Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Απριλίου 2014

Στο ποτάμι (ρεπορτάζ και συμπεράσματα)

Μέρος δεύτερο (κλικ εδώ για το πρώτο μέρος)

Στο διάστημα της μιας βδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ των δύο συναντήσεων εγώ μελετούσα και την τελευταία λεπτομέρεια και την πιο μικρή αναφορά που αφορούσε το ποτάμι. Παρατήρησα λοιπόν ότι ενώ σε ό,τι αφορούσε τις πολιτικές θέσεις συμφωνούσα σε πολλά, όταν έφτανα στο σημείο της διακυβέρνησης άκουγα πάντα το εξής: “Να βγει μια νέα γενιά πολιτικών, αυτή είναι η φιλοδοξία μου” και σ’ αυτή την πρόταση εγώ σταμάταγα. Κάθε φορά που την άκουγα ένοιωθα πως το κλειδί της όλης υπόθεσης κρύβεται σ’ αυτήν την πανταχού παρούσα προτασούλα μπαλαντέρ.

“Να βγει μια νέα γενιά πολιτικών, αυτή είναι η φιλοδοξία μου”. Σκάλωνα εγώ κι ας μου επιτραπεί εδώ ν’ αντιγράψω την σκέψη μου για να σημειωθεί το που ακριβώς σκάλωνα. Να βγει: οκ να βγει! Από πού θα βγει; Από την κοινωνία, σωστά. Τι θα βγει από την κοινωνία; Μια νέα γενιά χμμ μία; όχι δύο; Όχι όλες οι νέες γενιές αλλά ΜΙΑ νέα γενιά; Και ποια είναι αυτή η μία νέα γενιά; Αναπάντητο το ποια είναι αυτή η ΜΙΑ νέα γενιά αλλά εμμέσως πλην σαφώς έχουμε ένα καινούργιο δεδομένο και το κρατάμε: Δεδομένο πρώτο λοιπόν (1): υπάρχει ΜΙΑ νέα γενιά που ο Θεοδωράκης φιλοδοξεί να κυβερνήσει, το ποια ακόμα δεν το ξέρουμε.

Πάμε όμως παρακάτω στην πρόταση κλειδί. Τι θα είναι αυτή η ΜΙΑ νέα γενιά που θα βγάλει ο Θεοδωράκης για να κυβερνήσει; Θα είναι μια νέα γενιά ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! Ούπς!!! Φρένο! ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ; Όχι πολιτών; Δηλαδή έχουμε ΜΙΑ νέα γενιά ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! Νιιιαααρρρρ να και οι νέοι επαγγελματίες πολιτικοί πως μας προέκυψαν και κρατούμενο δεύτερο (2)!

Αλλά ποίοι να είναι αυτοί οι νέοι πολιτικοί; Τυχαίο δείγμα από την κοινωνία θα είναι, επιλεγμένοι από κάποιον κι από ποιόν θα είναι ή μήπως θα είναι αξιοκρατικά οπότε και πρέπει να περιμένω να δω ευρωβουλευτή τον Δήμου και τον Γραμματικάκη; Τρία (3) τα κρατούμενα και πάμε παρακάτω στην πρόταση κλειδί.

“Αυτή είναι η φιλοδοξία μου” μας λέει. Συμπέρασμα εύκολο πως είναι φιλόδοξος αλλά τι είδους μυστήρια φιλοδοξία είναι αυτή να μην θέλει να κυβερνήσει ο ίδιος αλλά να φιλοδοξεί να είναι αυτός που θα βγάλει την μια νεα γενιά πολιτικών στην κυβέρνηση; Και που θα την βρεί; Θα δει όλους τους έλληνες υπήκοους μιας γενιάς (ποιάς τίνος έτους, τους γεννημένους από πότε έως πότε;) και θα επιλέξει βάση κάποιων συγκεκριμένων κριτηρίων κι αν ναι ποιών; Πολύ απλοϊκές σκέψεις που ούτε συμπέρασμα βγάζουν ούτε τον Θεοδωράκη τιμούν άρα κάτι άλλο συμβαίνει κάποια άλλη είναι η απάντηση και δεν την ξέρω οπότε κρατούμενο τέταρτο (4) και πάμε να τα βάλουμε σε μια σειρά να δούμε τι βγαίνει, έχουμε και λέμε λοιπόν:

Υπάρχει (1) μια συγκεκριμένη νέα γενιά (2) πολιτικών κι άρα προετοιμασμένων να κυβερνήσουν που όμως μας είναι άγνωστοι (3) ακόμα αλλά τους ξέρει ο Θεοδωράκης και γι αυτό φιλοδοξεί (4) να τους βγάλει κυβέρνηση, αυτούς όχι τον εαυτό του.

Έτσι μάλιστα! Και συμπέρασμα βγάζω και στον Θεοδωράκη περιποιείται τιμή αφού χαζός δεν είναι, το ξέρουμε αυτό! Κι αφού πλέον είχα το κλειδί δεν έμενε παρά να περιμένω να εμφανιστούν οι πόρτες ήτοι τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών των συνεργατών και των λοιπών άμεσα εμπλεκομένων στελεχών του ποταμιού.

Εντωμεταξύ και σε επίπεδο κοινωνικών δικτύων (ναι ρε άνοιξα λογαριασμό στο φατσοβιβλίο μόνο και μόνο για το ποτάμι, που το βρίσκετε το αστείο και γελάτε; Τον έκλεισα πια, δεν μου χρειάζονται τα “κοινωνικά” δίκτυα εμένα) γινόταν το έλα να δεις! Υπήρχε η σελίδα μελών κι εθελοντών με κανόνες που όμως πολλοί δεν τηρούσαν με αποτέλεσμα ένα γενικό μπάχαλο τέτοιο που και να ήθελες κάτι να βρεις δεν υπήρχε περίπτωση αφού ο καθένας έγραφε το μακρύ του και το κοντό του, οπότε τους έσπρωξα τους πειθανάγκασα είναι η σωστή λέξη, να δημιουργηθούν κλειστές ομάδες ανά τομέα μπας και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε χωρίς να χαθούμε και να έμενε η γενική υπάρχουσα για να γράφει το κάθε μέλος το μακρύ του και το κοντό του, όπως κι έγινε.

Συνεχίζεται

2 σχόλια:

  1. Και για να καταλάβεις πόσο νάρκισσος είναι ο τύπος, φέρε στο νου σου το σήμα του "ποταμιού".

    Είναι το C (σταύρος) και οι γραμμές στο C κάνουν το Θ (θεοδωράκης)

    Έκανε τα αρχικά του ονοματεπωνύμου του ΣΗΜΑ κόμματος!!!!!!!

    Τώρα ή εγώ έχω πολλή φαντασία ή ο τύπος είναι και πολύ καλαμοκαβαλημένος.......

    χψ

    Υ/Γ Ελπίζω να μη με μαλώσεις πάλε αν διαφωνείς. Έτσι μας μάλωσες ούλους και έπεσε περινόσπορος....(δε σε νοιάζει βέβαια) Πάντως ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστό ρε μεγάλε! δεν το είχα παρατηρήσει το σήμα χαχαχα λες να το έχει κεντήσει και στο μαντήλι του ο νάρκισσος;
    ΥΓ. "διαφέρω από τους άλλους σκύλους διότι δεν δαγκώνω τους εχθρούς αλλά τους φίλους, για να τους διορθώσω" και σαν την αγριάδα ούτε ο περονόσπορος δεν με πιάνει γι αυτό δεν με νοιάζει κιόλας! ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails