Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Μαρτίου 2022

Βουλεύου χρόνῳ, διότι οψέ θεών αλέουσι μύλοι, αλέουσι δε λεπτά.

 Καλό μου ημερολόγιο. Είπα κι έγραψα πως το επόμενο που θα τοξευτεί ανελέητα θα είναι το εθνικό δήθεν "σύστημα υγείας". 

Θα τοξευτεί δε ανελέητα διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα θεσμική συμμορία η οποία για το μόνο πράγμα το οποίο ενδιαφέρεται είναι το χρήμα και για το μόνο πράγμα που δεν ενδιαφέρεται είναι η ανθρώπινη ζωή. 

Όμως, πριν εκτοξευτεί το επόμενο βέλος θα κάνω μια μικρή παύση ν' απολαύσω την τιμωρία και την πτώση, αποτέλεσμα της προηγούμενης βολής επί της ύβρεως περί δήθεν "δικαιοσύνης". 

Έχω πιάσει λοιπόν πρώτη θέση κερκίδα, έχω εφοδιαστεί πατατάκια, μπαμπακούλες (ελληνιστί "ποπ-κόρν") μπύρες, χυμούς κι αναψυκτικά κι απολαμβάνω την έναρξη της παράστασης-πτώσης της ελληνικής δήθεν "δικαιοσύνης". Συνεπώς πριν ξανα-τεντωθεί η χορδή του δοξαριού θα κάνω μια μικρή παύση στις σημειώσεις μου διότι τέτοια παράσταση εγώ δεν την χάνω με τίποτα!  

ΥΓ. προς τους ενδιαφερόμενους το κάτωθι "κωδικοποιημένο" και είμαι βέβαιος πως θα καταλάβουν ημερολόγιο μου: 

650.000 Δεν θέλατε; Τότε 6.500.000 Επιμείνατε; Τότε 65.000.000 Συνεχίσατε ω αλαζόνες; Τότε 650.000.000 Συνεχίζετε έτσι; Τότε 6.500.000.000 Αμετανόητοι ε; Τότε  65.000.000.000 και μετά 650.000.000.000 και πάει λέγοντας... Πόσο θ' αντέξετε νομίζετε...; Μήνας μπαίνει κι ο μήνας δεν θα βγαίνει...           

Χαιρετίσματα από το "άνευ αξίας μηδενικό" και μέχρι να καταλάβετε τι σημαίνει εκείνο το "απέραντης έκτασης"... 

Διότι ξυπνήσατε κάτι το οποίο δεν έπρεπε καν να ενοχλήσετε. Κάτι που σας είναι άγνωστο κι ακατανόητο. Κάτι για το οποίο μόνο στην μυθολογία έχετε διαβάσει. Κάτι που θεωρούσατε παραμύθι... Κακό του κεφαλιού σας διότι έπρεπε-οφείλατε να γνωρίζετε τουλάχιστον πως ὕβρις → ἄτη → νέμεσις → τίσις ...!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails