Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

21 Οκτωβρίου 2014

Γαλλία: Έδιωξαν γυναίκα από την Όπερα επειδή φορούσε μπούρκα!

Σωστό! και χρειαζόμαστε επειγόντως κι εδώ ανάλογο νόμο.

Πρόσφατα, κατά την διάρκεια της παράστασης της «Τραβιάτα» του Βέρντι στην Όπερα της Βαστίλης, στη γαλλική πρωτεύουσα, οι άντρες ασφαλείας του κτηρίου ζήτησαν από γυναίκα που καθόταν στην πρώτη σειρά και φορούσε το παραδοσιακό μουσουλμανικό πέπλο νικάμπ, να το βγάλει ή να φύγει από την αίθουσα.


Το παράδοξο γεγονός συνέβη, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, στις 3 Οκτωβρίου, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όταν το περιστατικό πυροδότησε συζητήσεις και αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε θεατές και εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα, που συνοδευόταν από έναν άντρα, πρέπει να προερχόταν από κράτος του Αραβικού Κόλπου και να ήταν εύπορη, αφού τα εισιτήρια στην πρώτη σειρά της Όπερας κοστίζουν 231 ευρώ το άτομο.
Όταν η γυναίκα μπήκε στην αίθουσα δεν έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του θεάτρου, αλλά κατά την διάρκεια της δεύτερης Πράξης μια τραγουδίστρια την εντόπισε και ειδοποίησε τον αναπληρωτή διευθυντή Jean-Philippe Thiellay, ενώ παράλληλα οι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους, αν η άγνωστη θεατής δεν αποκάλυπτε το πρόσωπό της.

Σημειώνεται, ότι στη Γαλλία από το 2011 απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους να φορούν οι γυναίκες μπούρκα και η παράβαση του νόμου τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ και με την υποχρέωση να παρακολουθήσουν μαθήματα για την απόκτηση ιθαγένειας.
Ένας υπάλληλος από την ασφάλεια της Όπερας ειδοποίησε την γυναίκα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εκείνη προτίμησε να αποχωρήσει με τον συνοδό της και μάλιστα, χωρίς να ζητήσει επιστροφή του εισιτηρίου, παρά να αποκαλύψει το πρόσωπό της και να αποχωριστεί την μπούρκα.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails