Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

16 Μαΐου 2008

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

Τι γράμματα να μάθει δηλαδή που τα βιβλία είναι άχρηστα και ως γνωστό όταν το βιβλίο είναι άχρηστο αχρηστεύεται και ο καθηγητής. Υπομονή καλοί μου συμπολίτες. Σε λίγα χρόνια θα μας αρκούν τα... κολυβογράμματα.  

Βιβλία που αξιολογούνται με βαθμό κάτω από τη βάση από τους ίδιους τους καθηγητές που τα διδάσκουν, διαθέτουν τα σημερινά Γυμνάσια και Λύκεια. Για την Ιστορία μάλιστα, δεν δημιουργείται ούτε μία ευκαιρία στα έξι συνολικά χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να διδαχθεί καλύτερα, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ΟΛΜΕ κρίνεται ακατάλληλη σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, με το βιβλίο της Γ' Λυκείου να σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ.

Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, όπως τονίζουν στελέχη του ΚΕΜΕΤΕ, Ινστιτούτου Ερευνών της ΟΛΜΕ, που διεξήγαγε την έρευνα (Απρίλιο, Μάιο 2008, σε 1.500 καθηγητές), είναι εμφανής και εκτεταμένη. Για το Λύκειο δε, ακόμη μεγαλύτερη καθώς αποδεικνύεται ανεπαρκέστερο του Γυμνασίου. «Τα περισσότερα βιβλία (57,77%) βαθμολογούνται κάτω από τη βάση ενώ τα υπόλοιπα κρίνονται μέτρια».

Ελευθεροτυπία - Καθηγητές: Μετεξεταστέα τα βιβλία σε Γυμνάσια, Λύκεια

2 σχόλια:

 1. « Η παιδεία (σε όλες τις βαθμίδες) με στροφή στην Ελληνικότητα και στην ανάδειξη του Μέτρου, θα είναι η διέξοδος σε επιστήμη και πολιτισμό για παραγωγή Ανθρώπων με οράματα και νέες κατακτήσεις του Πνεύματος;»
  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/
  ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγά μη μου πεις τώρα ότι εμείς διδαχθήκαμε σωστά από τα βιβλία που είχαμε τότε. Σιγά μη μου πεις ότι μάθαμε φυσική από το βιβλίο του Μάζη και γραμματική από το Τζάρτζανο.

  Το μόνο που παραδέχομαι ως επιτυχημένο βιβλίο ήταν εκείνο των Θρησκευτικών, που συνέβαλλε τα μέγιστα στο να γίνουμε δωδεκαθεϊστές.


  __________
  Έστω κι αν ορισμένοι εκ των δωδεκαθεϊστών κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουμε χριστιανοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails