Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Μαΐου 2010

Αναβίωση της “Γιορτής των Ανθεστηρίων”

IMG_7730 Η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας-ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων, ο Αθήνα 9,84, οι μαθητές-τριες, οι δάσκαλοι και η Διευθύντρια του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και το γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Α' Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία! Πάμε Αθήνα", διοργάνωσαν την ξεχωριστή εκδήλωση αναβίωσης της γιορτής των Ανθεστηρίων, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 30 Απριλίου, στην πλατεία Αμερικής και ώρα 9:30π.μ.

Στην εκδήλωση οι μαθητές της Α' τάξης παρουσίασαν τη Χελιδόνα και τα χελιδονίσματα, οι μαθητές της Β' τάξης και η χορωδία του σχολείου παρουσίασαν τραγούδια της άνοιξης, οι μαθητές της Γ' τάξης πρόβαλαν την εφημερίδα τους η οποία αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη στα Ανθεστήρια, οι μαθητές της Ε' τάξης έκαναν θεατρική αναπαράσταση με θέμα τις τρεις μέρες των Ανθεστηρίων - ΠΙΘΟΙΓΙΑ, ΧΟΕΣ & ΧΥΤΡΟΙ - και οι μαθητές της ΣΤ' τάξης κατασκεύασαν και δώρισαν εκατοντάδες στεφάνια με πολύχρωμα άνθη που ο Δήμος διέθεσε για το σκοπό αυτό, προσφέροντας παράλληλα σε όλους τους παρευρισκόμενους από έναν ενημερωτικό - εκπαιδευτικό φάκελο με ιστορικά στοιχεία για την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ.

Σε μήνυμά του ο Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας-Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας του Δήμου Αθηναίων υπογράμμισε τα εξής: "Όσοι ζούμε, εργαζόμαστε στην Αθήνα, όσοι αγαπάμε την πόλη μας, έχουμε ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όνειρο. Να τη βλέπουμε να γίνεται καλύτερη. Να τη βλέπουμε να ομορφαίνει. Χρόνο με το χρόνο. Μέρα με τη μέρα. Να τη βλέπουμε να ανθίζει. Να γεμίζει με χαρούμενα και αισιόδοξα για το μέλλον παιδιά. Τα Ανθεστήρια είναι μια μικρή αντίσταση στο γκρίζο, στο απαισιόδοξο, στο μουντό της καθημερινότητάς μας. Η πλατεία Αμερικής λοιπόν, πρώην πλατεία Ανθεστηρίων, γέμισε για μια ακόμα χρονιά με λουλούδια. Έγινε για μια ακόμα χρονιά η πλατεία των χρωμάτων και της ομορφιάς. Το έχουμε ανάγκη. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι' αυτήν τη μοναδική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριες, που κάνουν να ανθίζει μέσα μας πιο δυνατή η αισιοδοξία και η ελπίδα".

30-04-2010: Αναβίωση της “Γιορτής των Ανθεστηρίων” | City of Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails