Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

28 Μαρτίου 2011

Άϊ στον κόρακα Θύμιο! (λίβελλος)

 

Θύμιος Καρακατσάνης (Σκηνοθέτης – ηθοποιός)

Η κρίση είναι απόρροια πολλών ανθρώπων που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο αρκετές δεκαετίες, και το μόνο που σκεφτόντουσαν ήταν πώς θα γίνουνε αρεστοί και πώς θα φύγουνε με κέρδος απ’ την εξουσία. Δόξα το θεό κερδίσανε! Και «ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα». Από την άλλη ο λαός είναι σαν μωρό παιδί. Ο Αριστοφάνης στους «Ιππής» λέει: «όσο μεγαλώνει ο λαός τόσο πιο ηλίθιος γίνεται!». Ε, αυτό προσπαθούσε να πει ο Αριστοφάνης: «Μη μεγαλώνετε ηλίθια». Και τώρα που καταλάβαμε, ήρθαν οι κερδοσκόποι με ένα εργοστάσιο που βγάζει λεφτά, που θα παίρνουν τους τόκους κάθε μήνα -αλλά το κεφάλαιο θα παραμένει!- και θα γίνει αυτό που λέει ο Μίλερ: «Αποκλείεται να είσαι ελεύθερος άμα χρωστάς». Αυτό πάθαμε! Βέβαια με αυτές τις κρίσεις ξυπνάει ο πολίτης. Το κακό είναι πώς… θα ξυπνήσει. Αρχοντοηλίθιοι ήμασταν και παραμένουμε αλλά να φοβάσαι τον άνθρωπο που έχει ξεπεράσει τα όρια! Και νομίζω ότι είναι εποχή που τα όρια είναι ξεπερασμένα. Όταν η δημοκρατία είναι «δήθεν», γιατί τι δημοκρατία είναι αυτή που έχουμε; Δεν είναι δημοκρατία! Πέντε ηλίθιοι που σπούδασαν έξω και ήρθανε, αποφασίζουνε ποιους θα ψηφίσω; Είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το σύστημα; Αρχίδια. Εγώ πάντα εκφράζομαι εντελώς λαϊκά και πιστεύω ότι ο λαός αυτός (εγώ δηλαδή και όλοι μας) έχει μια πιο ποιητική διάθεση να εκφραστεί. Και αυτή η ποιητική μας τρέλα και ο αυτοσαρκασμός μας είναι η μόνη μας διέξοδος...

Τι πρέπει να κάνουμε; | TVXS.gr

Θύμιος Καρακατσάνης: Τι πρέπει να κάνουμε. (ΔΕΡΑ 9.84 1446€/μήνα. Δεν έκανε τίποτα)

Είμαι κι εγώ λαϊκό παιδί και μου αρέσει κι μένα να εκφράζομαι λαϊκά. Η αλήθεια είναι πως σε είχα σε κάποια εκτίμηση αλλά Θύμιο το παράχεσες το πράγμα! Πριν μερικές βδομάδες σε βρήκα γραμμένο στα κατάστιχα του Δήμου Αθηναίων ως αργόσχολο αλλά καλοπληρωμένο συνεργάτη στο δημοτικό ραδιόφωνο κι έφριξα Θύμιο! Αυτό δεν το περίμενα από εσένα! Το περίμενα ως φυσικό επόμενο για κυράτσες τύπου Παναγιωταρέα αλλά από σένα Θύμιο δεν το περίμενα! Και πάει καλιά σου Θύμιο όταν έμαθα πως οι δημότες σε πληρώνουν με 1500 € τον μήνα για να μην κάνεις τίποτα σκέφτηκα, δεν μπορεί θα του έχει μείνει κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας να βγει δημόσια να ζητήσει συγνώμη να δώσει και πέντε δέκα εκατό παραστάσεις δωρεάν με ελεύθερη είσοδο κάπως να ξεχρεώσει την ντροπή διότι δεν μπορεί, ο Θύμιος μπορεί να έκανε λάθος μπορεί να έπεσε θύμα της αγυρτείας που κλονίζει τούτο τον τόπο μπορεί μπορεί μπορεί… έψαχνα να σε δικαιολογήσω κι επειδή δικαιολογία δεν έβρισκα αποφάσισα να περιμένω, να μην μιλήσω μέχρι να πάρεις θέση για το θέμα.

Περίμενα από σένα τουλάχιστον να απολογηθείς να βγεις και να πεις συγνώμη λάθος και θα εργαστώ για να ξεπληρώσω, κι έτσι δεν μίλησα. Κακώς δεν μίλησα Θύμιο. Διότι εκτός από κλέφτης έχεις γίνει και ψωνάρα Θύμιο! Αντί συγνώμης μετά την αποκάλυψη της αργομισθίας σου πύκνωσαν οι εμφανίσεις σου στα ΜΜΕ όχι για να απολογηθείς αλλά για να μας πεις τι θα κάνουμε. Τι να μας πεις κι εσύ ρε Θύμιο…. Χέστα κι άστα! Σε είδα στον Λαζόπουλο να λες εξυπνάδες και σκεφτόμουν τι καλά που είναι να σου δίνουν για χρόνια τσάμπα 1500€ τον μήνα αλλά σήμερα σε είδα και στο TVXS όπου έχεις το θράσος (διότι περί θράσους πρόκειται) να βγεις να μας πεις τι να κάνουμε! Αίσχος ρε Θύμιο! Αίσχος! Εσύ τι έκανες Θύμιο; Τα ‘τρωγες ρε μαζί με τον Πάγκαλο τον δήμαρχο τον παπά και τον χωροφύλακα! Πόσα έχεις κλέψει συνολικά; Εκατό; Διακόσιες χιλιάδες; Τριακόσιες; Μακάρι και να ‘ξερες και συ καημένε πόσα έχεις φάει όλα αυτά τα χρόνια! Κι έχεις και την ξεδιαντροπιά να βγεις να μας πεις τι να κάνουμε; Τι να κάνουμε ρε θύμιο; Να κλέβουμε κι εμείς σαν κι εσένα; Η κρίση δεν είναι απόρροια μόνο αυτών που κυβέρνησαν! Είναι απόρροια ΚΑΙ αυτών που σαν κι εσένα μασούλισαν γερά από τα δημόσια ταμεία χωρίς να κάνουν τίποτα! Και καλά οι κερδοσκόποι είναι κλέφτες και απατεώνες, συμφωνώ! Εσύ τι είσαι Θύμιο; Ο μάγκας; Ο καλός; Ο τίμιος; Ο αδέκαστος; Ο ειλικρινής; Τι σκατά είσαι Θύμιο τελικά; Από πού αντλείς αυτό το θράσος εμ να μας κλέβεις εμ να μας συμβουλεύεις; Τσίπα δεν έχεις πάνω σου ρε; Εντάξει εγώ παραδέχομαι πως ίσως και να είμαι αρχοντοηλίθιος. Εσύ τι στον κόρακα είσαι, γιατί δεν μας λες; Λουφαδόρος; Αργόσχολος; Αργόμισθος; Ψεύτης; Ή μήπως τελικά δεν είσαι τίποτα άλλο παρά μισθωτός τσαούσης του κάθε δήμαρχου;

Τι να σου πω ρε Θύμιο… τι να σου πω…! Έχει στεγνώσει το στόμα μου ρε από την πικρίλα, δεν το περίμενα να γίνεις τέτοιος! Το θεωρώ προδοσία και νοιώθω προδομένος! Περίμενα να απολογηθείς να μου δώσεις έναυσμα να πιαστώ να κρατηθώ και να σε συγχωρέσω (χέστηκες βέβαια αν θα σε συγχωρέσω αλλά για μένα θα το έκανα όχι για σένα) και συ αντ’ αυτού βγαίνεις και μου λες πως φταίνε αυτοί που… σπούδασαν έξω! Τι λε ρε Θύμιο! Και που να σπούδαζαν μου λες; Στα δικά μας τα "πανεπιστήμια" που τα ακούει η υφήλιος και γελάει (εκτός αξιολόγησης τα πανεπιστήμιά μας παρακαλώ) ή στα δικά μας τα σχολεία που μάλλον ιεροδιδασκαλεία θυμίζουν περισσότερο παρά σχολεία. Που να σπουδάζαμε ρε Θύμιο; Στο κατηχητικό της αγίας τριάδας; Και τι να σπουδάζαμε ρε Θύμιο; Πώς να πληρωνόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα; Όπως εσύ; Όπως οι παπάδες; Ή όπως οι πολιτικάντηδες του σιναφιού σου και μη;

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως αυτό που έχουμε δεν είναι δημοκρατία αλλά πλέον αναρωτιέμαι εσύ τι είδους δημοκρατία να εννοείς; Ποιο το δίδαγμά σου πέρα από τα λόγια και τις μεγαλόσχημες αριστοφανικές παρόλες; Να γίνουμε όλοι σαν κι εσένα; Αργόμισθοι; Ψεύτες; Λουφαδόροι να μοιραζόμαστε τις λούφες όπως το ’21; Θύμιο μ’ αρέσει κι εμένα να τα λέω λαϊκά γι αυτό σου λέω, σάλτα και γαμήσου ρε Θύμιο μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σου κι άσε ρε τις νουθεσίες για το τι να κάνουμε! Εγώ θα σου πω τι να μην κάνουμε! Να μην κάνουμε αυτό που έκανες εσύ και οι όμοιοί σου! Αυτό και μόνο θα ήταν μια καλή αρχή! Ναι τα όρια είναι ξεπερασμένα καλά το λες, αλλά εσύ πρώτος και καλύτερος ξεπέρασες τα όρια. Κυρίως ξεπέρασες τα όρια της ανοχής μου! Μα τέτοια κοροϊδία; Να χέσω και την ποιητική σου διάθεση να χέσω και την ψήφο σου να χέσω και τον ανύπαρκτο αυτοσαρκασμό σου που παρεμπιπτόντως τώρα τον ξέχασες. Φαίνεται πως έχεις την απαίτηση μόνο από τους άλλους να αυτοσαρκάζονται. Για την πάρτη σου ούτε λόγος!

Πραγματικά μόνο μια διέξοδο έχουμε! Να διαγράψουμε όλους εσάς και να συνεχίσουμε χωρίς εσάς. Δεν διαγράφω το έργο σου αλλά ό,τι έκανες έκανες κι εσύ! Τραβήξου και άσε μας να συνεχίσουμε χωρίς εσένα και τους σαν κι εσένα. Ευχαριστούμε για τα όσα καλά έκανες (που έκανες κάποια είναι αλήθεια) αλλά στο μέλλον δεν έχεις θέση και αφού δεν έχεις σκοπό να απολογηθείς αλλά να βγαίνεις να μας νουθετείς κι από πάνω άντε και πάγαινε Θύμιο.

Και να σου δώσω και μια συμβουλή; Αντί μετά την ξευτίλα να βγαίνεις από δω κι από κει μπας και τα κουκουλώσεις λέγοντας τα δικά σου, κοίτα μαζέψου και κάνε τουμπεκί ή βγες να απολογηθείς δημόσια και δώσε και καμιά παράσταση τσάμπα για τον φτωχό κοσμάκη που δεν τα ‘παιρνε από κανένα δήμο για να καααάθεται (α ρε Φωτόπουλε)!

Αυτά είχα να σου πω, σαν επικήδειο. Διότι για μένα είσαι πια νεκρός. Αντίο Θύμιο!

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή δεν έκανε καμία εκπομπή; Τον έχω κι εγώ σε εκτίμηση, αλλά λίγο με τσάκισες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα!!! Δεν έκανε απολύτως τίποτα εκτός του να πληρώνεται μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξεβράκωμα ατόμων που θεωρούμε αξιόλογα δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη ζητάει ο άνθρωπος Κλείτορα. Κραυγάζει σαν τον Πάγκαλο, που έλεγε "μαζί τα φάγαμε". Για αυτό επικαλείται τον Αριστοφάνη με την φράση: "όσο μεγαλώνει ο λαός τόσο πιο ηλίθιος γίνεται!". Μέχρι πρότινος, θέλει να πει, έδινε βαρύτητα στην λέξη "ηλίθιος" (χωρίς να το ξέρει όμως) και τώρα δίνει στην λέξη "μεγαλώνει"... Πάντως πιστεύω τα "εκπαιδευμένα σκυλιά" δεν τρώνε εύκολα "φόλα" ακόμη κι αν κάνουν τα "ψόφια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Nespa45, δεν την τρώνε επειδή είναι χορτάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails