Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Δεκεμβρίου 2013

Κάτσε στην πλατεία και παράτα με, μαλάκα.

 

Δεν ξέρω τι να πω! Θα το περιγράψω και γραπτώς μπας και μου ‘ρθει έμπνευση διότι ένας από τους τρείς μας είναι σίγουρα μαλάκας.

Κάθομαι μ’ έναν φίλο συριζαίο στην πλατεία για καφέ και τα λέμε. Αυτός λέει ότι θα σωθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ του λέω πως θα έχουμε επανάληψη του 1982 κι εκεί που τα λέμε εμφανίζεται ένας κύριος και μας ζητάει ελεημοσύνη μυξοκλαίγοντας πως έχει οικογένεια κι ένα παιδάκι 7 ετών που κρυώνει όντας άστεγοι. Ο φίλο συριζαίος έβγαλε και του έδωσε πέντε ευρώ επισφραγίζοντας έτσι και την συζήτηση που είχαμε περί αλληλεγγύης. Εγώ πάλι λεφτά δεν έδωσα αλλά πρότεινα στον πένητα να του παραχωρήσω στέγη και τροφή γι αυτόν και την οικογένειά του με αντάλλαγμα 4 ώρες εργασίας στο οίκημά μου καθημερινά. Ε ρε το τι βρισίδι άκουσα! Πρώτος ο φίλος συριζαίος που με αποκάλεσε απατεώνα κι εκμεταλλευτή της φτώχειας του άλλου κι αμέσως με πήρε φαλάγγι και ο ζητιάνος με χίλια δυο κοσμητικά επίθετα όπως μαλάκα, καραγκιόζη, εκμεταλλευτή, τραπεζίτη, μουνόπανο, κλέφτη, καριόλη, κλπ.

Για να μην τους πλακώσω στις ψιλές και τους δυο σηκώθηκα κι έφυγα αλλά ακόμα αναρωτιέμαι… Δηλαδή τι ήθελαν; Να τους δώσω σπίτι τροφή θέρμανση φως νερό τηλέφωνο και να τον πληρώνω κι από πάνω; Ποιος είναι ο μαλάκας εν προκειμένω άραγε; Τι ακριβώς εννοούν όταν μιλούν περί αλληλεγγύης; Για ποιο λόγο ζητιανεύουν αν όχι για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες;

Δεν έχω βγάλει άκρη. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει έχει καλώς αλλιώς αν μου ξανατύχει τέτοια περίπτωση θα τις φάνε τις σφαλιάρες αφού το δικό μου μυαλό λέει πως εν προκειμένω το ζητούμενο δεν είναι η εξασφάλιση της ζωής αλλά η εξασφάλιση χρημάτων και μόνο χρημάτων οπότε κατά την γνώμη μου ο φτωχός ας κοιμηθεί στα παγκάκια και ο συριζαίος ας ψηφίσει Τσίπρα, άξιοι της μοίρας τους. Κάνω λάθος;

5 σχόλια:

 1. Ο συριζαίος σε έβρισε γιατί δεν το εννοούσες και ο ζητιάνος σε έβρισε γιατί το εννοούσες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. απορρίπτεται. Μια δοκιμή θα τους έπειθε αλλά την απέφυγαν και οι δύο. Η απάντηση που δίνω (μέχρι τώρα) είναι πως και οι δύο δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν συμφωνούσαν και δοκίμαζαν.

   Διαγραφή
 2. Τουλάχιστον ο δικός σου συριζαίος έδωσε κι ένα 5ευρώ. Οι δικοί μου οι συριζαίοι είναι και λεφτάδες και τσιγκούνηδες. Ισχυρίζονται πως δίνουν μόνο με τους αγώνες τους στους δρόμους. Ούτε ένα πιάτο φαί σε σκυλιά δεν δίνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ιδρώτας που βλέπεις να τρέχει στα πεζοδρόμια είναι από τους αγώνες των συριζαίων στους δρόμους!!! χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αποδεδειγμένα πλέον. Χαχαχαχχαχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails