Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Μαΐου 2008

Στα όρια εθνικού διχασμού η Τουρκία

Πως η Τουρκία θα διαμελισθεί σε ευρωπαϊκή και ασιατική είναι αναμενόμενο για μένα εδώ και πολλά χρόνια. Φαίνεται όμως πως ο διαμελισμός έχει πια αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Αναρωτιέμαι σε πόσα κομμάτια θα διαμελισθεί η Τουρκία και ποιες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα. Κουρδιστάν Αρμενία απο την ασιατική πλευρά και Τουρκία στα μικρασιατικά παράλια είναι ένα πιθανό σενάριο για την επόμενη εικοσαετία.

Νομίζω όμως πως αν και πολύ θα το ήθελε η Τουρκία δεν θα είναι ικανή να απαιτήσει ανταλλάγματα επί ελληνικών εδαφών.

Ημερολογιάκι μου.... μάλλον λύθηκε το Κυπριακό μου φαίνεται.

Εφιάλτη εθνικού διχασμού ξυπνούν η... δίκη του ΑΚΡ και το ενδεχόμενο πολιτικής απαγόρευσης στο δίδυμο Ερντογάν - Γκιουλ. Οι ισλαμιστές αντιπροτείνουν μία «ενδιάμεση ποινή» που θα εκτονώσει την ένταση και θα αποτρέψει το χάος
Φόρμουλα συμβιβασμού αναζητεί απεγνωσμένα ο Ταγίπ Ερντογάν με τους αντιπάλους του (Στρατός, Δικαιοσύνη, αντιπολίτευση) προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στο πολιτικό παιχνίδι και να μην υποχρεωθεί να ρίξει την Τουρκία σε εθνικό διχασμό, καλώντας τους οπαδούς του να τον υπερασπιστούν στο πεζοδρόμιο.

v4.ethnos.gr - Στα όρια εθνικού διχασμού η Τουρκία

2 σχόλια:

  1. Διάβαζα ότι ο Μολυβιάτης είχε προτείνει στον Καραμανλή να αφήσει την επίλυση των ελληνοτουρκικών στη ... σήψη. Στη σήψη του Ελλαδιστάν είχα καταλάβει εγώ. Λες να τη σκαπουλάρουμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμ μάλλον Αγησία θα την σκαπουλάρουμε αλλά ξεχνάμε την βόρεια Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails