Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Μαρτίου 2011

Ένας μετανάστης

Έγραψε το εξής αληθινό:

Στην Ελλάδα κάποτε πληρώναμε ιατρόσημα για το ταμείο συντάξεως των γιατρών. Ιερόσημα για τις συντάξεις των παπάδων.Το 1963 αν θυμάμαι καλά όταν ήμουν gastarbeiter στην Γερμανία με στείλανε στο 2ο πάτωμα του κτιρίου του ηλεκτρικου σταθμου στον Πειραιά,για να βγάλω πιστοποιητικό από την εταιρεία πλοίων ότι δεν
χρωστάω φόρους για κανένα γιωτ ή σκαφίδι. Ο υπάλληλος σε μια τεράστια αποθήκη με κιτρινισμένα χαρτιά που μύριζε σαν καπνομάγαζο μου το έδωσε δίχως να ψάξει στα παλιόχαρτά του αφού με χρέωσε χαρτόσημο για το ΝΑΤ για την σύνταξη των ναυτικών. Όταν του είπα δεν θα ψάξει στα χαρτιά του για μένα, μου είπε μάλιστα οργισμένος, αν είχα γιώτ δεν θα πήγαινα στην Γερμανία gastarbeiter.Δημόσιες υπηρεσίες χρηματοδοτούν συνδικάτα που πολεμάνε το κράτος και τους πολίτες τους.Τελευταία μαθαίνω πως αν θέλεις να βάψεις μόνος σου το νεόκτιστο σπίτι σου πρέπει να πληρώσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα τα ένσημα του ΙΚΑ για την σύνταξη ενός μπογιατζή που δεν έκανε τίποτε. Τα λεφτά πάνε στα ταμεία από όπου τα αδειάζουν επίορκοι πολιτικοί και χρεώνουν κατόπιν την χώρα για να βρούνε λεφτά γιά συντάξεις.
Δεν φταίει ο Στρος Καν όταν λέει πως η χώρα βουλιάζει σε βαθειά σκατά, και συνεχίζει να βουλιάζει όλο και πιο βαθειά. Στην ξενιτειά πρόεδροι πρωθυπουργοί γερουσιαστές βουλευτές και λογιών λογιών κρατικοί λειτουργοί καθαιρούνται κλείνονται στις φυλακές και ξεφτιλίζονται. Στην Ελλάδα με την παραγραφή απολαμβάνουν τα κλοπιμαία και πουλάνε πατριωτισμό.
Παραγραφή, συνταγματικά κατοχυρωμένη, επινόηση αν δεν κάνω λάθος , του συντρόφου συναγωνιστή και συνταγματολόγου Βαγγέλη Βενιζέλου. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ενας μετανάστης.

1 σχόλιο:

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails