Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

11 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η Ελλάδα μια φυλακή. Και μετά τι;

Αυτά τα γράφει ένας δεξιός δημοσιογράφος! Δεν κάνω πλάκα καλό μου ημερολογιάκι! Αυτή είναι η καλύτερη περίοδο της εν ελλάδι ζωής μου! ‘Ολο το  ελλαδιστάν, όλα τα λαμόγια φυλακή! Δεν υπάρχει λέμε!!! Θυμάμαι κάποτε όταν έλεγα πως θα πάνε φυλακή πως θα τους δημευτούν τα σπίτια και οι περιουσίες αντί απαντήσεως με ρώταγαν με εκείνο το σοφιστικέ λαμογίστικο ύφάκι “σιγά ρε, άμα είναι έτσι θα πρέπει να πάμε όλοι φυλακή; δεν χωράμε” κι έκλειναν την… απάντηση μ’ εκείνο το ηχηρό γέλιο του λαμόγιου στο λημέρι του!

Χαχαχαχαχα τώρα γελάω εγώ με το υφάκι του του κυνικού χαιρέκακου όταν βλέπω τον δεξιό να αναλύει αποδεχόμενος τον Μάρξ και τον Έγκελς, φοβούμενος ότι όλη η ελλάδα θα γίνει μια φυλακή την ίδια στιγμή που βολεμένοι κι αβόλευτοι έχουν λαλήσει βλέποντας το (ελληνικό) σύμπαν να γκρεμίζεται γύρω τους!!!

Η κεντρική ιδέα του άρθρου κατ’ εμέ είναι η εξής: “Είμαστε σχεδόν όλοι λαμόγια οκ το παραδεχόμαστε και θα προσπαθήσουμε να πάψουμε τις λαμογιές αλλά μην μας βάλετε όλους φυλακή για τις λαμογιές που ήδη έχουμε κάνει γιατί θα ξεσηκωθούμε όλα τα λαμόγια”.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

 

Με αφορμή την καταιγίδα των δικαστικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος που δημιουργούν ποσοτική έκρηξη συλλήψεων και αποκαλύψεων σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο διάπραξης των σκανδάλων που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο στο ανάθεμα… του παρελθόντος.     

Η μέχρι σήμερα ατιμωρησία, η ασυλία και η «απουσία» της δικαιοσύνης  οδήγησαν τη χώρα στην απαξίωση και στην οικονομική καταστροφή. Οι διεφθαρμένοι δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου να λογοδοτήσουν  για τις πράξεις τους και κατάφεραν να επιβληθούν σε έναν λαό που δεν του δόθηκε η απαιτούμενη παιδεία.

Λαμόγια, διαφθορά, μίζες, νεποτισμός, υπεξαίρεση χρημάτων όλα στον αέρα! Η Ελλάδα μια φυλακή! Καλά όλα αυτά αλλά πρέπει να προσέχουμε πολύ σε ποιο χρονικό σημείο και από ποιους παρουσιάζονται. Παραδείγματος χάρη είναι παραπλανητικό και λάθος να πιστεύουμε ότι με αναθέματα εναντίον των «διεφθαρμένων πολιτικών» θα επέλθει η λύτρωση και η έξοδος από την κρίση.

Η ατιμωρησία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαιώνιση και στη διόγκωση του φαινομένου. Χωρίς παιδεία ένα λαός γαλουχήθηκε με  το δίλημμα: ή θα είσαι λαμόγιο ή κορόιδο! Η ατιμωρησία προέρχεται, πρωτίστως, από την περιθωριοποίηση της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης. Αυτό το γεγονός οδήγησε στην εμπέδωση του αισθήματος της αναξιοπιστίας τους κράτους.

Nα καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε σε δεύτερο πλάνο την οργή και να  αρχίσουμε να βλέπουμε το αύριο. Και αυτό θα γίνει μόνο με καλύτερες επιλογές στο μέλλον.

Ό Έγκελς υποστηρίζει ότι στη διαλεκτική εξέλιξη οι ποσοτικές αλλαγές μεταβάλλονται σε αλλαγές ποιοτικές. Η ποσότητα των σκανδάλων δεν είναι σε καθόλου καλή αναλογία με τον χρόνο. Για σκεφτείτε, αν η κάθε υπόθεση δικαζόταν στην ώρα της ποια θα ήταν η ποιοτική αλλαγή της χώρας;

Εν τέλει ισχύει αυτό που λέει ο Μαρξ,  ότι «η ποσοτική συσσώρευση φέρνει την ποιοτική αλλαγή»…  Ωστόσο πρέπει να προβληματιστούμε μήπως γίνεται κατάχρηση του μεγέθους της ποσοτικής συσσώρευσης που θα οδηγήσει μόνο σε κοινωνικές αναταραχές;

Θα καταφέρουμε να βάλουμε όλοι πλάτη για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα; Ή ο ατμός θα σκάσει το καζάνι; Και πόσες γενιές, αντέχει αυτή χώρα, να μείνουν στον πάγο;  

Στην ανθρώπινη ιστορία οι κοινωνίες πήγαν μπροστά, εμείς θα μείνουμε προσκολλημένοι στο χθες…  Η Αναγέννηση άλλωστε ήρθε μέσα από τρομερές πολεμικές συγκρούσεις και κοινωνικές αναταραχές…  

Όλη η Ελλάδα μια φυλακή. Και μετά τι; - Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails