Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

7 Ιουλίου 2011

Κάθε θαύμα τρεις μέρες, το μεγάλο τέσσερις "κύριε" Βενιζέλο.

Και πήγε λέει και προσκύνησε ο υπουργός ο Βενιζέλος στην ιερά σύνοδο όπου λέει τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε. Τι μιλήσανε και τι συμφωνήσανε με λίγα λόγια; Συμφώνησαν λοιπόν πως όλοι θα πεινάσουμε όλοι θα πληρώσουμε πλην της εκκλησίας οπότε η εικόνα που σκοπεύουν να δημιουργήσουν είναι η εξής: εμείς θα πεινάσουμε τα παιδιά μας θα μεταναστεύσουν και η καθημερινότητά μας θα περιοριστεί σε απλά πράγματα. Θα ξυπνάμε το πρωί με τις καμπάνες των ιερών ναών θα πηγαίνουμε θα προσκυνάμε, θα παίρνουμε αντίδωρο εν είδη πρωινού, μετά θα κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα θα τρώμε ένα χέρι ξύλο από τους μπάτσους και κατά το απογευματάκι θα πιάνουμε θέση στην ουρά για το συσσίτιο της εκκλησίας, μια φασολάδα για μεσημεριανό ίσα για να μας κρατήσει ζωντανούς. Κατόπιν θα πηγαίνουμε στον εσπερινό όπου θ’ ακούμε το κήρυγμα της αγάπης από χρυσοποίκιλτους παπάδες και μετά όσοι αντέχουν ακόμα θα παραμένουν και σε ολονυχτίες (κερδίζουν και δεύτερο αντίδωρο) όπου θα ψέλνουν την δέηση του Άνθιμου προς τον θεό προκειμένου να σωθεί η πατρίς και την επόμενη μέρα πάλι φτου κι από την αρχή. Ενίοτε στα μεσοδιαστήματα θα μας φέρνουν και κανα κόκκαλο αγίου κάποια νεκροκεφαλή κανα χέρι κανα πόδι αγιασμένα τα οποία θα τα γλύφουμε για να μυρίσουμε και λίγο κρέας κι έχει ο θεός…

Βεβαίως θα υπάρχει και η τάξη των προνομιούχων ήτοι όσοι από εμάς έχουμε κανα χωραφάκι ή κάνα σπιτάκι θα μπορούμε να το παραχωρούμε στην εκκλησία για να μην μας το δημεύσει η τράπεζα με αντάλλαγμα να μπορούμε να κλειστούμε σε μοναστήρι με εξασφαλισμένη δια βίου τροφή και στέγη. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε κι επί τουρκοκρατίας όπου για να γλυτώσουν τα χωράφια από την δήμευση του Οθωμανού έπρεπε να τα χαρίσουν στην εκκλησία για το καλό του έθνους! Το μόνο που θ’ αλλάξει θα είναι πως αντί Οθωμανό θα έχουμε τον τραπεζίτη. Οκ όλα καλά και πατροπαράδοτα δηλαδή!

Έτσι λέει λοιπόν τα μίλησαν και τα συμφώνησαν και τα κανόνισαν οι Βενιζέλος με τον Ιερώνυμο και την ιερά σύνοδο κι αφού πήρε η υπουργάρα μας την ευλογία των παπάδων ξεκίνησε με βήμα ταχύ να πάει στην Ευρώπη και να τους ανακοινώσει πως λύθηκε το πρόβλημα, βρέθηκε η λύση, ενωμένη η χώρα, συστράτευση, πολιτικοί και παπάδες δηλαδή, τα συμφώνησαν και ουδέν πρόβλημα πλέον. Και τι άραγε περιμένει ν’ ακούσει από τους Ευρωπαίους; Οι πληροφορίες μου λένε πως θα πέσει πολύ γέλιο στην Ε.Ε. μόλις ακούσουν τα… συμφωνηθέντα μεταξύ υπουργού κι εκκλησίας. Σε τηλεφώνημα δε που είχα έμαθα πως στις Βρυξέλλες ετοιμάζουν φατούρο στον Βενιζέλο άμα την ανακοινώση των… συμφωνηθέντων! Διότι για να το μεταφέρω όπως μου ειπώθηκε, "ενώ η Ε.Ε. προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σπρώξει την Ελλάδα στο 20ο αιώνα (καθότι ως γνωστόν είμαστε εκατό χρόνια πίσω) ο Βενιζέλος με την εκκλησία προτείνουν σαν λύση την επιστροφή της Ελλάδας στον 18ο αιώνα κι αν γίνεται κι ακόμα πιο πίσω".

Φατούρο λοιπόν του ετοιμάζουν του χοντρού στην τρόϊκα αλλά ακόμα δεν το ξέρει. Το υποψιάζεται όμως το μαύρο κοράκι ο Ιερώνυμος και γι αυτό στην δήλωσή του κράτησε πισινή. Είπε δηλαδή πως «εν καιρώ κι εφόσον στην πράξη γίνουν τα όσα συμφωνήθηκαν» (κλικ να δείτε το βίντεο) μόνο τότε η εκκλησία θα μοιράζει φασολάδες. Αλλιώς ξεχάστε και τις φασολάδες των συσσιτίων και τα αντίδωρα και όλα, που να πάτε να ψοφήσετε όλοι κι αγανακτήστε όσο θέλετε αλλά όχι με την εκκλησία διότι δεν φταίει αυτή. Αυτή ακολουθώντας πιστά τα όσα είπε ο ραβίνος Ιησούς δέχεται μεν να βοηθήσει μοιράζοντας φασολάδες αλλά υπό όρους. Έτσι δεν είπε κι ο χριστός τους; Αγαπάτε αλλήλους υπό όρους. Ο έχων δύο να δίνει το ένα υπό όρους. Ελεήστε τους φτωχούς υπό όρους δεν είπε; Άρα λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο και ορθώς πράττουν οι τραγόπαπες και θέτουν όρους. Διότι ο θεός τους αφού τα πάντα εν σοφία εποίησε τότε εμείς πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα και τους όρους και ό,τι άλλο κατεβάσει η γκλάβα των αγίων πατέρων ημών. Η οποία άγια γκλάβα είναι τόσο σοφή που ωρύεται μεν για το αυτοδιοίκητο της εκκλησίας αλλά μόνο αυτοδιοίκητο. Κατά τ’ άλλα, όλα τ’ άλλα είναι ετερο-μισθοδοτούμενο ετερο-συντηρούμενο κι ετερο-υπάρχων κι όπου «ετερο» βάλτε το κράτος και την φορολογική του δήλωση ο καθένας μας για να δείτε πόσα τους πληρώνουμε κάθε χρόνο για μια φασολάδα κι ένα αντίδωρο ο καθένας μας.

Θα γίνει λοιπόν μεγάλη πλάκα στην Ευρώπη μόλις ο Βενιζέλος τους ανακοινώσει τα συμφωνηθέντα κι εγώ επειδή τέτοιες πλάκες δεν τις χάνω με τίποτα θα φροντίσω να δω την φατσούλα του υπουργού μας (του εκλεγμένου υπουργού μας) μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι καρπαζιές για αφορολόγητο για εκκλησιαστική περιουσία για μισθοδοσία κοπριτοπαπάδων (και πάλι οι πληροφορίες μου λένε πως θα τεθεί στον υπουργό το ερώτημα "ποιο είναι το εργασιακό αντικείμενο των παπάδων για να πρέπει να πληρώνονται") και περιμένω ο Βενιζέλος να τους βγάλει τίποτις οθωμανικά φιρμάνια και βυζαντινά χρυσόβουλα για να τους πείσει κι εγώ αυτό δεν θέλω να το χάσω με τίποτα!!!

Διότι αυτό που ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί εδώ στο ελλαδιστάν είναι πως πολιτική και οικονομική εξουσία έχουν πλέον περάσει κι επίσημα στον έλεγχο της Ε.Ε. και ουδέν γίνεται αν αυτοί δεν συμφωνήσουν κι άσε τον Βενιζέλο και τον Ιερώνυμο να λένε ό,τι θέλουν. Το πολύ πολύ δικαιούνται να κατέβουν Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους αγανακτισμένους ελληναράδες ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, ψευτογιατρούς, δεητζήδες, οτετζήδες, καραβανάδες ελληνοπετρελαιάδες με δεκαεφτά μισθούς και λοιπά παρασιτικά αποβράσματα και να φασκελώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις (αυτό με τους αγανακτισμένους πρόλαβα ευτυχώς και το είδα στην ζωή μου κι ειλικρινά πολύ το απόλαυσα).

Για να τα πω λοιπόν και λίγο σφαιρικότερα τα πράγματα: Θα γίνουμε κράτος πολιτισμένο ευρωπαϊκό είτε το θέλουμε είτε όχι. Με το στανιό μεν αλλά θα γίνουμε. Κι επειδή την έχουμε δει και πολύ ανάδελφοι και μοναδικοί να ουμ, το πράγμα θα επανεξεταστεί από την αρχή (ήταν εξαιρετικό συνέδριο να σας πληροφορήσω) για να καταλάβουμε πως ούτε μοναδικοί είμαστε ούτε ανάδελφοι είμαστε ούτε ο θεός μας έσωσε από την σκλαβιά ούτε είμαστε κατι τις το ιδιαίτερο αλλά μάλλον είμαστε το πλέον καθυστερημένο κράτος της Ε.Ε. και γι αυτό η ακαδημαϊκή κοινότητα (η παγκόσμια βέβαια αφού ελληνική επί της ουσίας ούτε υπήρχε ποτέ ούτε υπάρχει) ξεκίνησε τον διαφωτισμό επανεξετάζοντας την διδαχθείσα σχέση του αρχαιοελληνικού παρελθόντος με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό όπως αυτή μας διδάχτηκε ήτοι για να το πω με απλά λόγια, παραμύθια τέλος. Το παιδί (ελλάς) μεγάλωσε και πρέπει να μάθει την αλήθεια, πράγμα που σημαίνει πως ο διαφωτισμός που ποτέ (λόγω εκκλησίας) δεν έγινε στην Ελλάδα ήρθε η ώρα να γίνει. Νοιώθω δε πολύ τυχερός που θα ζήσω να το δω κι αυτό! Νοιώθω να εκπληρώνω την υπόσχεση που έδωσα στους νεκρούς προδομένους προγόνους μου πως θα αγωνιστώ για να δω την μέρα που ο σκοταδισμός θα εκλείψει υποχωρώντας άτακτα μπροστά στο φως της γνώσης.

Για όλους τους υπόλοιπους, για το ποίμνιο που ακόμα βελάζει τρέχοντας αλαφιασμένο δεξιά κι αριστερά σε πλατείες και σοκάκια χωρίς να καταλαβαίνουν από που τους ήρθε αυτό το κακό και που μέχρι χθες νόμιζαν πως στην κάλπη ρίχνουμε αιτήσεις πρόσληψης κι έχει ο θεός, σε όλους αυτούς λοιπόν ένα έχω να πω. Είστε τυχεροί αλλά δεν το καταλαβαίνετε, ζώα!

ΥΓ. προσωπικά πολύ θα ήθελα να μας δω όλους σε πτώχευση, να ψωμολυσσάμε να ψοφάμε στους δρόμους από την πείνα και να περνάει το κάρο της… δημαρχίας να μας μαζεύει διότι αυτό μας αξίζει τέτοια ζώντα ζώα που είμαστε αλλά είπαμε, τυχεροί που οι εταίροι μας είναι ελεήμονες όταν τους συμφέρει (όπως Ναβαρίνο) αλλιώς αν περιμέναμε από τον χριστό σας την παναγία σας και τους αγίους σας όλους… χεστήκαμε που κλάναμε!

Διατελών εν πλήρη εγρήγορση, Κλείτωρ.

Κι ένα τραγουδάκι για την μελαχρινή θεά με τις βυζάρες (μην ξεχνιόμαστε) από δίπλα που μ’ έφτιαξε όσο ετοίμαζα την δημοσίευση…

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Κλειτωρ ,να μου ζησεις!πεστα οπως τα λες,κατι παλευω και γω απο το δικο μου blog,με κινδυνο να με κρεμασουν οι πατριωτες μου στην επαρχια,ως αθρησκη και αμαρτωλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε πως συναντιούντε τα μεγάλα πνεύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε Κλείτωρ και μακάρι να γίνουν όλα αυτά που γράφεις. Αλλά θα προτιμούσα με την αλλαγή που θα έρθει, όλοι αυτοί οι καθυστερημένοι να το κάνουν μόκο και να μην μιλάνε, να τρώνε καρπαζιές μόνο τα λαμόγια που μου θέλουν κ' αγανάκτηση. Τότε θα δεις πως θα αρχίσουν να μαθαίνουν την αλήθινή ιστορία, θα αρχισουν να καταλαβαίνουν πως όλοι εμείς, που μας είχαν βάλει στο περιθώριο, είμαστε οι ελπίδα του τόπου κ' πως είχαμε πάντα δίκιο.
    Γουστάρω να τους δώ ταπεινωμένους κ' πεινασμένους τους μαλάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την αισιόδοξη (ευρωπαϊκή) προοπτική που δώσατε στην τραγική αυτή εικόνα που μας επιφύλαξε ο υπ. οικονομικών μας.
    Και σημειώνω το -ευρωπαϊκή προοπτική - γιατί αν περιμένουμε να αλλάξει τίποτα -έστω και τώρα- από τους πολιτικούς μας και τους ψηφοφόρους τους, ζήτω που καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails