Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Νοεμβρίου 2008

ΕΣΥ, φταίς.

ναι ΕΣΥ, που πας και ψηφίζεις τους απατεώνες να κυβερνήσουν από φόβο μην τυχόν και μείνεις ακυβέρνητος, λες και τώρα κυβερνιέσαι. Χα! Κι επειδή ΕΣΥ φταίς ΕΣΥ θα την πληρώσεις. Ψόφα λοιπόν, στον δρόμο, σαν το σκυλί, αφού το ΕΣΥ σου κατέρρευσε.

Φταίω κι εγώ, που σε ανέχομαι ακόμα, αντί να σε φτύνω, πλατεία ομονοίας, έκτη πρωινή, μα, ήταν ο ανθρωπισμός... πως ΕΣΥ ήσουν, για όλους, όραμα.

Χάσαμε το δεύτερο ενικό μιας κοινωνίας.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να κατεβάσει ρολά - όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό το σενάριο - το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας. Το Αττικόν, το πολυδιαφημισμένο «στολίδι» του ΕΣΥ, το οποίο διαθέτει ορισμένους από τους αξιολογότερους έλληνες γιατρούς και ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ουσιαστικά κλείνει λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Τα περισσότερα δεινά τού μόλις πέντε ετών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οφείλονται στη σοβαρή έλλειψη προσωπικού - ένα πρόβλημα που δεν το αφήνει να ορθοποδήσει.

Το ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

 1. ...και να ήταν το μόνο νοσοκομείο που μας τελειώνει...
  Ας δούμε όμως και μια άλλη παράμετρο.
  Αφήνουν τα δημόσια νοσοκομεία στο έλεός τους μήπως, για να οδηγηθεί ο κόσμος στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ νοσοκαμειακή περίθαλψη ;;;
  και βέβαια μέσα από όρους τάχα ευνοϊκούς μιας ασφάλισης ιδιωτικής!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστός.
  Εκμεταλλεύονται την διανοητική καθυστέρηση του νεοέλληνα για να κατασρέψουν κάθε έννοια δημόσιου τομέα και να αλωνίζουν παντού τα ιδιωτικά επιχειρηματικά μικροσυμφέροντα. Τα οποία, μπροστά στην κοινωνία και τις ανάγκες της, παραμένουν μικροσυμφέροντα, όσα χρήματα κι αν ανακυκλώνουν.

  Ας μην ξεχνάμε : οι λαοί έχουν τους ηγέτες, τις διοικήσεις και τα πολιτεύματα, που τούς αξίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτρέψτε μου δύο παρεμβάσεις.
  Τα "ιδιωτικά επιχειρηματικά (μικρο)συμφέροντα " είναι η αχαλίνωτη αύξηση των κερδών, άρα δεν είναι συμφέροντα , είναι το ξεζούμισμα των κόπων των εργαζόμενων -συνήθως αυτών που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα- γιατί αν έχεις τον τρόπο σου δεν τα υπολογίζεις...
  Και δεύτερο οι λαοί έχουν αυτούς που τους κυβερνάνε για δυο λόγους. Πρώτα από έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Διαφωτισμός, Αναγέννηση Ανθρωπισμός, Επανελλήνιση χάλασαν σαν αυγά μπαγιάτικα...)
  και δεύτερο γιατί τα πολιτικά τζάκια επιλέγουν ποιοι κυβερνήτες έχουν σειρά να κυβερνήσουν και τι εξυπηρετεί έκαστο (τζάκι).
  Ο λαός (χωρίς παιδεία) σύρεται σαν πρόβατο για σφάξιμο σε όποιου χασάπη το μαχαίρι.....
  Υπάρχει και μια σχετική παροιμία (που λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια) "το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails