Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Ιανουαρίου 2010

Ενεργοποιείται ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Ξεκινά ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, σε 18 περιοχές του Λεκανοπεδίου, με 114 άτομα προσωπικό.Οι αστυνομικοί θα είναι ένστολοι με μοτοσυκλέτα και θα βρίσκονται στις γειτονιές πρωί και βράδυ.104 αστυνομικοί θα στελεχώνουν τον θεσμό στην υπόλοιπη Ελλάδα.Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο ταξίαρχος Σταύρος Διαμαντάκος διευθυντής γενικής αστυνόμευσης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι ο θεσμός εισάγει μια νέα φιλοσοφία δράσης. Πρόσθεσε ότι στηρίζεται στην συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με την αστυνομία. Ανέφερε ότι ο θεσμός αποσκοπεί στην πρόληψη και μείωση της εγκληματικότητας.                                                                kathimerini.gr

επιτέλους, καιρός ήταν. Να ξυπνάω το πρωί να ανοίγω το παράθυρο και να βλέπω στην γωνία τον μπάτσο της γειτονιάς ξενύχτη να κοιμάται όρθιος (δεν ξέρουν να κάνουν τίποτ’ άλλο έτσι κι αλλιώς) στην γωνία κάτω από το φως της κολώνας ακριβώς εκεί που καθημερινά κατουράει ο σκύλος της γειτόνισσας.

Ζήτημα πρώτο: που θα κατουράει πλέον ο σκύλος της γειτόνισσας;

Ζήτημα δεύτερο: Αν του λέω καλημέρα θα θεωρείται εξύβριση αρχής και διατάραξη κοινής ησυχίας;

10 σχόλια:

 1. Μα που είναι αυτοί οι αστυνομικοί της γειτονιάς; Δεν έχω δει κανέναν εδώ γύρω...

  Όσο για τον σκύλο, εκεί που κατουρούσε πάντα θα κατουράει - θα δείξει κατανόηση ο αστυνομικός, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες του σκύλου, μπορεί να πάθει κάνα ψυχολογικό και να τον τρέχουμε μετά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά. Διάβασα στον τίτλο "ενεργοποιείται", το παρερμήνευσα και άρχισα να διαβάζω με περιέργεια. Δεν απείχε και πολύ τελικά η παρερμηνεία μου με το κείμενο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι ellinaki. Δεν ενεργείται ο αστυνομικός της γειτονιάς. Αυτοί που ενεργούνται πάνω μας είναι πολύ πιο ψηλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άστα να πάνε....
  Εμ θα μου χαλάνε την αισθητική με την παρουσία τους,
  εμ θα μου ζαλίζουν τον έρωτα με τις μοτοσυκλέτες τους...

  Βέβαια, η ενδεχομένως σταθμευμένη μοτοσυκλέτα, μια χαρά λύση είναι για το σκύλο της γειτόνισσας, εεε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και άντε να κάνουν βόλτες το καλοκαίρι. Αλλά το χειμώνα; Σε κάθε γειτονιά ή μόνο σε λίγες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Ιοκάστη, οι σκύλοι παθαίνουν ψυχολογικό και μόνο με την μυρουδιά. Και ξέρεις πως κολλάει η μυρουδιά του μπάτσου ε; :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ellinaki, το πιασες το υπονοούμενο. Εύγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Aldebaran, τα σκατά όμως ακολουθώντας την βαρύτητα καταλήγουν πάντα στον πάτο, δηλαδή σ' εμάς. Ο δε αστυνομικός της γειτονιάς είναι απλώς ο διαχειριστής τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @πρκλς, κινητή τουαλέτα θα εχει ο σκύλος της γειτόνισσας; Δεν μένει παρά να είναι και χημική ε; Όλο και κάτι χημικό θα κουβαλάει ο μπάτσος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @Δείμε το χειμώνα θα έχει και μαγγάλι με κάστανα... :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails