Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

4 Οκτωβρίου 2010

Και η ψευδής «δήλωση Κίσσιγκερ» στο protagon.gr «για να σκεφτόμαστε διαφορετικά»!

ΕΝΩΣΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.)

email: enooume@gmail.com ιστοσελίδα: www.fbook.me/enooume

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 Οκτωβρίου 2010

Και η ψευδής «δήλωση Κίσσιγκερ» στο protagon.gr «για να σκεφτόμαστε διαφορετικά»!

Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) επισημαίνει δεύτερο ατόπημα συνεργάτριας του protagon.gr, της Τζένης Δαβιλά (Τ.Ζ.), που δημοσιεύει σημερινό κείμενό της με τίτλο «Ναι στις εικόνες».[1] Το άρθρο της ολοκληρώνεται με τη φράση: «Στον Γιάννη Σιδέρη: μόνο θαυμαστικά. Γιατί τα λόγια, είναι φτώχεια!». Ο Γιάννης Σιδέρης (Γ.Σ.) είχε δημοσιεύσει χθες κείμενο με τίτλο «Εξαφανίστε τις εικόνες!»,[2] το οποίο σχολίασε η ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. με σημερινό δελτίο τύπου της με τίτλο: «Μισαλλοδοξία και ισλαμοφοβία ‘για να σκεφτόμαστε διαφορετικά’ και εθνικά ορθά!». Όταν δέχθηκε αρνητικά σχόλια η θαυμάστρια του Γ.Σ. Τ.Ζ. απάντησε με το εξής σχόλιο:

πρός όλους!!!

4/10/2010 2:57:04 μμ

Τζίνα Δαβιλά

θέλετε να πάμε το θέμα ένα βήμα παρακάτω? Δεκαετία 80 και ο Υπ.Εξ. των ΗΠΑ Κίσιγκερ δήλωσε: η Ελλάδα για να χειραγωγηθεί πρέπει να χτυπηθεί σε πέντε καίρια σημεία: γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμός, παράδοση, Ιστορία. Ποιο από αυτά έχει μείνει όρθιο? Ιστορία δε γνωρίζει ο σύγχρονος έλληνας, τη γλώσσα του την ακύρωσε, τη θρησκεία επίσης, παράδοση -πολιτισμός έχουν πάρει την κατιούσα...Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα για το χατήρι του εκσυγχρονισμού... Θέλουν χρόνο για να γίνουν κάποια πράγματα χωρίς να ματώσουμε περισσότερο... Αρκετά περνάμε... Η αγιογραφία παραμένει συμβολισμός!

Όπως διεξοδικά έχουν αναλύσει ο Ιός στην «Ελευθεροτυπία»[1] και ο Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιό του[2] παρόμοια δήλωση Κίσσιγκερ όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά έχει διαψευσθεί με αυστηρό τρόπο από τον ίδιο ενώ η φερόμενη από τη «Νέμεσι» της Λιάνας Κανέλλη πηγή δημοσίευσης της είδησης είναι ανύπαρκτη. Τη διερεύνηση είχε μάλιστα κάνει ο τότε διευθυντής του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» Γιάννης Μαρίνος που είχε άκριτα επαναλάβει το ψεύδος και αναγκάστηκε στο τέλος να διαψεύσει τον εαυτό του.

Οι υπεύθυνοι του protagon.gr με «ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά» καλούνται να ξεκαθαρίσουν αν τελικά η υπερεθνικιστική ή/και ακροδεξιά «γκαιμπελική»[3] επιχειρηματολογία είναι συμβατή με την εικόνα που επιθυμούν να δώσουν για τον κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέροντα ιστότοπό τους.


[1] http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

[2] http://sarantakos.wordpress.com/2009/11/12/kisinger1/

[3] Γιόζεφ Γκαίμπελς, υπουργός προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ: «Αν πεις ένα μεγάλο ψέμα και το επαναλαμβάνεις συχνά, ο κόσμος τελικά θα το πιστέψει».

 


[1]http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3999&reftab=37&t=%CE%9D%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

[2]http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3987&reftab=61&t=%C2%AB%CE%95%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82!%C2%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails