Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

28 Απριλίου 2019

περί ισότητας των φύλων, εξελίξεις

κι άρχισαν οι γυναίκες επιτέλους να καταλαβαίνουν πως η ζητούμενη δήθεν "ισότητα" είναι καταστρεπτική για τις γυναίκες και μόνο τους άντρες και τον καπιταλισμό ωφελεί.

έχω ξαναγράψει εδώ μέσα καλό μου ημερολόγιο για το μέγεθος της βλακείας που έκαναν οι γυναίκες όταν άφησαν τις εστίες τους και προτίμησαν την δουλεία. Δεν τους άρεσε η ελευθερία του να είναι σπίτι τους να ξυπνούν όποια ώρα τους βολεύει, να ρυθμίζουν τις εργασίες τους κατα πως τους βολεύει και κυρίως θεωρούσαν υποτιμητικό να μεγαλώνουν παιδιά και να διαπαιδαγωγούν τις μελλοντικές κοινωνίες. Τα θεώρησαν υποτιμητικά, ανάξια λόγου και παρακατιανά όλα αυτά και προτίμησαν να μιμηθούν τους άντρες και την δουλεία που αυτοί (οι άντρες) υπέμεναν. έχω ξαναγράψει καλό μου ημερολόγιο πως όλο αυτό το φεμινιστικό παραλήρημα εν τέλει σκλάβωσε τις γυναίκες απελευθέρωσε από πολλά τους άντρες και πλούτισε ακόμα περισσότερο τους καπιταλιστές.

Τα χρόνια εν τω μεταξύ περνάνε, ο χρόνος κυλάει αμείλικτος και οι γυναίκες άρχισαν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν την μαλακία που έκαναν. Μόνο που για να μην παραδεχθούν ότι το λάθος ήταν δικό τους και μόνο δικό τους, τα φορτώνουν στην κοινωνία. Κι αναρωτιέμαι καλό μου ημερολόγιο: Ποιά είναι αυτή η "κυρία κοινωνία" που φταίει για όλα; Δεν είμαστε όλοι εμείς η κοινωνία; Οι γυναίκες δεν είναι κοινωνία; Ποια είναι τελος πάντων αυτή η γαμημένη "η κοινωνία" που φταίει για όλα να πάω να την βρω να της κόψω δυο χαστούκια χάσικα μπας και ησυχάσουμε;

Η αλήθεια είναι πως όλοι εμείς είμαστε η κοινωνία, άντρες και γυναίκες. Και είναι οι γυναίκες που ζήτησαν και πήραν αυτό που "ήθελαν" (βάζω τα εισαγωγικά διότι στην πραγματικότητα δεν ήξεραν τι ήθελαν γι αυτό και αντί για ισότητα κατάντησαν να προσπαθούν να μιμηθούν τους άντρες, πλην όμως όπως έχω επίσης ξαναγράψει άλλο πράγμα η ΙΣΟΤΗΤΑ κι άλλο η ΟΜΟΙΌΤΗΤΑ. Ναι πρέπει να είμαστε όλοι ΙΣΟΙ αλλά επ' ουδενί δεν είμαστε όλοι ΟΜΟΙΟΙ) αλλά τώρα τους πέφτει βαρύ, κατάλαβαν ή άρχισαν να καταλαβαίνουν την μαλακία τους και δεν ξέρουν πάλι τι να κάνουν. Προσπάθησαν να βγούν από την στενωπό και βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Διότι καλές μου κυρίες το μεγάλο λάθος σας ήταν ότι θέλατε να γίνετε σαν τους άντρες χωρίς όμως να σκεφτείτε ποιά ζόρια τράβαγαν οι άντρες. Νομίζατε καλές μου κυρίες πως για τις γυναικες ήταν δύσκολα ενώ για τους άντρες όλα ήταν εύκολα και τώρα μόλις αρχίσατε να διαπιστώνετε πως τελικά ναι μεν για τις γυναίκες ήταν δύσκολα αλλά για τους άντρες ήταν ανυπόφορα.

Δεν νομίζω να ξανακαταφέρετε να βρείτε την ησυχία σας. Διότι τώρα ξύπνησαν και οι άντρες που λόγω του φεμινισμού ξεφορτώθηκαν πάμπολλες ευθύνες που μέχρι πρόσφατα είχαν και είναι μάλλον αδιανόητο να θελήσουν να τις ξαναφορτωθούν. Τουναντίον, οι άντρες θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν κι άλλες και πάντα στ' όνομα του φεμινισμού να τις φορτώσουν σ' εσάς, τις γυναίκες. Ήτοι, ετοιμαστείτε και για στρατιωτική θητεία και για σύνταξη στα 67 και για διατροφές τέκνων και και και.... Δυστυχώς γι εσάς αγαπητές μου κυρίες παίξατε και χάσατε. Ως άντρας σας είμαι ευγνώμων. Συνεχίστε έτσι!

Ο όλος ανωτέρω σχολιασμός έγινε με αφορμή το κάτωθι άρθρο:



Πόσο τρελές είναι οι απαιτήσεις της κοινωνίας από τις εργαζόμενες μητέρες; Η αντίδραση της Sarah Buckley Friedberg

Καθημερινά συναντάς σλόγκαν που ενθαρρύνουν τις γυναίκες να μη συμβιβάζονται, να κυνηγάνε περισσότερα, να μη διαλέγουν ανάμεσα στην καριέρα και τη δουλειά αλλά να τα κάνουν όλα. Και κάποιες τα καταφέρνουν εξίσου καλά σε όλα. Άλλες όμως, νιώθουν μια πολύ έντονη πίεση να ανταποκριθούν σε αυτά τα στάνταρ και να αποδείξουν στην κοινωνία ότι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και οι υπεράνθρωπες οργανωτικές ικανότητες είναι πολύ εύκολο να συνδυαστούν. Πίσω όμως από τις στιλιζαρισμένες φωτογραφίες του Instagram που δείχνουν τη ζωή που θα θέλαμε να ζήσουμε, κρύβονται πολλές γυναίκες που στην πραγματικότητα παλεύουν να προλάβουν τις υποχρεώσεις τους διατηρώντας ταυτόχρονα ένα ψύχραιμο προσωπείο.
Μία από αυτές είναι και η Sarah Buckley Friedberg, μητέρα 3 παιδιών, διευθύντρια μικροβιολογικού, ιδιοκτήτρια σκύλων, στοργική σύζυγος και πολλά, πολλά ακόμη πράγματα. Η ίδια βαρέθηκε να προσποιείται ότι η μητρότητα είναι «περίπατος» και ανέβασε στο facebook ένα post περιγράφοντας πόσο τρελές είναι οι απαιτήσεις της κοινωνίας από τις εργαζόμενες μητέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral.
«Κοινωνία προς εργαζόμενες μητέρες:
- Επίστρεψε στη δουλειά 6-8 εβδομάδες αφότου γέννησες. Το μωρό που πέρασες 9 μήνες μεγαλώνοντας μέσα σου. Επίστρεψε στη δουλειά πριν επουλωθεί το σώμα σου ή έχεις χρόνο να δεθείς με το μωρό σου. Να έχεις το νου σου στη δουλειά και όχι στο μικροσκοπικό αβοήθητο πλάσμα που έχεις αφήσει να προσέχουν άλλοι αντί για σένα. Σιγουρέψου ότι θα πιάσεις κορυφή και θα αριστεύσεις στη δουλειά σου -μπορείς να κάνεις ό,τι και ένας άντρας. Είναι η δουλειά σου να το αποδείξεις αυτό στην κοινωνία. Να δείξεις στον κόσμο ότι οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα. Φτάσε στο απώγειο της καριέρας σου.
- Επίσης θήλασε για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οπότε κάνε 2-3 διαλείμματα στη δουλειά για να βγάζεις γάλα με την αντλία από το στήθος σου, αλλά μην το αφήσεις να επηρρεάσει τη δουλειά σου ή να χάσεις τη συγκέντρωσή σου.
-Επίσης, χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης και ξαναβρές τη φόρμα σου, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σιγουρέψου ότι κοιμάσαι 8 ώρες τη νύχτα ώστε να μπορείς να γυμνάζεσαι, να δουλεύεις και να φροντίζεις την οικογένειά σου. Αλλά επίσης ξύπνα στις 5 το πρωί για να γυμναστείς, εκτός κι αν θες να το κάνεις αφού τα παιδιά σου πάνε για ύπνο που είναι και η ώρα που πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι και να ετοιμαστείς για την επόμενη ημέρα και να, ξέρεις, κοιμηθείς.
- Κράτα ένα καθαρό, άξιο για το pinterest, σπίτι. Κατέβασε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Ανακύκλωσε. Κάνε τον Άγιο Βασίλη, το Λαγουδάκι του Πάσχα, τη Νεράιδα των Δοντιών, διοργάνωσε γενέθλια, άλλαξε πάνες (πότε σταματάει αυτό;), βρες τα χαμένα πράγματα, ηρέμησε τις διαμάχες. Να είσαι διασκεδαστική. Να είσαι σταθερή. Να διαβάζεις βιβλία. Να κάνεις πάρτι.
- Κράτα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Έρχονται γενέθλια; Φρόντισε να πάρεις δώρα. Σιγουρέψου ότι τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπάνε, να παίζουν ένα μουσικό όργανο, να διαβάζουν, να κάνουν ποδήλατο, να είναι καλοί άνθρωποι, να τρώνε λαχανικά, να φοράνε αντιηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό, να λένε παρακαλώ και ευχαριστώ. Μην ξεχάσεις ότι πρέπει να ντυθούν σαν τον αγαπημένο τους χαρακτήρα βιβλίου τη Δευτέρα και να φορέσουν κάτι κίτρινο την Πέμπτη. Σε περίπτωση που δε στο είπε κανείς, αν έχεις περισσότερα από ένα παιδιά θα πρέπει να αγοράζεις παπούτσια μέρα παρά μέρα. Δες επίσης για χειμωνιάτικα παλτά, σορτσάκια, παντελόνια που δε τους πέφτουν κοντά. Δε θα υπάρχουν ζευγάρια κάλτσες ή γάντια για κανένα μέλος της οικογένειας, ποτέ ξανά.
- Θυμάσαι το σκύλο που είχες πριν κάνεις παιδιά; Μεγάλωσε και χρειάζεται ένα ακριβό χειρουργείο. Επίσης χρειάζεται να τη βγάζεις βόλτα, ένα καινούργιο κρεβάτι και μυρίζει χάλια.
- Έι! Τα παιδιά χρειάζονται πολλά ιατρικά ραντεβού. Κάθε μήνα σαν μωρά. Κάθε φορά που είναι άρρωστα. Προγραμμάτισε τα ραντεβού, ειδικά αν κάποιο από αυτά έχει επιπλέον ανάγκες. Τουλάχιστον δύο σχολικές συνελεύσεις το χρόνο.
- Συγνώμη αλλά δεν έχεις υπολειπόμενες μέρες άδειας για διακοπές γιατί τις χρησιμοποίησες όλες για να πας τα παιδιά σου όπου χρειαζόταν ή για όταν η νταντά στο ακύρωσε. Πρέπει να πας διακοπές όμως. Είναι καλό να απομακρύνεσαι από τη δουλειά και να χαλαρώνεις. Σε κάνει καλύτερο υπάλληλο.
- Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά χρειάζονται υγιεινά γεύματα (όπως κι εσύ που προσπαθείς να χάσεις 10 κιλά πριν το καλοκαίρι). Αυτό απαιτεί προγραμματισμό γευμάτων, ψώνια στο μανάβικο και προετοιμασία γευμάτων το ΣΚ. Αλλά επίσης το ΣΚ πρέπει να αράξεις με τα παιδιά σου αφού όλη την εβδομάδα τα βλέπεις μόνο όταν είναι κουρασμένα και εκνευρισμένα που έκανες τα λάθος σπαγγέτι για βραδινό.
- Βγες ραντεβού με τον άντρα σου! Είναι σημαντικό να κρατάς τη σχέση σου φρέσκια και ζωντανή. Δοκίμασε να βγαίνεις μαζί του 1-2 φορές το μήνα. Ωραία, χρόνος μακριά από τα παιδιά. Προσέλαβε νταντά, χρεώνουν 22+ δολάρια την ώρα στην περιοχή σου οπότε δούλεψε παραπάνω ώρες στη δουλειά για να τα βγάλεις πέρα οικονομικά.
- Να έχεις κι ένα χόμπι. Είναι σημαντικό να έχεις χρόνο για σένα. Επίσης να είσαι ενημερωμένη, να ξέρεις τι συμβαίνει στην ποπ κουλτούρα και τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά και στα πολιτικά και να μπορείς να συζητήσεις τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω στην απίθανη περίπτωση που βρεθείς με κόσμο και καταφέρεις να κάνεις μια συζήτηση ενηλίκων.
- Σιγουρέψου ότι έχεις φίλους. Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι ΠΟΛΥ σημαντικές. Σίγουρα σου περισσεύουν 1-2 ώρες μέσα στην εβδομάδα, μετά από τη δουλειά, τα ραντεβού, το γυμναστήριο, το μαγείρεμα, τον προγραμματισμό, το καθάρισμα, το διάβασμα των παιδιών. Ίσως όταν κοιμηθούν τα παιδιά πας για ένα κρασί και ένα σνακ. Υγιεινό σνακ όμως. Και ίσως μετανιώσεις για αυτό το κρασί όταν θα τρέχεις στις 5μιση το πρωί.
- Να φροντίζεις τον εαυτό σου. ΠΟΛΥ σημαντικό. Να κρατάς τη φόρμα σου. Πήγαινε στο γιατρό, τον οδοντίατρο, το γυναικολόγο. Τσέκαρε και τα μάτια σου. Το δέρμα σου. Την ψυχική σου υγεία. Επιλόχειος κατάθλιψη; Μα δείχνεις μια χαρά και τα παιδιά σου είναι πολύ χαριτωμένα. Όλοι θα έπρεπε να έχουν ένα ψυχοθεραπευτή. Καλή τύχη στο να βρεις έναν που καλύπτει η ασφάλειά σου και έχει διαθέσιμες ώρες εκτός των ωρών εργασίας σου.
- Μην φοράς παντελόνια yoga και έχεις τα μαλλιά σου κότσο γιατί η κοινωνία θα σε κοροϊδέψει με αμέτρητα blog posts. Μην σε νοιάζει που δε σου μπαίνει τίποτα. Να ξυπνάς νωρίτερα ώστε να έχεις χρόνο να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να βάλεις eyeliner και να βρεις ένα παντελόνι που να μπαίνει στο ταλαιπωρημένο από τις γέννες σώμα σου.
- Κλείσε το τηλέφωνό σου, την τηλεόραση και απόλαυσε τη ζωή. Απόλαυσε τα παιδιά σου. Αυτές είναι καλές στιγμές που πριν το καταλάβεις θα έχουν γίνει παρελθόν. Γι' αυτό αγάπησε κάθε λεπτό. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι έτοιμη να την πέσω. Σας ευχαριστώ που ήρθατε στην "Ted" ομιλία μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails