Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

22 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον ΠΑΠΑ-ΑΜΒΡΟΣΙΟ

 

Παπά-Αμβρόσιε θέλω να σ’ ενημερώσω πως επειδή τυχγάνει να μιλάω κι εγώ με τον θεό τακτικότατα, προχθές εκεί που τα λέγαμε ήρθε και ο Χάρος στην παρέα όπου μεταξύ τυριού κι αχλαδιού μου είπε εμπιστευτικά ότι τον επόμενο χειμώνα θα πεθάνεις αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως όπως μου είπε ο Χάρος κι επιβεβαίωσε και ο θεός κάνοντάς μου ένα νεύμα όλο νόημα μέσα από τα υπέροχα άσπρα γένια του, το χειρότερο είναι ότι θα πας στον διάολο ο οποίος μάλιστα σου έχει και θέση κρατημένη σε καζάνι με κομμουνιστές.

Εγώ ως καλός άνθρωπος οφείλω να σ’ ενημερώσω Αμβρόσιε και κοίτα να λάβεις τα μέτρα σου και να μετανοήσεις πριν τον επόμενο χειμώνα γιατί μετά θα είναι πολύ αργά.

Ξέρω ότι τώρα που σου μεταφέρω τα μελλοντικά σχέδια του Χάρου αυτός θα θυμώσει γιατί μου τα είπε εμπιστευτικά και ίσως επειδή τα μαρτύρησα (είμαι μάρτυρας) να με στείλει κι εμένα στον διάολο όπου θα τα λέμε, αν και θα χρειαστεί να περιμένεις μιας κι εγώ αργώ ακόμα (είπαμε έχω τα μέσα, έχω βύσμα που λένε μιας και είμαστε φίλοι με τον θεούλη και συχνά πίνουμε καφέ, γλυκό πολλά βαρύ τον πίνει) αλλά κάνε υπομονή κι όταν έρθω θα σε μάθω να τραγουδάς το Bella Ciao και να χορεύεις καρσιλαμά κι έτσι θα είμαστε μια ευχάριστη παρέα.

Βέβαια αν μετανοήσεις τότε θα πάμε και οι δύο στον παράδεισο όπου ως μετανοημένος θα πρέπει να δώσεις και δείγματα φρονημάτων οπότε καλού κακού μάθε να τραγουδάς και τον ύμνο του ΕΑΜ γιατί αλλιώς ούτε ο θεός θα σε πιστέψει ότι αληθώς μετανόησες. Άλλωστε όπως συχνά μου λέει τον έχεις μουρλάνει στο παραμύθι….

Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ λοιπόν και κοίτα να μετανοήσεις πριν είναι αργά. ΑΜΗΝ.

2 σχόλια:

  1. ΧΑ,χα! Μαζι σου!Δηλωνω συμμετοχη στην παρεα και προθυμη να μαθω στον παπα-Αμβροσιο την "PADIERA ROSSA" ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμμετοχή δεκτή και θέλω να σ' ακούσω ζωντανά αν την ξέρεις καλά μην χρειαστούμε καμιά πρόβα γιατί κρίμα να χαλάσουμε το γλέντι του βελζεβούλη.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails