Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Απριλίου 2011

Η νέα εθνική προδοσία

Tου Διονυση Γουσετη / diongus@otenet.gr

Στη χώρα μας, τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και το «εθνικό συμφέρον» προσφέρονται για σκύλευση από κάθε δήθεν πατριώτη. Οι συνδικαλιστές των συντεχνιών δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Αγωνίζονται και ενίοτε θυσιάζονται για χάρη του έθνους και του λαού. Οταν, παλαιότερα, πουλιόταν ο ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αγωνιζόταν για την εθνική οικονομία, την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια. Οι αγώνες σταμάτησαν όταν τα στόματα μπουκώθηκαν με εθελουσία έξοδο σκανδαλωδών απολαβών, από δικά μας λεφτά. Σε αντάλλαγμα, εμείς απολαύσαμε σύγχρονη και ανταγωνιστική τηλεφωνία.

Οταν πουλιόταν η χρεοκοπημένη Ολυμπιακή, η ΟΣΠΑ αγωνιζόταν για τον «εθνικό αερομεταφορέα», τη δε ΓΣΕΕ την είχε πιάσει εθνική ανησυχία, ότι δεν θα εξυπηρετούνταν αεροπορικώς τα νησιά. Οι αγώνες σταμάτησαν όταν τα στόματα μπουκώθηκαν με σκανδαλώδεις αποζημιώσεις, πάλι από δικά μας λεφτά - μετά και από αποκλεισμό της οδού Πανεπιστημίου για μια βδομάδα, προφανώς για εθνικούς και πάλι λόγους. Σε αντάλλαγμα, εμείς σταματήσαμε να πληρώνουμε ζημιές ενός εκατ. ευρώ την ημέρα. Τώρα ήρθε η σειρά της ΔΕΗ. Η εθνικά ευαίσθητη ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε τυχόν πώληση «εθνική προδοσία» και διακήρυξε την ανιδιοτέλειά της: «Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε». Ποια είναι η ΔΕΗ, που για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και για χάρη μας η συντεχνία θυσιάζεται μέχρι ματώματος; Στην Πορτογαλία παράγουν 13.500 Mwatt και εργάζονται στην εκεί εταιρεία ηλεκτρισμού 13.500 άτομα. Στη ΔΕΗ παράγουν 12.650 ΜWatt και «εργάζονται» 29.000 άτομα. Πώς αμείβονται; Η σύνταξη ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ απόφοιτου Γυμνασίου είναι μεγαλύτερη από τη σύνταξη ενός ανώτατου ιδιωτικού υπαλλήλου ασφαλισμένου στο ΙΚΑ, ενός πολιτικού μηχανικού ή ενός γιατρού με τριάντα πέντε χρόνια εργασίας.

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν έχει ακόμα ματώσει. Ωστόσο, έχει τραμπουκίσει πολλές φορές: έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ, έχει σπάσει πόρτες δημοσίων γραφείων για να ακυρώσει συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, έχει καταστρέψει δημόσια περιουσία. Ο κ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, έχει κατηγορήσει τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι «τα περισσότερα χρήματα που εισπράττει δεν πάνε στα ταμεία της επιχείρησης». Εχει δίκιο. Πολλά από αυτά πάνε στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ. Πόσα; Δύσκολο να το μάθουμε, αφού τα πειστήρια έκαναν φτερά! Αλλά όσα και να είναι, ποια επιχείρηση στην Ευρώπη χρηματοδοτεί το συνδικάτο των υπαλλήλων της; Και η υπουργός κ. Μπιρμπίλη, όχι μόνο δεν έστειλε στον εισαγγελέα τους νταήδες που θα ματώσουνε, αλλά θα τους δώσει πίσω όλα όσα τους περικόπηκαν, όπως περικόπηκαν από όλο τον δημόσιο τομέα. Επί τούτου, η ΓΕΝΟΠ δήλωσε στιγμιαία αποχώρηση από το Δημόσιο (!). Εκτιμώμενη δαπάνη 99.6 εκατ. ευρώ. Και επιπλέον συνεχίζεται το μειωμένο τιμολόγιο στο ρεύμα των υπαλλήλων της. Εκτιμώμενη ζημία 240 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εθνοπροδοτική πώληση τμήματος των μετοχών της ΔΕΗ. Με πόσα λεφτά -δικά μας λεφτά- πρέπει να μπουκώσει το στόμα της ΓΕΝΟΠ, για να μην ματώσει;

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails