Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

9 Ιανουαρίου 2015

πιτσουνάκια στο λαδόχαρτο

untitled

Εύκολο, γρήγορο ελαφρύ και πεντανόστιμο. Είναι ψηλός (λεπτός) μεζές για καλοφαγάδες που τους αρέσει η ποιότητα και όχι η ποσότητα και συνοδεύει άριστα τα Θεοφάνεια και τα ποδοσφαιρικά βράδια στην T.V.

Υλικά:
 • 4 πιτσουνάκια σαν του τσίπρα-πρα-πρα
 • 1 κουταλιά σ. βούτυρο πρόβειο
 • πιπέρι,ρίγανη,αλάτι
 • λαδόχαρτο (το SANITAS δεν καίγεται!).
 • σπάγκο ψησίματος.
 • παπά να τα ευλογήσει (προαιρετικό)

Αν τα πουλιά είναι παχουλά (εκκλησιαστικά-μοναστηριακά), παραλείψτε το βούτυρο.
Αν έχετε δικά σας πιτσουνάκια (λαφαζανη μηλιο κλπ συνιστώσες), να τα ψήσετε την επόμενη μέρα απο τα θεοφάνεια που θα τα σφάξετε, να σιτέψουν.

Εκτέλεση κατόπιν εορτής:
 • Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πουλιά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να στραγγίξουν.
 • Μετά βάζουμε το λαδόχαρτο στον πάγκο, βάζουμε τα πουλιά απάνω και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και τα αλείφουμε με το βούτυρο.
 • Τα τυλίγουμε δύο βόλτες με το λαδόχαρτο μαζεύοντας τα κοντά και σφιχτά στη μέση και διπλώνουμε στις άκριες το χαρτί να γίνει ένα πακέτο.
 • Τα δένουμε σταυρωτά (κύριε ελέησον) με το σπάγκο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Αν θέλουμε να ψήσουμε περισσότερα, φτιάχνουμε δύο πακέτα γιατί όταν είναι πολλά μαζί γίνονται σαν βραστά με αυτοδυναμία.

 • Τα βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και τα ψήνουμε στην αρχή στους 250 c και όταν πάρουν να ψήνονται στους 220 c για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να τελειώσει το τρισάγιο.
 • Στη μιάμιση ώρα περίπου τα γυρίζουμε, αδειάζουμε τα ζουμιά κουβέλη και σια αν έχει το ταψί και σκίζουμε λίγο το χαρτί από πάνω να στεγνώνουν και να ελέγχουμε το ψήσιμο μην γίνουν σαν την μακρη και να μην είναι ούτε σαν βραστά ούτε να καούν.

1 σχόλιο:

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails