Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

31 Μαΐου 2008

Μη βαράτε το σαμάρι

Η λέξη ζευγάρι δηλώνει έννοια ποσοτική και όχι ποιοτική. Όπως όταν λέμε ζευγάρι παπούτσια δεν εννοούμε απαραίτητα του ιδίου χρώματος ή της ίδιας κατασκευής. Το αν δηλαδή εγώ φορέσω δύο διαφορετικά μεταξύ τους παπούτσια δεν σημαίνει πως δεν φοράω ένα ζευγάρι παπούτσια. Όταν πάλι έχω ένα ζευγάρι βόδια αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό αλλά πως είναι δύο (2) βόδια που κάλλιστα μπορεί να είναι δύο αρσενικά ή δύο θηλυκά. Όταν λοιπόν μιλάμε για ζευγάρι τότε εννοούμε ποσότητα και συνεπώς κύριε εισαγγελέα οι αιτιάσεις σας περί την νομοθεσίας είναι πλήρως ανίσχυρες σε βαθμό αστειότητας τέτοιο που θα κάνουν τον κάθε υποψιασμένο πολίτη να σκεφτεί περί ομοφοβικών αντιδράσεων.

Αφήστε λοιπόν τους ανθρώπους να διαθέσουν τις ερωτικές τους προτιμήσεις όπως νομίζουν αυτοί καλύτερα κι εσείς αν πράγματι θέλετε να παράγετε έργο (πράγμα για το οποίο πληρώνεστε) ασχοληθείτε με θέματα που εμάς τους πολίτες μας απασχολούν πάρα πολύ, αλλά εσείς δεν δείχνετε και τόσο ενδιαφέρον. Αντί λοιπόν να κυνηγάτε τους δημάρχους και τους ομοφυλόφιλους για το δικαίωμα της συμβίωσης κοιτάξτε καλύτερα να ασχοληθείτε με το... ορυκτό ηλιέλαιο που φάγαμε, τους τραμπούκους κουκουλοφόρους που δέρνουν κόσμο ανεξέλεγκτα, με την εγκληματικότητα που αυξάνει αλματωδώς και μ' ένα σωρό άλλες αντικειμενικά παράνομες πράξεις για τις οποίες περιέργως λίγο, ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον που δείχνετε. Όσο για το λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη, μην το θεωρείτε τεκμήριο διότι μειώνετε την θέση σας.

Σημειώνεται ότι έντονες αντιδράσεις στον δικαστικό χώρο έχουν προκαλέσει η εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, καθώς και η δέσμευσή του για δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου και σε ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που μπορεί να προκαλεί άνιση μεταχείριση λόγω φύλου, που απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις.

Η νομοθεσία για τον πολιτικό γάμο αναφέρεται απλώς σε άτομα που συνάπτουν γάμο και υπό αυτή την έννοια δεν απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, παρ όλο που όταν ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία, πριν από 25 χρόνια, δεν είχε υπόψη της μία τέτοια προοπτική, ώστε να τη δεχθεί ή να την αποκλείσει ρητά.

Ο εισαγγελέας ΑΠ ξεπερνά αυτό το «κενό νόμου» με την ακόλουθη σκέψη: «Με το άρθρο 21 του Συντάγματος προστατεύεται η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Εθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία.

Εξάλλου, ως γάμος νοείται η νόμιμη ένωση και συμβίωση ζευγαριού, δηλαδή η σύσταση οικογένειας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ εξάλλου ο θεσμός του γάμου αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας αφού οδηγεί στην αέναη ύπαρξή της».

Μάλιστα, παραπέμπει για τον λόγο αυτό στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, στη λέξη «γάμος».

Θα διώκονται οι δήμαρχοι για γάμους ομοφύλων

9 σχόλια:

  1. den tha eprepe na legese "KLEITOR"
    alla "ΘΕΑΡΚΗΣ"rotise na mathis.
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ
    ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδυσσέα, μάθε πρώτα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και έλα μετά να συζητήσουμε ότι θες, αλλά το πως λέγομαι το αποφασίζω εγώ όχι εσύ ούτε ο παπάς. Όσο για τον Θεάρκη μάλλον σε σένα ανήκει όχι τ' όνομα αλλά το ήθος αν κρίνω απο το ύφος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντρευτείτε γιατί χανόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παίρνουν και επίδομα γάμου οι ομοφυλόφιλοι;

    θα μπορούν να υιοθετούν και παιδιά; (των οποίων παιδιών, τόν κατά φύσιν τρόπο δημιουργίας απορρίπτουν οι ομοφυλόφιλοι;)

    Θα παίρνουν και συνταξούλα μήπως, σε περίπτωση που αποβιώσει εις εκ των δύο (όπως παίρνει η γιαγιά την σύνταξη του παππού;);

    Kαι γιατί να μήν παντρεύονται και οι παρτουζιάρηδες και έτσι να έχουμε γάμους τριών, τεσσάρων, πέντε κλπ.; (και άραγε θα παίρνουν κι αυτοί τα νόμιμα επιδόματα;)
    Μήπως γιατί το "ζευγάρι" είναι κατ' εσέ, όρος ποσοτικός και όχι ποιοτικός; (τότε γιατί δεν βλέπουμε στη φύση "ζευγάρια" (και οικογένειες) ομοφυλοφίλων αλλά, πάντα, ετεροφυλοφίλων;

    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ,ΤΩΝ ΠΑΡΤΟΥΖΙΑΡΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Proteinw na pantreutoume metaxy mas oloi oi ellines kai na kanoume ena axexasto orgio.
    Mono etsi tha teleiwsoume kapote me ton "ratsismo".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, δεν καταλαβαίνω για ποιούς ακριβώς λόγους αντιτίθεται -όσοι αντιτίθενται- στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Λόγοι πολιτικής συντήρησης σίγουρα δεν είναι, αφού η ΝΔ νομοθετεί και ο ΛΑΟΣ συναινεί. Δεν έχει βγει και κάποιος ψύχραιμος να εξηγήσει και σε μένα τον αφελή - μόνο εν ιερά οργή ωρυόμενοι ακούγονται...

    Όσο για τα παραδείγματα από τη φύση καλύτερα να τα αφήσουν κατά μέρος. Τα ζεύγη ετεροφυλόφιλων ζώων είναι σπάνιες εξαιρέσεις. Συνήθως έχουμε χαρέμια του ενός ισχυρότερου αρσενικού, που κυριολεκτικά γα*εί και δέρνει. Επίσης διαδεδομένη περίπτωση είναι των "φυστικώνω-κι-εξαφανίζομαι" αρσενικών. Στα δε σκυλιά η "παρά φύσιν ασέλγεια" του ισχυροτέρου αρσενικού είναι μία από τις μεθόδους επιβολής του επί των υποτελών του αρσενικών.

    Και αφού καλύψαμε τα ζώα ας μείνουμε στους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 1:20, στο μυαλό σου υπάρχει σύγχυση μου φαίνεται. Τι σχέση έχουν οι παιδεραστές με τους ομοφυλόφιλους που ζητούν δικαίωμα στην συμβίωση ως ενήλικες και με πλήρη συναίσθηση του τι κάνουν αλλά και μη ενοχλώντας κανένα; Δηλαδή με την δική σου λογική του παραλόγου ο χασάπης απ' όπου αγοράζεις κρέας και ο δολοφόνος είναι το ίδιο πράγμα. Χμμμ μεγάλο κενό βλέπω.
    Από κει και πέρα αν κάποιοι θέλουν να συμβιώσουν είτε δυό δυό είτε τρεις τρεις, εσένα τι σε κόφτει; Δεν είσαι άλλωστε υποχρεωμένος να τους συναναστραφείς όπως όμως δεν έχεις και δικαίωμα να τους καταδικάσεις.
    Σαφώς θα παίρνουν και σύνταξη όπου δικαιούνται και σαφέστατα πρέπει να ισχύει και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ότι ισχύει για όλα τα ζευγάρια είτε περιουσιακά είτε ότι άλλο.
    Λίγο αν ήξερες από φύση θα γνώριζες για το είδος ζευγαριών που αγνοείς αλλά μάλλον δεν έχεις δει ποτέ δύο αρσενικά άλογα (και πολλά άλλα ήδη κυρίως θηλαστικά) να μαρκαλίζονται όπως το λέμε στο χωριό μου.
    Γενικώς τα έχεις κάνει σαλάτα.

    Ανώνυμε 1:31, η πρότασή σου αποκλείεται ως αχαρακτήριστη. Σύνδρομο στέρησης.

    Αγησία, όσοι αντιτίθενται το κάνουν διότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα παράλογα που παιδιόθεν έχουν διδαχθεί. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει άλλα διδαχθέντα παράλογα, πολλές φορές αρνούνται να δουν πέρα απο εκείνα που αυτοί οι ίδιοι κατάφεραν και έχουν υπερπηδήσει. Κοινώς σκοντάφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτείνω στην γενιά των 700-1300 ευρώ να αρχίσουν να παντρεύονται μεταξύ τους, ο φίλος τον φίλο και η φίλη την φίλη. Έτσι ίσως πάρουν και όλα τα σχετικά επιδόματα (άλλωστε αυτό ήθελαν και οι ομοφυλόφιλοι). ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!Έπειτα, σε κάποια χρόνια, μπορούν να παντρευτούν και κανονικά (δηλ. ετεροφυλόφιλα). Έτσι δεν θα έχουν χάσει (οικονομικά μιλώντας) τον χρόνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails