Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

8 Μαΐου 2008

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ...

...ζήτω ο στρατός!

Κύριοι κύριοι καθηγητές μην σκάτε. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν φοιτητές. Θα είναι όλοι φαντάροι όπου θα μορφώνονται στην τεμπελιά. Λίγο υπομονή παρακαλώ μέχρι να προλάβουμε να τους μπουζουριάσουμε όλους στα στρατόπεδα. Μετά την θητεία τους να είστε σίγουροι πως θα βαριούνται ακόμα και να μιλήσουν.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με τους φοιτητές να κάνουν κατάληψη και τους καθηγητές αποχή από τα μαθήματα σε μια ιδιότυπη κόντρα μεταξύ τους, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες.

Μετά την απόφαση των φοιτητών να κάνουν κατάληψη σε χώρους του ιδρύματος, επειδή η σύγκλητος τους «ξήλωσε» τα ταμπλό από την είσοδο του πανεπιστημίου, οι καθηγητές τους, χθες, πέρασαν στην αντεπίθεση και μάλιστα με πολύ δυναμικό τρόπο.

Αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις ενέργειες ομάδας φοιτητών (καταλήψεις στην πρυτανεία, αφαίρεση αντικειμένων από το γραφείο του πρύτανη κ.λπ.) να απέχουν σήμερα και αύριο από τα μαθήματα. Επίσης απείλησαν ότι θα απέχουν μία εβδομάδα από τη διδασκαλία, κάθε φορά που θα παρατηρείται διάλυση συλλογικού οργάνου του πανεπιστημίου ή γεγονότα βίας.

v4.ethnos.gr - Φουντώνει η κόντρα καθηγητών - φοιτητών

1 σχόλιο:

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails