Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

27 Νοεμβρίου 2008

Αναδιοργάνωση ληστρικών επιδρομών του δημόσιου ταμείου

Η άτιμη φάρα των Φαναριωτών καλεί τον Εφραίμ της άτιμης φάρας των Αθωνιτών όχι βέβαια για να απολογηθεί αφού όπως λένε δεν κατηγορείται για τίποτα ο άνθρωπος απλώς την δουλειά του έκανε και μας έκλεβε. Γιατί τον καλούν λοιπόν; Για να μάθουν τι συμβαίνει όπως λένε; Μα αφού τα ΜΜΕ και η δικαιοσύνη έχουν επιληφθεί του θέματος και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει, συνεπώς δεν τον καλούν γι αυτό.

Γιατί τον καλούν; Μα κατά πρώτο για να τους πεί που έγινε το... λάθος και έμαθε ολόκληρος ο πλανήτης τις βρωμιές του και κατά δεύτερο για να συνεννοηθούν για τα… περαιτέρω. Με ποιό τρόπο δηλαδή θα συνεχίσουν να μας κλέβουν ανενόχλητοι μετά το… προβληματάκι που παρουσιάστηκε.

Ο δε πατριάρχης αφού ντερλίκωσε με τον υπουργό παιδείας (ο οποίος κατόπιν ξέρασε την απαλλαγή απο τα θρησκευτικά στα σχολεία) σίγουρος πλέον για την διατήρηση του ποιμνίου απείλησε με καταστροφή(!) του γένους αν ακυρωθούν τα χρυσόβουλα. Θεωρεί ο  τεμπέλης πως το γένος είναι αυτός και οι όμοιοι του στα Ιεροσόλυμα, αλλά δεν μας λέει πόσους φόρους πληρώνουμε όλοι μας κάθε χρόνο για να συντηρούνται και οι εκεί κηφήνες σαν του λόγου του. Ούτε μας λέει γιατί θα καταστραφούμε αν ακυρωθούν τα χρυσόβουλα; Μήπως θα κηρύξει πόλεμο το πατριαρχείο;

 

Στο Φανάρι φτάνει αύριο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ προκειμένου να ενημερώσει τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει από χθες για τις ανταλλαγές ακινήτων με τη λίμνη Βιστονίδα.
Εκείνο που διεμήνυαν χθες πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πως ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε, για να ενημερώσει για όσα έχουν συμβεί και όχι να απολογηθεί, αφού δεν κατηγορείται, όπως τόνιζαν, για κάτι.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, από εκκλησιαστικές πηγές έγινε γνωστό ότι το θέμα της Μονής Βατοπεδίου δεν συζητήθηκε. Αντίθετα, σε δημόσια εμφάνισή του ο Βαρθολομαίος, με αφορμή το γεύμα που παραχώρησε προς τιμήν του ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης στις 15 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο θέμα των χρυσόβουλων, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητηθούν. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν «οδυνηρές και καταστρεπτικές συνέπειες για το γένος» αν τα χρυσόβουλα αμφισβητηθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος είναι σε πλήρη συνεννόηση για το θέμα, που έχει εκτός της πολιτικής και εκκλησιαστική διάσταση.

Ελευθεροτυπία - Φανάρι καλεί Εφραίμ

1 σχόλιο:

  1. Μια παροιμία που ταιριάζει "γάντι" είναι:
    "κόρακας, κοράκου μάτι βγάζει;;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails