Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία και χαρά σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Τελικά αυτές οι ευχές είναι πολύ γελοίες. Ξέρουμε πως δεν γίνονται τέτοια πράγματα αλλά συνεχίζουμε να ευχόμαστε να γίνουν. Ουτοπία; Βλακεία; Δεν ξέρω. Το μοναδικό που ξέρω είναι πως τέτοιες μέρες πήζουμε στις ευχές. Και δώσ' του ευχές και δώσ' του φιλιά και να τα ζουμιά να τα κραγιόνια να οι χειραψίες και οι αγκαλίτσες με όλα τα παρελκόμενα, και καλά να σε αγκαλιάσει κάποια όμορφη αλλά τούτες τις μέρες ξελιγώνονται και τα γερόντια παναθεμά τα. Πάει η μύξα και το σάλιο σύννεφο και άντε να ξεφύγεις που σε σφίγγουν λες και άμα του πω χρόνια πολλά θα γίνει κιόλας. Κάποιες φορές δηλαδή νοιώθω σαν θεός αυτές τις μέρες. Με κοιτάνε και περιμένουν μια ευχή λες και ότι πω θα γίνει. Μυστήριο πράγμα αλήθεια. Αμ το άλλο; Εντάξει σε αγκαλιάζει το πιπίνι ας πούμε και σου λέει τις ευχές του με αγκαλίτσες και φιλάκι. ΟΚ μέχρι εδώ όλα καλά αλλά για δοκιμάστε να πείτε μια ευχή πραγματική. Εγώ το δοκίμασα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Χρόνια πολλά μου ευχήθηκε το πιπίνι σήμερα “ότι ποθείς' μου ευχήθηκε. “Εσένα μωρό μου ποθώ εδώ και τώρα” ευχήθηκα κι εγώ και την άρπαξα την σφαλιάρα. Μα γιατί; Δεν καταλαβαίνω. Αφού πραγματικά την ποθούσα γιατί να μην ευχηθώ κι εγώ για καλή χρονιά ε; Δηλαδή πρέπει να εύχομαι ότι γουστάρει ο καθένας να ακούει; Και αν εγώ έχω άλλες επιθυμίες; Ε;

Γι αυτό σας λέω, μπούρδες όλες αυτές οι ευχές που ακούμε όλες αυτές τις μέρες. Τυπικές μπούρδες άνευ ουσίας.

Γι αυτό καλοί μου άνθρωποι σας προτείνω την επόμενη φορά που θα ευχηθείτε φροντίστε να είναι μια ευχή που να μπορεί να πραγματοποιηθεί και τότε θα διαπιστώσετε πως στην πραγματικότητα οι ευχές είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα. Οι πραγματικές ευχές. Αλλιώς περιοριστείτε σε φούμαρα του στυλ “καλή χρονιά” και ας έχει φτάσει το πετρέλαιο στα 100$ το βαρέλι και η πιστωτική στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails