Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Νοεμβρίου 2014

Ο 666 του ΣΥΡΙΖΑ

εγώ πάντως σπάω μεγάλη πλάκα με τους συριζαίους…!!!

Τι είναι αυτό που πρότεινε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκης και έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους φοιτητικούς συλλόγους της Αριστεράς; Να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές - ηλεκτρονικά- για το αν επιθυμούν καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματα.

Ο προφανής στόχος του πρύτανη είναι να δώσει φωνή στην σιωπηρή πλειοψηφία των φοιτητών που δεν παίρνουν μέρος στις συνελεύσεις -γιατί αποφεύγουν τους τσακωμούς και τις  αντιπαραθέσεις -με αποτέλεσμα οι αποφάσεις  να λαμβάνονται από κάποιες δυναμικές μειοψηφίες .

Ουσιαστικά, ο κ. Φορτσάκης βασίζεται στις νέες τεχνολογίες για να προτείνει αυτό που κάθε αριστερός ονειρεύεται : την λήψη αποφάσεων με την συμμετοχή όλων -την άμεση δημοκρατία.

Κι όμως το μεγαλύτερο- αυτή τη στιγμή -αριστερό κόμμα της χώρας , όχι μόνο διαφωνεί με την πρόταση της άμεσης δημοκρατίας αλλά φτάνει να χαρακτηρίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του την ηλεκτρονική ψηφοφορία "τεχνοφασισμό" . Εκφράζει  μάλιστα την ανησυχία του για  το ενδεχόμενο  κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων και  το φόβο του μήπως η μέθοδος αυτή (της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας) " επεκταθεί σε κάθε δημοκρατική εκλογή εκπροσώπων για την διοίκηση της χώρας".

Το κόμμα μάλιστα που θέλει να στρέψει την κοινωνία σε προοδευτική κατεύθυνση θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή (σ.σ. της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Πανεπιστήμια) στην οποία " κανείς δεν γνωρίζει ,εκτός από τον υπεύθυνο διαχειριστή του ηλεκτρονικού προγράμματος Ζευς ποιος ψηφίζει ,αν ψηφίζει, που και πότε ψηφίζει ,συνιστά κατάφωρη  παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων ,ακύρωση της ακαδημαϊκής αυτοτέλειας και οριστική κατάργηση της συμμετοχικής και δημοκρατικής διοίκησης των πανεπιστημίων".

  Όλα αυτά τα αντιδημοκρατικά θα γίνουν –λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- επειδή οι φοιτητές ,αντί να στήνονται στις ουρές και να ρίχνουν ένα χαρτάκι στην κάλπη ή να σηκώνουν το χέρι τους σε μία ψηφοφορία ,θα βάζουν σε μια ...διαβολική ηλεκτρονική σχισμή την κάρτα τους και θα πατάνε ένα κουμπί. Δεν σας θυμίζει τα όσα έλεγαν πρόσφατα οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις για τις νέες ταυτότητες, τον ΑΜΚΑ και το 666 του σατανά;

Με λίγα λόγια, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο, όπως πολλές φόρες έχει πει ο κ.Τσίπρας, και να επιβάλλει τις απόψεις του περί καταλήψεων στα πανεπιστήμια φτάνει να απαρνηθεί την τεχνολογία και να διαδηλώνει κατά της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτιρίων από διάφορους μπαχαλάκηδες μπουκαδόρους που κάθε χρόνο προκαλούν μεγάλες ζημιές στη δημόσια περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν αυτοί που παίζουν πολιτικά παιχνίδια στα πανεπιστήμια ότι όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν ,που διάβαζαν νυχθημερόν για να μπουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες ,για να πάρουν ένα πτυχίο και να πετύχουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους δικαιούνται και θα επιβάλουν την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Κι όσοι προσπαθούν να αποκλείσουν την σιωπηρή αυτή πλειοψηφία  από τα δικαιώματά της  και  την λήψη αποφάσεων στα πανεπιστήμια θα την βρουν απέναντι τους.

Ο 666 του ΣΥΡΙΖΑ - γνώμες - Το Βήμα Online

9 σχόλια:

  1. Καλά, το Βήμα είναι γνωστή μπατσοφυλλάδα, γι' αυτό και υποστηρίζει σεκιουριτάδες και "φουσκωτούς" στα πανεπιστήμια. Επιπλέον είναι και μια λαϊκίστικη δακρύβρεχτη φυλλάδα σαν κι αυτούς που κατηγορεί (δηλ. σαν τον ΣΥΡΙΖΑ): "όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν" (γιατί έτσι τα έβαλαν να κάνουν οι κομπλεξικοί, μεγαλομανιακοί και πανάσχετοι από τη ζωή, νεοέλληνες γονείς τους), "που διάβαζαν νυχθημερόν για να μπουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες" (και για να βγουν από εκεί πιο ραγιάδες από όσο μπήκαν), "για να πάρουν ένα πτυχίο" (να το βάλουν στον κώλο τους) "και να πετύχουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους" (βλ. μόνιμη ανεργία, ή 586€, ή μετανάστευση) "δικαιούνται και θα επιβάλουν την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα" (για να μην αλλάξει τίποτα και για να συνεχίζεται η παραγωγή "ελαστικού και ευέλικτου" εργατικού δυναμικού σε τιμή ευκαιρίας και η γενικότερη απαξίωση της γνώσης και των καταρτισμένων)" .

    Γι' αυτό τάσσεται υπέρ των "δημοψηφισμάτων όπου τη συμφέρει (δηλ. όπου συμφέρει τους διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες της). Ενώ όπου δεν τη συμφέρουν τα "δημοψηφίσματα" (εργασιακά, χωματερές κλπ), η μπατσοφυλλάδα "Βήμα" διαφημίζει την αστυνομία.

    Νομίζω ότι είναι λάθος να αναπαράγουμε τις καθεστωτικές απόψεις (είτε τις νεοκαθεστωτικές όπως του "Βήματος", είτε τις παλαιοκαθεστωτικές όπως του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ). Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι αυτό που συντηρούμε είναι το ίδιο καθεστώς που υπηρετούν αυτοί οι δύο. Κια μάλιστα με τους όρους "διαλόγου" και "προβληματισμού" που θέτει το ίδιο το καθεστώς

    Το ζήτημα είναι ότι (με ή χωρίς "δημοψηφίσματα") αυτός ο κρατικοδίαιτος και κομματικοδίατος ψευτοσυνδικαλισμός ξηλώνεται από το ίδιο το κομματικό κράτος (και τα συμφέροντα) που τον έστησαν. Το είδαμε να να συμβαίνει στα εργασιακά και τώρα το βλέπουμε και στην εκπαίδευση. Ας έχουμε καλύτερα τον νου μας για το τί (μας) ετοιμάζουν όταν θα τα (ξανα)βρουν μεταξύ τους, αντί να ασχολούμαστε με τα ερωτικοεξουσιαστικά καβγαδάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς το βήμα είναι γνωστή μπατσοφυλλάδα και γι αυτό και την διαβάζω άλλωστε. Τους φουσκωτούς και τους σεκιουριτάδες στα πανεπιστήμια δεν τους έβαλε το βήμα! Τους έβαλαν αυτοί που αν έχεις διαφορετική άποψη σε τσακίζουν στο ξύλο και σε πετάνε έξω από το αμφιθέατρο. Τους μπάτσους στα πανεπιστήμια τους έβαλαν εκείνοι που αρέσκονται να είναι πουλάνε τα θέματα των εξετάσεων μαζί με ότι εξοπλισμό κλέβουν από τα εργαστήρια. Τους μπάτσους στα πανεπιστήμια τους έβαλε το TVXS και η αυγή με τελικό τους στόχο την ιδιωτική παιδεία αφού διαλύσουν ολοσχερώς την δημόσια.
      Τάσσεται υπέρ των δημοψηφισμάτων επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και άρα υποχωρεί. Αυτήν την υποχώρηση εγώ την κατέγραψα και θα ήθελα να την εκμεταλλευτούμε πλην όμως αντιδρούν οι «δημοκρατες» διότι προτιμούν τον πλήρη έλεγχο επί του ποιμνίου τους με τελικό στόχο όπως είπαμε την ανάδειξη της ιδιωτικής παιδείας ως της μόνης με αντίκρυσμα. Τυχαίο είναι νομίζεις πως από ιδιωτικό πανεπιστήμιο σου βρίσκουν αμέσως δουλειά ενώ από το δημόσιο πάς σούμπιτος για γκαρσόνι;
      Το ζήτημα είναι πως οι δήθεν προοδευτικοί λειτουργούν τελείως συντηρητικά την ίδια στιγμή που οι όντως συντηρητικοί αναγκάζονται σε «δημοκρατικές παραχωρήσεις» αιτηματα δεκαετιών. Με λίγα λόγια κι αναλογικά έχουμε για μια ακόμα φορά μια νέα αριστερή προδοσία ως απόδειξη πως αυτό που λέμε αριστερά στην ελλάδα δεν είναι τίποτα παραπάνω από προδότες και πατερίτσες των συντηριτικών. Αν θέλουμε κάτι καλύτερο (οι αριστεροί πάντως δεν το θέλουν (επαναστατικώ δικαίω;) ενώ οι δεξιοι αναγκάζονται να το θέλουν υποχωρόντας) ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ είτε αριστερά είτε δεξιά ονομάζονται πολύ απλά διότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο γνωστός ελληνικός κοτζαμπασισμός. Δεξιος κι αριστερός.

      Διαγραφή
    2. και για να μην ξεχνάμε τι ακριβώς εστί "δημοκρατία" αλα συριζα: Πόσες φορές δε γιουχάρεται κάποιος ανξάρτητός όταν πάει να μιλήσει ? Δεν του βάζουν ταμπέλες ς και τον βρίζουν? Πόσες φορές τραβάνε τη διαδικασία μέχρι το βράδυ για να μείνουν μόνο οι σίγουροι? Πόσες φορές κλείνουν οι πόρτες νωρίς για να μην ψηφίσουν διάφοροι που έρχονται μόνο για αυτό αλλά όσοι ήταν απο νωρίς?? Που είναι μέσα με τις ώρες και ακούνε υπερβολές και κομματικές γραμμές να επαναλαμβάνονται απο τα κομματικά κασετοφωνάκια και να επευφυμούνται απο αυτά?

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να πάρω στα σοβαρά τους εσωκαθεστωτικούς σκυλοκαβγάδες. Τόσο ο Φορτσάκης (και οι φουσκωτοί του) όσο κι ο ΣΥΓΥΡΙΖΑ (οι αριστερές παρατάξεις, οι "Πανσπουδαστικές", τα ΚΝΑΤ κλπ) είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τόσα χρόνια συντηρούσαν οι μεν τους δε κι ο καθένας είχε τη θεσούλα του στο Σύστημα. Τώρα απλώς ξαναμοιράζουν την εξουσιαστική τράπουλα. Θα τα (ξανα)βρουν, να είσαι σίγουρος.
    Εμένα με ενδιαφέρει το "μετά" και γι' αυτό δεν θα πέσω στην παγίδα να εκλάβω στα σοβαρά τις αλληλοκατηγορίες τους και να "πάρω θέση". Με ή χωρίς φουσκωτούς, με ή χωρίς ΚΝΑΤ, θα την ξαναστήσουν την τριτοκοσμική παράγκα τους. Γι' αυτό η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι εναντίον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρόβλημα είναι πως όχι μόνο εσύ αλλά οι περισσότεροι δεν τους παίρνουν στα σοβαρά. όταν όμως όπως σωστά λες τα βρούνε αυτοί μεταξύ τους και κυβερνήσουν και νομοθετήσουν τότε θα σκούζουμε κι ας μην τους παίρνουμε σοβαρά. Εγώ πάλι επειδή είναι εχθροί μου τους παίρνω πολύ στα σοβαρά (μέχρι τσίγκινο βρακάκι) κι επειδή συμφωνώ μαζί σου ότι συντομα θα ξαναμοιράσουν την εξουσία μεταξύ τους θέλω να ξέρω που το πάνε. ΕΓΩ, όχι οι άλλοι!!! Οι άλλοι είτε θα τους ψηφίσουν χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται είτε θ' αδιαφορούν μέχρι να τον φάνε στον κώλο να ησυχάσουν. Πάλι.

      Διαγραφή
    2. Για μένα δημοκρατία δεν είναι το να ψηφίζεις (έστω και με "δημοψηφίσματα") αλλά το να θέτεις ο ίδιος τα ζητήματα για τα οποία πρόκειται να ψηφίσεις (έτσι, τουλάχιστον, έκαναν οι εφευρέτες της δημοκρατίας).
      Ούτε πριν γινόταν αυτό στα πανεπιστήμια, ούτε και τώρα πρόκειται να γίνει. Κάποιοι θα συνεχίσουν να θέτουν τα ζητήματα στο ποίμνιο και αυτό θα συνεχίσει να ψηφίζει. Το αν η διαδικασία θα γίνεται με "δημοψήφισμα", με "φουσκωτούς", ή με ΚΝΑΤ, μού είναι το ίδιο. Αυτοί που θέτουν τα προς ψήφιση ζητήματα στο ψηφοφόρο ποίμνιο, θα τη (ξανα)βρουν την άκρη...
      Εγώ θα σπάσω πλάκα με τους συριζοπασόκους όταν, σε κάποια κατάληψη, θα φάνε (μαζί με τους "φουσκωτούς" του Φορτσάκη) τις πρώτες μάπες από τους αναρχικούς (με ή χωρίς εισαγωγικά).

      Διαγραφή
    3. καλά, άσε πρώτα να καταλάβουν τι ψηφίζουν και μετά ίσως γίνουν ικανοί να θέσουν και ζητήματα.
      "μάπες από τους αναρχικούς"; αναρχικούς εννοείς τους τραμπούκους; κι αν είναι τοσο φοβεροί με τις μάπες τους τότε γιατί κλαίγονται όταν τους την πέφτουν τα ματ; μάπες δεν είναι κι εκείνες; ή μήπως οι μάπες των |"αναρχικών" (πάει την ξεφτιλίσαμε την λέξη) είναι πιο... δημοκρατικές; άντε ρε με τα τσουτσέκια!!!

      Διαγραφή
    4. Δεσ' το κι έτσι: αν είναι όντως αναρχικοί θα ρίξουν ένα ωραίο ξύλο σε αυτούς που πρέπει, ενώ αν δεν είναι θα απολαύσουμε ένα ωραίο ξύλο γενικώς μεταξύ αυτών που πρέπει...

      Διαγραφή
    5. αμ δεν το ρίχνουν σ' αυτούς που πρέπει! Το ρίχνουν σ' αυτούς που μπορούν και για αυτό είναι τραμπούκοι κι έχω χορτάσει να δέρνονται μεταξύ τους πραγμα που καθόλου δεν με χαλάει, σαφώς αλλά παιδεία έτσι δεν θα αποκτήσουμε ποτέ! Ας το θέσω κι εγώ αλλιώς για να καταλάβεις τι εννοώ. Οκ ο καθηγητής είναι λαμόγιο, έσύ ρε φοιτητή που το παίζεις προδεφτικός γιατί δεν του δείχνεις το πως, τον τρόπο, να τον ταπώσεις για πάντα; Κι ανάποδα. οκ ο φοιτητής είναι λαμόγιο, εσύ ρε καθηγηταρά γιατί δεν του δείχνεις το πως, τον τρόπο, να τον κάνεις να το βουλώσει άπαξ;

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails