεν αποτελεί λογική συνέπεια της κατασπατάλησης πόρων και αγαθών, ή έστω απόρροια της παγκοσμιοποίησης, αλλά ήταν εντολή ενός «κέντρου εξουσίας». Η διαχείριση της κρίσης εξάλλου δεν μπορεί να είναι καλή, αφού αποτελεί μέρος του καταστροφικού σχεδίου. Και φυσικά, δεν υπάρχει διέξοδος - αφού «τα αφεντικά του κόσμου σε πατάνε κάτω!».

Από κοντά αναπτύσσονται κι άλλες θεωρίες, όταν σε βλέπουν να ταξιδεύεις σε πελάγη «άγνοιας». «Καλά, δεν το ξέρετε ότι ο Πρίσλεϊ ζει;» σου λένε. Κι εκεί πάνω αρχίζουν και σου αραδιάζουν απίστευτες λεπτομέρειες - ότι η κηδεία έγινε βιαστικά, ότι δεν υπήρξαν φωτογραφίες, ότι εκείνη τη μέρα κάποιος «φτυστός ο Πρίσλεϊ» έβγαλε ένα εισιτήριο με το όνομα που χρησιμοποιούσε ο Έλβις όταν ήθελε να κυκλοφορεί ινκόγνιτο κ.λπ. κ.λπ. Επίσης, είναι «πασίγνωστο» πως στις 11 Σεπτεμβρίου, στα 3.000 θύματα «δεν υπήρχε ούτε ένας εβραίος!». Η προσελήνωση του Άρμστρονγκ το ΄69 εξάλλου ήταν «πλαστή», «ένα κόλπο των Αμερικανών ήταν για να τη βγουν στους Ρώσους και σκηνοθετήθηκε στην έρημο της Νεβάδας», διότι «δεν σας παραξένεψε ότι κυμάτιζε η αμερικανική σημαία, ενώ στη σελήνη δεν υπάρχει βαρύτητα»; Με τούτα και με κείνα, φτάνουμε λοιπόν στην οικονομική κρίση, η οποία «σχεδιάστηκε από τους μεγάλους για να αρπάξουν τις οικονομίες του κόσμου»… Και βεβαίως, υπάρχει και το κερασάκι - ο ψεκασμός, που γίνεται από τα αεροπλάνα με ουσίες που νεκρώνουν σταδιακά τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες. Και βέβαια, «με χημικές ουσίες» σκοτώνουν οι Αμερικανοί τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής. Ένας-ένας βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα με καρκίνους που έσπειραν οι Αμερικανοί, «έχουν αυτοί τον τρόπο τους»…

Θα μου πείτε: «καμμένα μυαλά, τι ασχολείσαι; Πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν». Ναι, κάποιοι είναι «καμμένα μυαλά», είναι ανίατες περιπτώσεις. Όμως, στην έκταση που απλώνεται αυτό το φαινόμενο (στα καφενεία, τα κομμωτήρια, τα ταξί, το διαδίκτυο), όχι, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για «καμμένα» μυαλά - νομίζω πως είναι οκνηρά μυαλά, που δεν θέλουν να μπουν στην περιπέτεια της αναζήτησης και της κρίσης. Που βολεύονται με τη θεολογική κουλτούρα του «υπέρτερου όντος». Που, δια της φυγής στο υπερπέραν, δικαιολογούν την αδράνειά τους, την απραξία τους, τελικά την αδιαφορία τους. Που, από απόγνωση ίσως και έλλειψη εμπιστοσύνης σε υπαρκτά πρόσωπα και θεσμούς, καταφεύγουν στο ανύπαρκτο - που είναι πανίσχυρο, αθάνατο και αόρατο. Και αυτή η «κουλτούρα», που απλώνεται σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, είναι επικίνδυνη - γιατί είναι ελκυστική, έχει μυστήριο και δεν αντικρούεται εύκολα. Πώς να παλέψεις με φαντάσματα;

Οι «Μεγάλοι», οι «Εβραίοι», οι «Τράπεζες»… | ΕΛΛΑΔΑ | Protagon

1 σχόλιο:

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails