Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

23 Μαρτίου 2012

Ποιός τελικά είχε όφελος να καίγεται το όρος Πεντέλη κάθε τρείς και λίγο μέχρι να μείνει μόνιμα φαλακρό Ιερώνυμε;

Όταν απαντήσεις στο ερώτημα, ποιός είχε όφελος να καίγεται το όρος Πεντέλη κάθε τρείς και λίγο μέχρι να μείνει μόνιμα φαλακρό, τότε και μόνο τότε θα δούμε την περίπτωσάρα σας ασεβέστατε. Βεβαίως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αφού μόνο εσείς σκεφτήκατε να μετατρέψετε το όρος Πεντέλη σ’ εργοστάσιο φωτοβολταϊκών παραγωγής ηλεκτρισμού και συνεπώς όπως αποδεικνύεται μόνο εσείς ΘΑ είχατε όφελος από ένα νεκρό δάσος (δεν μας είπατε αλήθεια, τα καμένα δέντρα ποιός τα πούλησε για ξυλεία;) κι ένα φαλακρό βουνό για να βάλετε τα φωτοβολταϊκά σας. Τα δε περί περιουσίας (που ποτέ δεν είπατε που την βρήκατε και πως διότι τι να πείτε; πως σας την έδωσαν οι Οθωμανοί;) καλύτερα να προσέχετε όταν τα λέτε διότι μόλις τις προάλλες κλαιγόσασταν πως δεν έχετε περιουσία και είστε… φτωχοί (χαχαχαχα) αλλά σήμερα ζητάτε να αξιοποιήσετε τι αλήθεια; Αυτά που δεν έχετε δήθεν; Μα για πόσο μαλάκες μας περνάτε ασεγέλστατε; Γιατί δεν μας εξηγείτε πως την ίδια στιγμή που ο λαός για μια ακόμα φορά δεινοπαθεί εσείς λουσμένοι στα χρυσά ετοιμάζεστε για επενδύσεις; επενδύσεις σου δίδαξαν ο Χριστός σου και η Παναγία σου να κάνεις ή να μοιράζεις στους φτωχούς ό,τι έχεις και δεν έχεις μένοντας εσύ φτωχός και πένητας εξωλέστατε; Η εντεκάτη εντολή είναι που λέει: επένδυσε; Μα για πόσο μαλάκες μας περνάς αναιδέστατε;

Πάμε παρακάτω; Από πότε λοιπόν αυτός που όντας αργόμισθος και με μόνη του υπηρεσία να ψέλνει μια ώρα κάθε μέρα θα έπρεπε να θεωρείται αρωγός ενός κράτους κι όχι εχθρός του; Αν οι αρωγοί κάθονται και πληρώνονται περιφέροντας και κάποιες νεκροκεφαλές για το έξτρα φιλοδώρημα (και όλα αυτά αφορολόγητα) τότε τι να τους κάνουμε τους εχθρούς κακεντρεχέστατε; Ποιος σας είπε ασυλλόγιστε φλύαρε κι ασύνετε κωμωδέ ότι το κράτος πρόνοιας υπάρχει για να εξυπηρετεί τα δικά σου ιδιωτικά ιδρύματα; Γιατί δεν μας λέτε και πόσα εισπράττετε από τον κάθε ταλαιπωρημένο που δήθεν βοηθάτε; Του παίρνεται μήπως την σύνταξη; κανα χωραφάκι για να αξιοποιήσετε επενδυτικά μεθαύριο; Ε αφρονέστατε;  Για απαντήστε λοιπόν σε όλα τα παραπάνω και μετά θα δούμε τι σας πρέπει και τί όχι.        

«Δεν αφήνουν την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της προς όφελος του ελληνικού λαού» τονίζει σε γραπτή του δήλωση που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής ο κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την υπόθεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να λειτουργήσει στην Πεντέλη.

Ιερώνυμος: Δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε την περιουσία

Η δήλωση έγινε μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, της τροπολογίας, που επέτρεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος ζητεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία ως αρωγός της πολιτείας και όχι ως αντίπαλος.
Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο αρχιεπίσκοπος εξαπολύει βολές εμμέσως ,όχι μόνον για την απόρριψη της τροπολογίας, αλλά και για φορείς που αντέδρασαν στη λειτουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Στην σχετική δήλωση αναφέρει:

«Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά, παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.
»Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.
»Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ' επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιεπίσκοπος καταλήγει ευχόμενος να δοθεί η δυνατότητα, όπως λέει , και σε άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους».

Ιερώνυμος: Δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε την περιουσία | κοινωνια | ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. €υρώγησον Θ€€ τον Ι€ρώνυμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είν αι γιατί πρέπει η Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της; Δεν είναι περιουσία προς όφελος του λαού και των αδύναμων; Επιχειρηματικός κολοσσός είναι θέλει αξιοποίηση; Και για΄τι σε δάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails