Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Μαΐου 2010

Τραβάνε τα μαλλιά τους!

Από μικρός αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε απελπισία τραβούν τα μαλλιά τους. Τελικά μου λύθηκε η απορία. Πρόκειται για ένστικτο επιβίωσης. Σε κατάσταση απελπισίας τραβάμε τα μαλλιά μας για να μακρύνουν ώστε να έχουμε μπόλικα διότι όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά. Την λύση αγαπητό μου ημερολόγιο όσο και αν μου φαίνεται παράξενο θα την δώσουν οι τρίχες. Μάλιστα! Οι τρίχες που τόσο πολύ απαξιώνουμε θεωρώντας τις χρήσιμες μόνο για τον καλλωπισμό μας, αυτές οι παραγνωρισμένες τρίχες ήρθε η ώρα να σώσουν μια ολόκληρη μεριά του πλανήτη. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως οι κομμωτές και οι κομμώτριες είναι απεσταλμένοι του θεού κι επιτελούν λειτούργημα. Κάθε χρατς του ψαλιδιού τους μας φέρνει πιο κοντά προς την σωτηρία. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποδειχθεί η αξία της τρίχας. Της παραγνωρισμένης τρίχας. Κι αν νομίζετε πως λέω τρίχες κάνετε λάθος. Ιδού η απόδειξη!

Να λοιπόν γιατί ενώ εδώ ο κόσμος καίγεται το μουνί χτενίζεται…!

Υπάρχει λόγος σοβαρός!!!

12 σχόλια:

 1. Απίστευτο!Δεν έκανες πλάκα τελικά... Μαζί με τις τρίχες υπάρχει χώρος και για μερικά κεφαλιά που θέλουν κόψιμο;
  Καλημέρα Κλείτωρ και καλή βδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αυτη σου η αναρτηση μου εφερε στο νου το παλιο μιουζικαλ... http://en.wikipedia.org/wiki/Hair_(musical)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πλάκα με τις τρίχες; απαπαπα ιεροσυλία!
  Για κεφάλια δεν ξέρω... ίσως αν χρειάζονται σημαδούρες ελλείψη φελλών...
  Καλή βδομάδα καραβάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είδες Δημήτριε; Προφητικό το μιουζικαλ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωραία ανάρτηση Κλείτωρ. Πέρα από την πλάκα εκείνο που είδα εγώ είναι ότι η "πρασινη" ανάπτυξη και οι σχετικές τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν ωραιότατα νέες θέσεις εργασίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @fytaki, έτσι όπως πάμε τα μαλλιά θα είναι ο μοναδικός πρωτογενής παραγωγικός τομέας. Κάτι μου λέει πως στο μέλλον φτωχοί θα είναι οι...φαλακροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να Εξαιρεθούν οι τρίχες των ξανθιών και των πολιτικών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. κουπάκια διαφωνώ! Επιτέλους ισονομία και στις τρίχες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Απίθανο! Κυρίως αν σκεφτεί κανείς τους κινδύνους που διατρέχει το Αιγαίο. Ποιός όμως ν'ασχοληθεί με τρίχες.
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. καλημέρα ellinida!
  το απίστευτο είναι πως ΟΛΟΙ ασχολούνται με τρίχες αλλά κανείς όπως πραγματικά χρήζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails