Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Ιουλίου 2008

Λαμογιά οι παπάδες πάλι

Από που και ως που παρακαλώ και με ποιο δικαίωμα οι παπάδες δεν θέλουν να πηγαίνουν στην φυλακή;

Διότι μην περιμένετε να πιστέψω πως θα κακοπερνάει ο κλέφτης στο μοναστήρι "σωφρονιστήριο"...! Φυσικά θα καλοπερνάει εκεί μέσα όπως καλοπερνάνε τεμπελχανιάζοντας σε όλα τα μοναστήρια. Απλά ο δήθεν "σεβασμιότατος" δεν θέλει να πάει φυλακή όπως όλοι οι κλέφτες και επειδή κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει αποφάσισε η "ιερά" σύνοδος να τουφτιάξει "σωφρονιστικό" παλατάκι.

Τίθεται όμως και άλλο ένα ερώτημα. Αφού έτσι και αλλιώς όλα υποτίθεται τα μοναστήρια είναι τόποι όπου οι μοναχοί ζουν με στερήσεις. Αν όμως είναι έτσι τότε προς τι η δημιουργία σωφρονιστηρίου αφού έτσι και αλλιώς στα μοναστήρια ζουν υποτίθεται με νηστεία, κλεισμένοι σε κελιά προσευχόμενοι όλη μέρα κι όλη νύχτα και μετανοώντας; Ε; Γιατί παπάδες να φτιάξετε ειδικό μοναστήρι εγκλεισμού αφού υποτίθεται τα μοναστήρια είναι έτσι και αλλιώς τόποι απομόνωσης και στερήσεων;

Είδατε κύριοι της "ιεράς" συνόδου πως ξεσκεπάζεστε από μόνοι σας; Καταλάβατε πια πόσο απλό είναι να αντιληφθεί πλέον ο καθένας, πως τα μοναστήρια δεν είναι αναχωρητήρια και πως δεν ζούν οι καλόγεροι σε κελιά, αλλά είναι πολυτελή ξενοδοχεία όπου καλοπερνάνε οι τεμπέληδες, ρουφώντας το αίμα του κόσμου.

 

Τη δημιουργία ειδικού σωφρονιστηρίου για κληρικούς και μοναχούς ζητεί από την πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Εγκλεισμός σε μονή για τον πρώην Αττικής

Η Εκκλησία επιθυμεί να μεταφερθεί ο κ. Παντελεήμων από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Ανω Δίβρη

ΦωτογραφίαΟ Μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης

Το μοναστήρι για τον εγκλεισμό, αντί της φυλακής, του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη βρέθηκε στο ορεινό καταφύγιο της Ανω Δίβρης Ηλείας με τα πλούσια νερά. Στο μοναστήρι της περιοχής, μία από τις λίγες που έμεινε ανέγγιχτη από τις φωτιές που πλήγωσαν πέρυσι την Πελοπόννησο, επιθυμεί η Εκκλησία να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Παντελεήμων. Το μοναστήρι που βρίσκεται εκεί κρίθηκε κατάλληλο για να φιλοξενήσει το ειδικό σωφρονιστήριο για κληρικούς, τη δημιουργία του οποίου ζήτησε με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κκ. Ευρ. Στυλιανίδη και Σ.Χατζηγάκη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
«Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την ίδρυση ειδικού σωφρονιστηρίου κληρικών και μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος εν τω χώρω ιερών μονών» σημειώνεται στην επιστολή προς τα δύο υπουργεία.
Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 3 Ιουλίου και έφτασε χθες στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι απαιτείται η έκδοση ειδικού προεδρικού διατάγματος, χωρίς ωστόσο να γίνεται ειδική αναφορά στην περίπτωση του πρώην Αττικής, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη γνωστή υπόθεση του Οσίου Εφραίμ. Μάλιστα η Σύνοδος ενημερώνει τα δύο υπουργεία και για το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος. Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή για τις προδιαγραφές του ειδικού σωφρονιστικού καταστήματος:
* Ιδρύεται κατάστημα κράτησης (σωφρονιστήριο) κληρικών και μοναχών με έδρα την Ιερά Μονή Ανω Δίβρης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Η κράτηση επιτρέπεται και στα μετόχια της μονής.
* Οι κρατούμενοι κληρικοί και μοναχοί της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούν ειδική κατηγορία κρατουμένων και διαβιούν σε σωφρονιστήρια κληρικών.
* Οι κρατούμενοι διαβιούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιερών μονών, ενώ δύνανται να ασκούν ακώλυτα τα λατρευτικά και εν γένει θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Ακόμη τονίζεται ότι οι φυλακές θα διοικούνται σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα.
Σε μια προσπάθεια να πείσει τους δύο υπουργούς για την απόφασή της, η Σύνοδος τονίζει ότι η κίνησή της εντάσσεται στο πλαίσιο της «συνεργασίας και της συνεννόησης Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Η Ιερά Σύνοδος έλαβε την απόφασή της για τη δημιουργία του εκκλησιαστικού σωφρονιστηρίου στα τέλη Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του Μητροπολίτη πρώην Αττικής σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Κακουργημάτων. Ολοι οι συνοδικοί ιεράρχες συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργίας ειδικών φυλακών, αλλά ορισμένοι μητροπολίτες επισήμαναν ότι θα έπρεπε η Σύνοδος να τηρήσει αντίστοιχη στάση και όταν στις φυλακές βρίσκονταν απλοί κληρικοί.
Στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τόνιζαν ότι οι δύο υπουργοί θα αποδεχθούν το αίτημα της Ιεράς Συνόδου καθώς, όπως λένε, έχει υπάρξει σχετική προετοιμασία και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς. Την ίδια ώρα όμως στενοί συνεργάτες των δύο υπουργών απέφευγαν να τοποθετηθούν στο ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναστήρι που θα φιλοξενήσει τις φυλακές για τους κληρικούς στην Ανω Δίβρη είναι η Χρυσοπηγή. Το μοναστήρι από το οποίο ο καταγόμενος από την περιοχή Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος εμπνεύστηκε το όνομα της Μοναστικής Αδελφότητας «Παναγία η Χρυσοπηγή», την οποία ίδρυσε μαζί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1650 και σήμερα εγκαταβιώνουν σε αυτό επτά μοναχοί. Ηγούμενος της μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης κ. Αθανάσιος Μπαχός, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Γνωστός κληρικός ο κ. Μπαχός, είναι ανάμεσα σε εκείνους τους αρχιμανδρίτες που πολλοί εκτιμούν ότι αν εφαρμοστεί η διάταξη για την εκλογή βοηθών επισκόπων για τις Μητροπόλεις, θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα εκλεγούν.

TO BHMA

4 σχόλια:

 1. Αν καταδικαστώ σε φυλάκιση ως λαικός, έχω το δικαίωμα να χειροτονηθώ εκ των υστέρων και να κάνω διακοπές σε ορεινό θέρετρο - μοναστήρι;;;

  ΓΙΑΤΑΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κάτι θα κάνουμε και γι αυτό το πρόβλημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. υπάρχουν μικτά μοναστήρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι να τα κάνουνε τα μικτά μοναστήρια, βρε ανώνυμε; εξόν και είσαι κληρικός ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails