Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Μαρτίου 2011

Η Σπίθα του Μίκη θα κάψει τους Ανθέλληνες

 

«Ω Αθήνα, πρώτη χώρα,
τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα!»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Εξ αρχής διευκρινίζω ομού μετά του αυθεντικού Ροϊδη πως : «το δίστιχον αυτό δεν μου φαίνεται σωστόν, πρώτον διότι δεν πρέπει να υβρίζωμεν κανένα, και δεύτερον διότι αντί γαϊδάρους έπρεπεν ο ποιητής να είπη προφήτας, θεοπνεύστους ανθρώπους, ικανούς να ομιλήσουν περί όλων των γνωστών πραγμάτων και πολλών άλλων ακόμη, κατόχους πάσης σοφίας». Αφού λοιπόν δηλώσω πως το παραπάνω δίστιχο δεν αφορά κανέναν από τους επώνυμους φίλους ή από τα στελέχη της «Σπίθας», αφορά μόνον τους Ανθέλληνας, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το επιτελείον της.

Διαβάζω από την «Αυγή» την ουδέτερη και ασχολίαστη είδηση για τη «Σπίθα» του τ.υπουργού (άνευ Χαρτοφυλακίου) της ΝΔ κ.Θεοδωράκη, κατά την πάγια τακτική της Αριστεράς, προς το μουσικοσυνθέτη: «Κάνετε πως δεν βλέπετε». Ομολογώ πως τα ονόματα με καθησύχασαν, γιατί αρχικά το μυαλό μου είχε πάει στη «Σπίθα» του μητροπολίτη Καντιώτη (φωτ. 1)

«Οι πρώτοι «Φίλοι της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» είναι οι: Άννα Βαγενά (ηθοποιός), Ευθύμιος Βαρλάμης (ζωγράφος), Παντελής Βούλγαρης (σκηνοθέτης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός, συγγραφέας), Χρήστος Γιανναράς (ομ. καθηγητής φιλοσοφίας, συγγραφέας), Σπύρος Ευαγγελάτος (ακαδημαϊκός, σκηνοθέτης), Μιχάλης Κακογιάννης (σκηνοθέτης), Νέδα Κανελλοπούλου (καθηγήτρια πανεπιστημίου), Ερατοσθένης Καψωμένος (ομ. καθ. Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων), Λουκιανός Κηλαϊδόνης (συνθέτης), Περικλής Νεάρχου (πρέσβης επί τιμή), Βούλα Πατουλίδου (ολυμπιονίκης), Σάκης Πεπονής (τ. Υπουργός), Δημήτριος Ρόκκος (ομ. καθηγητής του ΕΜΠ), Παναγιώτης Σγουρίδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής), Σωτήρης Σόρογκας (ζωγράφος, ομ. καθηγ. Αρχιτεκτονικής Αθηνών), Αλέκος Φασιανός (ζωγράφος) και Διονύσης Χαριτόπουλος (συγγραφέας)».

Παραλείποντας ελαχίστους (4) τους οποίους θεωρώ ιδιαίτερα διάσημους, άρα περιττεύει κάθε παρουσίαση, σημειώνω για τους υπολοίπους τα παρακάτω, ελπίζοντας πως δεν αδικώ κανέναν μεταφέροντας εσφαλμένη πληροφορία και πάντα πρόθυμος να επανορθώσω αν χρειαστεί.

1. Άννα Βαγενά: Τέως υποψήφια βουλευτής ενιαίου Συνασπισμού (KΚΕ-ΕΑΡ), ακολούθως πολιτική φίλη Κ.Σημίτη, κρούει τελευταίως τον κώδωνα του κινδύνου για τους μετανάστες από το βήμα της κας Τατιάνας Στεφανίδου. Υπήρξε θαυμάστρια του Τρισμάκαρος Χουντόδουλου, υποδεχόμενη αυτόν μετά χειροφιλήματος και με το σύζυγό της επίσης μέλος της «Σπίθας» Λουκιανό Κηλαηδόνη, μετά φανών και λαμπάδων στο θέατρό της, το οποίον σήμερα δεινώς δοκιμάζεται κυκλωμένον από ορδάς λαθρομεταναστών.

2. Βούλα Πατουλίδου. Δηλωμένη πατριώτισσα («Για την Ελλάδα ρε γαμώτο») και τ.αργόμισθη του Δημοσίου. Έχασε την αργομισθία της μαζί με την ψυχραιμία της όταν πολιτεύτηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και θεώρησε πως της άξιζε καλύτερη σειρά. Ξεκατινιάστηκε άδικα με τον ΓΑΠ, αφού αποδείχτηκε πως τελικά θα εκλεγόταν βουλευτής.

3. Νέδα Κανελλοπούλου, κόρη του Αθανάσιου Κανελλόπουλου (ΝΔ). Η κα Κανελλοπούλου πιστεύει πως οι μετανάστες δεν δικαιούνται ψήφου στις δημοτικές εκλογές προνόμιο που «επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες»

4. Παντελής Βούλγαρης, τ.επισκέπτης του Καραμανλή Β΄, τον καιρό της ακμής του και θαυμαστής των καλλιτεχνικών του ανησυχιών: «Από την πλευρά του ο Παντελής Βούλγαρης, που ανέλαβε διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής είναι φίλος του Κινηματογράφου…».

5. Ευθ.Βαρλάμης: «Το Άγ.Όρος του Βαρλάμη:….To 2002 εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς με τη μεγαλειώδη εικαστική συλλογή «Θεσσαλονίκη, η αδερφή του Μεγαλέξανδρου» ….Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Ζάππειο με την αιγίδα της Δημάρχου Αθηναίων και την υποστήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας η εντυπωσιακή καλλιτεχνική συλλογή «ΜΑΝΑ Ολυμπιάδα, Η Δύναμη της Αγάπης». Επίσης το 2004 εγκαινιάστηκε η εκκλησία του «Χαρμόσυνου Αγγέλματος» στο Waidhofen της Κ. Αυστρίας, ένα ποιητικό αρχιτεκτονικό έργο, που σχεδίασε και πραγμάτωσε ο Βαρλάμης για την τοπική ευαγγελική κοινότητα. Τον Ιανουάριο του 2005 εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Dr. Wolfgang Schόssel και τον σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βιέννης η εικαστική του συλλογή με τον τίτλο “I Believe”…..Το 2006 και το 2007 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα … το μοναδικό πολυθέαμα «Ο Μυστικός Κήπος – Η τέχνη της πίστης». ….».

6. Ερ. Καψωμένος: Καθηγητής που εκθέτει τις ανησυχίες του για έναν «εφικτό ελληνικό Διαφωτισμό» « στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη σήμερα, Δευτέρα, στις 19:00 το απόγευμα. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο συγγραφέας Κώστας Ζουράρις, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, …….»

7. Σωτήρης Σόρογκας τ.υποψήφιος βουλευτής ΝΔ

8. Χρήστος Γιανναράς Θεολόγος, γνωστός και από τη χρέωση στον Κίσινγκερ μιας «ανθελληνικής δήλωσης», την οποία του αποδίδει διαρκώς και αμετανόητα η ελληνική Ακροδεξιά, την οποία δεν έκανε ποτέ και παρ’όλο που ήταν εμφανές πως τέτοια δήλωση θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδιανόητη.

9. Αλέκος Φασιανός τ.υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ (στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον προπονητή των Ολυμπιονικών αρσιβαριστών κ.Χ.Ιακώβου)

10. Ο κ.Χαριτόπουλος που είχε προτείνει «Να κάνουμε ό,τι και οι αρχαίοι, να τους χτίσουμε μέσα…” σε εκπομπή του ραδιοφώνου του Σκάι για τους μετανάστες της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον ΣΥΝ «κοινωνική ενόχληση».

11. Ο κ.Περικλής Νεάρχου, που ανησυχεί σφόδρα για τη λαθρομετανάστευση και μεταξύ πολλών ενδιαφερόντων στο πνεύμα της φράσης που απομονώνω σημειώνει: «4. Καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο….».
(Συγνώμη αλλά θα ψυχοπλακωθούμε κε Πρέσβη μου)

12. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ δίνει βροντερό παρόν δια του κ.Σγουρίδη, μελετητή του Βυζαντίου από την πρωτότυπον επιστημονικήν σκοπιά της συνεχείας της ελληνικής φυλής (sic) ο οποίος απεκάλυψεν εις την Βουλήν: «Παίζουν τη Θράκη …στα ζάρια”!». (Έχει επιτραπεί το μπαρμπούτι;)

13. Καταλήγω με τον καθηγητή κ.Ρόκο τον οποίο θυμάμαι να ανησυχεί με άλλους εκλεκτούς κυρίους (Ζουράρι, στρατηγό Αλευρομάγειρο, Αλ.Ζαρκάδα, αντιστράτηγο, Θ. Στοφορόπουλο, (ανησυχούντα για τα εθνικά θέματα πρέσβυ) και τους φίλους της «Σπίθας»: Χ.Γιανναρά Ερ.Καψωμένο, Δ.Ρόκο, Δ.Χαριτόπουλο, στην ευσεβή ιστοσελίδα «Η άλλη όψις»: «Όχι στην προκρούστεια κλίνη του σχεδίου Ανάν»

Να σημειώσω πως η κίνησις τρόπον τινά πλαισιούται φιλικώς και υπό των sir Βασιλείου Σπ. Μαρκεζίνη Στ.Παπαθεμελή και Κ.Ζουράρι (τ.υποψήφιο νομάρχη με ΝΔ).

Υ.Γ
Ομιλεί ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ (αγνοώ εις ποίον Πανεπιστήμιον) κ.Ζουράρις δια την «Σπίθαν»:

Ροΐδη Εμμονές

4 σχόλια:

 1. ...κι εγώ ο απλός ΕΠΩΝΥΜΟΣ πολίτης, που θεωρώ τον εαυτό μου αναρχο (μη δεχόμενο αρχή πολιτική)- αυτόνομο (δεν ανήκω πολιτικά σε κάποια πτέρυγα ή οργάνωση),
  τι να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου να βγει απ' αυτή τη πeριδίνηση ;;;;;;
  απεργεία πείνας, που θα έχει και αποτέλεσμα γρήγορο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπορώ μόνο να σου πω τι κάνω εγώ. Δεν ψηφίζω κανένβα μέχρι που να υπάρξει υποψήφιος που τον κρίνο άξιο και ικανό και αυτοοργανώνομαι όσο μπορώ περισσότερο σε επίπεδο καταρχήν γειτονιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΞελασκαράτοςΜαρτίου 28, 2011 3:26 π.μ.

  Ξέχασε τον εαυτό του ο αρθρογράφος. Το συμπληρώνω εγώ.

  14. Βαθυστόχαστος ημιμαθής που (λόγω έλλειψης άλλης ασχολίας;) αποστέλλει κείμενα σε blog προς δημοσίευση. Γράφει υπό το ψευδώνυμο "Αναγνώστης Λασκαράτος", προφανώς φοβούμενος ότι εάν βάλει το πραγματικό του όνομα θα τον πάρουν με τις ντομάτες. Έχει διδακτορικό (PhD) στην πολεμική κατά της Εκκλησίας, του πατριωτισμού, της Δεξιάς, της άκρας Αριστεράς και όσων του χαλάνε την ιδεολογικήν ομελέταν. Δε γνωρίζουμε εάν πρόσκειται σε κάποιο πολιτικό κόμμα, καθώς με τέτοιον ιδεολογικό αχταρμά που κουβαλά εις την κεφαλήν του, δεν τον παίρνει ούτε η Ένωσις Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΞελασκαράτοςΜαρτίου 28, 2011 3:42 π.μ.

  Με συγχωρείτε, κύριε διαχειριστά, ξέχασα να σημειώσω ότι ο Αναγνώστης Λασκαράτος είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος με ηθικές αξίες και αρχές. Μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι μισεί οτιδήποτε κινείται πάνω στη γη και οποιουδήποτε το όνομα ξεκινά με ένα εκ των εικοσιτεσσάρων γραμμάτων του αλφαβήτου. Υποθέτουμε πως θα πρόκειται γιά παιδικά τραύματα που έμειναν ανεξίτηλα στην ψυχούλα του Λασκαράτου, ακόμη και σήμερα που κοντεύει να συναντήσει τον δημιουργό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails