Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

1 Δεκεμβρίου 2014

Σύροι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στο Σύνταγμα

η λύση πάντα υπάρχει αλλά δεν υπάρχει θέληση. ενα οργανωμένο κι ανθρώπινο κράτος θα τους εξασφάλιζε εύκολα στέγη τροφή και θέρμανση για τον χειμώνα και για δύο χρόνια μέχρι να συμμαζευτούν οι άνθρωποι να ζήσουν οι οικογένειές τους ανθρώπινα!

Ίμερα (εγκαταλειμμένο χωριό)

Η παλιά ονομασία των Ιμέρων ήταν Σαλτικλή. Κατοικούνταν μόνο από Μουσουλμάνους, αλλά με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922, εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ίμερα της Τραπεζούντας, οι οποίοι και έδωσαν το νέο όνομα στον οικισμό, σύμφωνα με το διάταγμα της 21-3-1928, με ΦΕΚ Α 81/1928. Επισκεφτήκαμε το χωριό στις 15 Γενάρη του 2000. Απόσταση 10΄, πολύ καλού δρόμου, απ΄ τους Τοξότες. Η θέα της διαδρομής φανταστική – βλέπεις τους μαιάνδρους του Νέστου και τη Θάσο.

Ο μοναδικός κεντρικός δρόμος, σε οδηγεί σε μια τεράστια πηγή για τα ζώα. Σπίτια δεξιά κι αριστερά, πετρόκτιστα και εγκαταλειμένα. Σπίτια καλοκατασκευασμένα, μαρτυρούν ότι εκεί, πριν από κάποια χρόνια, το χωριό ευημερούσε. Σήμερα, μόνο μια οικογένεια ζει: η Νατάσσα με τους γονείς της και τα ζώα.

Πέτρινα δρομάκια σε οδηγούν στα εγκαταλειμένα σπίτια. Ανοίγουμε τις ξύλινες πόρτες και το τρίξιμό τους αντηχεί στην ερημιά. Περπατάμε και τα βήματά μας ακούγονται στα γύρω βουνά.

Πηγή: topeiros.gr

2 σχόλια:

 1. Σε ένα ανθρώπινο κράτος δε θα υπήρχαν κάτοικοι διπλανών χωριών να λένε το γνωστό "πάρτε τους στα σπίτια σας" ή μήπως δε θα το πούνε λες;
  Το κράτος χειραγωγεί τον πολίτη, ή ο πολίτης το κράτος;
  Νίκος...σκαφτιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "ενα οργανωμένο κι ανθρώπινο κράτος" δεν γίνεται ανθρώπινο χωρίς οργάνωση. ναι με σωστή οργάνωση θα είναι και οι κοντοχωριανοί ευχαριστημένοι πλην του γνωστού ποσοστού των χρυσαυγουλων αλλά ποιος τους παίρνει σοβαρά σ' ένα οργανωμένο κι ανθρώπινο κράτος;

  το κράτος είναι ο πολίτης και ο πολίτης κράτος. αλλιώς τίθενται πολλά ζητήματα κι όχι μονο της χειραγώγησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails