Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

22 Ιουλίου 2008

Κακό ψώφο να 'χει

Παραπονιέται το καθίκι πως δεν μπορεί λέει να βγει βόλτα στο προαύλιο επειδή λέει περιστοιχίζεται από κοινούς εγκληματίες. Χα! Νομίζει ο άθλιος πως αυτός είναι ανώτερος ενός κοινού εγκληματία. Και έχει δίκιο. Πράγματι είναι ανώτερος ενός κοινού εγκληματία, είναι ειδικός εγκληματίας. Γι αυτό και ζητάει αποφυλάκιση μάλλον αν και αμετανόητος.

Στην απομόνωση πρέπει να τον κλείσουν να πεθάνει χωρίς να ξαναδεί ποτέ το φως της μέρας το μίασμα της κοινωνίας, αν και προσωπικά θα προτιμούσα 35 χρόνια τώρα που κοπροσκυλιάζει να τον είχανε με την άλυσο, να καθαρίζει τις χέστρες στα κέντρα εκπαίδευσης νεοφερμένων του στρατού.

 

Σταθερά αμετανόητος, ο Δ. Ιωαννίδης, ο «αόρατος δικτάτορας» που ανέτρεψε την απριλιανή χούντα του Γ. Παπαδόπουλου στις 25 Νοεμβρίου 1973, προσβλέπει τώρα στον νομικό μας πολιτισμό προκειμένου να διακοπεί η κάθειρξή του για λόγους υγείας. «Η διαιώνισή της θα ήταν χειρότερα αυτής του θανάτου» αναφέρει στην αίτησή του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο 86χρονος σήμερα πραξικοπηματίας, παντρεμένος με «λευκό γάμο» στις φυλακές Κορυδαλλού και καταδικασμένος σε ισόβια τον Αύγουστο του 1975 για εσχάτη προδοσία, στάση και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες.

Στην οχτασέλιδη αίτησή του που υπέβαλε στις 11 Ιουνίου 2008, ζητώντας να διακοπεί η ποινή του για διάστημα 3 μηνών, υποστηρίζει ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί αφάνταστα και ότι η παράταση της κράτησής του εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς πάσχει από αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ τον περασμένο χρόνο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκινώματος στο κεφάλι. «Δεν θα ήταν ανθρωπίνως αποδεκτό να συνεχίσω να κρατούμαι βαριά άρρωστος και να αφήσω κάποια στιγμή την τελευταία μου πνοή εντός της φυλακής», σημειώνει.
Χωρίς ίχνος μεταμέλειας, ο διοικητής της ΕΣΑ, ο άνθρωπος που οργάνωσε και διηύθυνε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974, στην Κύπρο, το οποίο οδήγησε στην τουρκική εισβολή, αναφέρεται στην «αποκληθείσα» εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχυριζόμενος ότι εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή την ευθύνη είχε η τότε κυβέρνηση Μαρκεζίνη και ότι «εγώ ουδεμία συμμετοχή, άμεση ή έμμεση, είχα στις εξελίξεις». Δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι «όλοι όσοι σκοτώθηκαν ευρίσκοντο σε διάφορα σημεία της πόλεως των Αθηνών και σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες (τις οίδε με ποιων τις εντολές και ποιον σκοπόν ήθελαν να εξυπηρετήσουν;) χωρίς βεβαίως την δική μου παρουσία ή παρώθηση ή διαταγή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή μου», προσθέτοντας ότι «από την έρευνα δεν προέκυψε, ούτε ευρέθη ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών».
Τον Νοέμβριο του 2005 οι συνήγοροι του Δ. Ιωαννίδη και του Ν. Ντερτιλή είχαν υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά με το σκεπτικό ότι οι πρώην αξιωματικοί δεν έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής τους.
Ο Δ. Ιωαννίδης, που βρίσκεται στη φυλακή από τις 14 Ιανουαρίου 1975, έχοντας εκτίσει μέχρι σήμερα ποινή κάθειρξης 33 ετών και 6 μηνών, αναφέρει ότι τα βαριά προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του και τα προβλήματα του χώρου κράτησής του καθιστούν την κράτησή του, εξοντωτική. «Η ΣΤ' πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατούμαι είναι γεμάτη από ποινικούς κρατουμένους διαφόρων κατηγοριών, από μεγαλέμπορους ναρκωτικών μέχρι αδελφοκτόνους και μητροκτόνους εγκληματίες, ηλικίας από 20 έως 65 ετών, διαφόρων εθνικοτήτων, η παρουσία των οποίων μου στερεί παντελώς την έξοδό μου στο προαύλιο, με αποτέλεσμα, ευρισκόμενος συνεχώς κλεισμένος στο κελί μου και μη δυνάμενος να βαδίζω και να περπατώ, να παρουσιάζω σοβαρήν αστάθειαν βαδίσματος».

Ελευθεροτυπία

7 σχόλια:

 1. κλείτορα σταναχωρείς πολλά άτομα του αρχαιοελληνικού χώρου με αυτήν την ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί, ο "χώρος" σας αποτελείται από χουντικούς και χρυσαυγίτες; Κλείτορα, να στεναχωρήσεις ακόμα περισσότερους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκτός κι εαν αυτά τα άτομα του "χώρου" συμφωνούν με την "παράδοση" της Κύπρου στους Τούρκους. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ανώνυμε 11:23 είχα μια σκασίλα αν στεναχωρώ τόσο μεγάλη που δεν θα μπορώ να φάω το βράδυ.

  jago, ανέμενε εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα δώσω μια πλήρη εικόνα του πως βλέπω εγώ τον λεγόμενο "χώρο των αρχαιοτραλαλά" και σου υπόσχομαι πως θα γράψω αλήθειες τέτοιες που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Ανέμενε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πες τα όλα κλέιτορα ξεβράκωσε τους

  η μάλλον ξεχλαμίδωσε τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε χώρους ανήκουν τα πρόβατα.
  Οι ελεύθερες προσωπικότητες δεν μαντρώνονται.

  Αυτό, που ορίζετε σαν "αρχαιοελληνικό χώρο" αποτελείται από ό,τι χειρότερο έχει παράγει η Ρωμιοσύνη από τους πρώτους αιώνες του Βυζαντίου μέχρι σήμερα.

  Περιλαμβάνει κυρίως ελληναράδες και θρησκευόμενους με βαθιά χριστιανική σκέψη, όμως. Συνδυασμός αυτών των δύο = Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.

  Έβαλαν μιά χλαμυδίτσα, έψαλλαν έναν Ορφικό Ύμνο, έμαθαν και 2-3 αποσπάσματα αρχαίων απ' έξω και κορδώνονται σε γιορτές και πανηγύρια.

  Ό,τι και να τους γράψουν ελεύθερα δρώντα άτομα, όπως ο Κλείτωρ,
  θα στενοχωρηθούν.
  Απλά, έναν τσοπάνη χρειάζονται, έναν αρχι-μανδίτη να τους λέει τι να κάνουν και μόνον τότε είναι εν τάξει.

  Αυτά τους γράφει κι ο Δαυλός, γι αυτό του κήρυξαν μποϋκοτάζ.
  "Μποϋκοτάζ" κήρυξαν και στον Κλείτωρα στο Διαδίκτυο και στον Διόδοτο και σε όποιον κατά καιρούς αμφισβήτησε το μαντρί τους και τον τσοπάνη τους.

  Άστους ρε Κλείτωρα και προχώρα.
  Αμελητέες ποσότητες είναι...

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΗΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πράγματι Τζήμα όχι μόνο μποϋκοτάζ κύρηξαν αλλά έριξαν και τόση λάσπη όση δεν κατεβάζει ο Αμαζόνιος σε 100 χρόνια. Βλέπεις ο φασισμός δεν έχει χρώμα ούτε πατρίδα. Μπορεί να είναι μαυρος, κόκκινος, πράσινος ή μπλε όπως μπορεί να είναι ελληνικός ιταλικός γερμανικός και κινέζικος.
  Τόσο λοιπόν για τον ΔΑΥΛΟ όσο και τον Διόδοτο κι εμένα, προσπάθησαν οι σύγχρονοι Πατακοί να μας φιμώσουν και αν δυνατόν να μας εξαφανίσουν. Τα ίδια δηλαδή που έκανε και ο Πατακός στον πατέρα μου. Αλλά ανέμενε εν καιρώ την γενική εικόνα που θα δώσω. Ειλικρινά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Εκεί θα δεις τι πραγματικά είναι κατα την γνώμη μου κάτι ΒουΡούτηδες και κάτι μύστες και γκουρού, εκδότες και κοματάρχες... που το παίζουν Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails